Partner Group Kupa verseny beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Partner Group Kupa verseny beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Partner Group Kupa verseny beszámoló


2011/09/12

Bár az időjárás nagyon kellemes nyárias volt a hétvégén, sajnos a vitorlázóknak nem kedvezett a jó idő. Összesen 18 egység nevezett a szeptember 10-11-én, az alsóörsi Katamarán Bázisról rajtoló PartnerGroup Kupa Túraversenyre, de sajnos szelet nem nagyon küldtek az égiek a versenyhez.

Partner Group Kupa, verseny, verseny beszámoló

A Kelemen Tamás-Pethő Tamás páros nyert Partne rGroup Kupa Túraversenyen

 

Szombaton 11-kor, kettes szélben rajtolt el a mezőny Alsóörsről Balatonalmádi felé, és ez a gyenge szél is folyamatosan elfogyott. Balatonalmádinál a rendezők a verseny szabályai szerint,- ha az első hajó több mint két óra alatt éri el a bóját pályát rövidítenek – pályát rövidítettek, így a mezőny visszacsurgott Alsóörsre egy gyenge egyes szélben. A leggyorsabb  Kelemen Tamás – Pethő Tamás páros volt, ők 3,5 óra alatt teljesítették a távot, de volt olyan hajó ami 4,5 óra alatt futott be a célba. A gyenge szél miatt három egység kiállt a versenyből.
Este a szervezők a versenyzőket és a családot, barátokat egy kötetlen vacsorával láttak vendégül az alsóörsi Lovas Csárdában.
Vasárnap tízkor rajtolt el a verseny Alsóörsről. A kitűzött táv az Alsóörs-Balatonfüred-Tihany-Alsóörs kör volt. Egy erősebb keleti szélben indultak a versenyzők, ennek köszönhetően az első hajó, a Róka Sándor – Korompai Zsolt páros egy óra alatt ért a balatonfüredi bójához. A keleti szél, folyamatosan gyengül és délibe fordult. A teljes kör megtétele után a Róka Sándor – Korompai Zsolt páros ért célba leghamarabb, mögöttük 7 hajó futott be a célba, a többi hajó feladta a versenyt.
A szombati és a vasárnapi eredményeket összeadva texel rate alapján számították ki.
A katamaránozók következő versenye a 2011. október 01-02. Között megrendezésre kerülő Ponton Kupa lesz.
    


Partner Group Kupa eredmények:    


1. Kelemen Tamás – Pethő Tamás
2. Róka Sándor – Korompai Zsolt
3. Kasuba István – Honti Norbert
4. Bakonyi József – Bakonyi Szabolcs
5. Érdi Ferenc – Kovács László
6. Marton Balázs – Székely András
7. Hunfalvy Csaba – Antal Gábor
8. Őri Gergő – Mohai Tamás

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...

Diabétesz

 diabétesz
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.