5 vidék Magyarországon, ahol paranormális jelenségeket észleltek

hirdetes

5 vidék hazánkban, ahol paranormális jelenségeket észleltek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt gondoltátok, hogy Magyarországon nincsenek gyógyító energiával rendelkező vidékek, vagy kísértet járta kastélyok? Most bemutatunk öt helyet, ahol paranormális jelenségeket és gyógyító erőket észleltek.

Paranormális

Dobogókő az ország közepén, a Pilisben található és talán joggal állíthatjuk azt, hogy ez a világ egyik legkülönlegesebb helye, ugyanis itt található a Föld szívcsakrája. Ennek a helynek a gyógyító erejét még a Dalai Láma is elismerte, ugyanis aki ellátogat ide, az pozitív, gyógyító energiákkal töltődhet fel. És mit is jelent pontosan a szívcsakra? Nem véletlenül gondolják azt sokan, hogy ennek a helynek gyógyító ereje van, ugyanis sokan úgy tartják, hogy itt dobog a Föld szíve. Ha az ember csendben marad és figyel, még a szívdobbanásokat is hallhatja. Ez leginkább a Rám-hegyen található Ferenczy-sziklán észlelhető.

Paranormális

Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése, ami Miskolctól pár kilométerre található. Ehhez a környékhez egy olyan mítosz kötődik, ami szerint Jézus keresztre feszítése után Mária bánatában útnak indult és egyedül bolyongott a világban. Akkoriban Bükkszentkeresztet még Újhutának hívták. Amikor ide ért, megpihent egy kövön, ami miután felébredt, megpuhult alatta és rajta maradtak az ülés nyomai. Ezt a követ nevezzük Boldogasszony-kövének. A helyiek úgy tartják, hogyha valaki megpihen a kövön, az gyorsabban felgyógyul a betegségekből. 

Paranormális

Ezt a Pócson található templomot egy olyan csodaszámba menő esemény tette híressé, aminek az egész világon híre ment. A történet 1686-ban kezdődött, amikor a templomban lévő Szűz Mária kép könnyezni kezdett. A feljegyzések szerint a könnyezés november 4-től december 8-ig tartott. A csoda hírére I. Lipót király átszállíttatta a képet Bécsbe, azonban az soha többé nem könnyezett. A képről készítettek egy másolatot a máriapócsi templomba, ami 1715. augusztus 1-én újra könnyezni kezdett. A jelenség napok múlva is megismétlődött. 1905. december 3-án jegyezték fel az utolsó könnyezést, ami összesen 18 napig tartott. Innen látszik, hogy nemcsak maga a kép különleges, hanem a helynek is nagy jelentősége van. Hisz hiába vitték Bécsbe az eredeti képet, ott nem ismétlődött meg a csoda.

Paranormális

A Boszorkánysziget Szegeden található a Tisza partján. Valójában nem is egy sziget, hanem egy félsziget, de ez most lényegtelen. Több száz évvel ezelőtt divat volt a boszorkányégetés. Ha valamilyen katasztrófa ütötte fel a fejét a faluban, akár árvíz, akár valami járvány, azért az emberek a boszorkányokat okolták. Boszorkányoknak általában azokat nevezték, akik gyógyfüvekkel gyógyítottak. 1728-ban ezen a szigeten is volt egy boszorkányégetés, aminek 14 ember esett áldozatul. A helyiek úgy tartják, hogy a halottak lelkei a mai napig a szigeten bolyonganak és esténként hátborzongató hangokat hallatnak.

Paranormális

Ez a barokk stílusú kastély Szombathelytől 13 kilométerre található és bár első ránézésre gyönyörű, mégsem a szépsége miatt látogatják. Az épület 500 éve épült és ez idő alatt számtalan család élt itt. Ami igazából idevonzza az embereket, azok a paranormális jelenségek, amiket néhány éve fedeztek fel. A kastélyban ma már nem lakik senki, hanem inkább múzeumként használják. Évekkel ezelőtt rendeztek itt egy kiállítást, ahol egy nő képeket készített. Amikor visszanézte a fotóit, az egyiken egy árnyszerű arcot fedezett fel. Ez még nem jelentett semmit, viszont azóta már nemcsak árnyékokat látnak az oda járók, hanem sikolyokat és lépteket is hallanak.

Forrás: gyógyvizek.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Frühstart

A frühstart a korai rajt a versenyeken. Tovább

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes