notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 vidék Magyarországon, ahol paranormális jelenségeket észleltek

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 vidék hazánkban, ahol paranormális jelenségeket észleltek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 vidék hazánkban, ahol paranormális jelenségeket észleltek


2015/01/26
Petra

Forrás: gyógyvizek.hu

Azt gondoltátok, hogy Magyarországon nincsenek gyógyító energiával rendelkező vidékek, vagy kísértet járta kastélyok? Most bemutatunk öt helyet, ahol paranormális jelenségeket és gyógyító erőket észleltek.

Paranormális
Dobogókő az ország közepén, a Pilisben található és talán joggal állíthatjuk azt, hogy ez a világ egyik legkülönlegesebb helye, ugyanis itt található a Föld szívcsakrája. Ennek a helynek a gyógyító erejét még a Dalai Láma is elismerte, ugyanis aki ellátogat ide, az pozitív, gyógyító energiákkal töltődhet fel. És mit is jelent pontosan a szívcsakra? Nem véletlenül gondolják azt sokan, hogy ennek a helynek gyógyító ereje van, ugyanis sokan úgy tartják, hogy itt dobog a Föld szíve. Ha az ember csendben marad és figyel, még a szívdobbanásokat is hallhatja. Ez leginkább a Rám-hegyen található Ferenczy-sziklán észlelhető.

Paranormális

Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése, ami Miskolctól pár kilométerre található. Ehhez a környékhez egy olyan mítosz kötődik, ami szerint Jézus keresztre feszítése után Mária bánatában útnak indult és egyedül bolyongott a világban. Akkoriban Bükkszentkeresztet még Újhutának hívták. Amikor ide ért, megpihent egy kövön, ami miután felébredt, megpuhult alatta és rajta maradtak az ülés nyomai. Ezt a követ nevezzük Boldogasszony-kövének. A helyiek úgy tartják, hogyha valaki megpihen a kövön, az gyorsabban felgyógyul a betegségekből. 

Paranormális

Ezt a Pócson található templomot egy olyan csodaszámba menő esemény tette híressé, aminek az egész világon híre ment. A történet 1686-ban kezdődött, amikor a templomban lévő Szűz Mária kép könnyezni kezdett. A feljegyzések szerint a könnyezés november 4-től december 8-ig tartott. A csoda hírére I. Lipót király átszállíttatta a képet Bécsbe, azonban az soha többé nem könnyezett. A képről készítettek egy másolatot a máriapócsi templomba, ami 1715. augusztus 1-én újra könnyezni kezdett. A jelenség napok múlva is megismétlődött. 1905. december 3-án jegyezték fel az utolsó könnyezést, ami összesen 18 napig tartott. Innen látszik, hogy nemcsak maga a kép különleges, hanem a helynek is nagy jelentősége van. Hisz hiába vitték Bécsbe az eredeti képet, ott nem ismétlődött meg a csoda.

Paranormális

A Boszorkánysziget Szegeden található a Tisza partján. Valójában nem is egy sziget, hanem egy félsziget, de ez most lényegtelen. Több száz évvel ezelőtt divat volt a boszorkányégetés. Ha valamilyen katasztrófa ütötte fel a fejét a faluban, akár árvíz, akár valami járvány, azért az emberek a boszorkányokat okolták. Boszorkányoknak általában azokat nevezték, akik gyógyfüvekkel gyógyítottak. 1728-ban ezen a szigeten is volt egy boszorkányégetés, aminek 14 ember esett áldozatul. A helyiek úgy tartják, hogy a halottak lelkei a mai napig a szigeten bolyonganak és esténként hátborzongató hangokat hallatnak.

Paranormális

Ez a barokk stílusú kastély Szombathelytől 13 kilométerre található és bár első ránézésre gyönyörű, mégsem a szépsége miatt látogatják. Az épület 500 éve épült és ez idő alatt számtalan család élt itt. Ami igazából idevonzza az embereket, azok a paranormális jelenségek, amiket néhány éve fedeztek fel. A kastélyban ma már nem lakik senki, hanem inkább múzeumként használják. Évekkel ezelőtt rendeztek itt egy kiállítást, ahol egy nő képeket készített. Amikor visszanézte a fotóit, az egyiken egy árnyszerű arcot fedezett fel. Ez még nem jelentett semmit, viszont azóta már nemcsak árnyékokat látnak az oda járók, hanem sikolyokat és lépteket is hallanak.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kettlebell

 kettlebell

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb.

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli...

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk")
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.