notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Partner Group Kupa versenykiírás

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Partner Group Kupa versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Partner Group Kupa versenykiírás


2011/09/07

2. Partnergroup Kupa Túra (verseny) - 2011 szeptember 10-11.

A túra (verseny) helye és ideje:       Alsóörs, 2011 szeptember 10-11.

A túra (vereny) rendezője:   KSE, Katamarán Bázis

Kiemelt névadó támogató:   Partnergroup Kft.

Támogatók:   Katamarán Bázis Alsóörs,

Partner Group Kupa, versenykiírás

Partner Group Kupa versenykiírás

                                 
Résztvevő hajók:                  Többtestű hajók

Regisztráció:                         Jelentkezni lehet, e-mailen az info@nacra.hu  címen, telefonon a (30) 5683391    számon, szeptember 9-én 17-20-óráig, valamint a verseny első napján a helyszínen 8-9 óra 45 percig. Katamarán Bázis, Alsóörs, Európa Kemping.


Nevezési díj:                          Személyenként 3500 forint,

Hajó osztályok:                     F18, M3.

Versenypálya - Szeptember 10. szombat
Rajt: 11:00                             
Rövidpálya: Alsóörs-Almádi-Alsóörs,
Hosszúpálya: Alsóörs-Almádi-Kenese-Almádi-Alsóörs
Odafelé az almádi és kenesei pályajelek jobb kézről kerülendők, visszafelé az almádi balkézről.
A pályarövidítést rendező a bármikor elrendelheti, de ha az első hajó 13 óráig nem éri el az almádi bóját, Alsóörsre rövid pályát kell vitorlázni.


Versenypálya - Szeptember 11. vasárnap
Rajt: 10:00
Rövidpálya: Alsóörs-Balatonfüred-Alsóörs,
Hosszúpálya: Alsóörs-Bfüred-Tihany-Bfüred-Alsóörs
Odafelé a balatonfüredi és tihanyi pályajelek bal kézről kerülendők, visszafelé a füredi jobbkézről.
A pályarövidítést rendező a bármikor elrendelheti, de ha az első hajó 12 óráig nem éri el a füredi bóját, Alsóörsre rövid pályát kell vitorlázni.
Pályajelek: Felfújt színes bóják.
Almádiban a Marathon vitrlás klub előtt kb 300m-rel GPS poz: 47°01’29.68”É, 18°01’19.00”K ,
Kenesén a kikötőtől kb. 200 méterre, GPS poz: 47°01’41.85”É, 18°06’33.20”K,
Bfüreden a Nagykemping vizibicikli kölcsönzője előtt kb. 300m GPS poz: 46°56’29.52”É, 17°52’43.85”K
Tihanyban a THE klub előtt északra kb. 300m: GPS poz: 46°54’00.06”É, 17°54’05.68”K


Rajt jelzések:
Figyelmeztető jelzés 5 perccel a rajt előtt:  hangjelzés
Előkészítő jelzés 4 perccel a rajt előtt: hangjelzés
Egy perccel a rajt előtt: hangjelzés
Rajt: hangjelzés

Ezen rajteljárás során az egypercesben is kívül lehet a versenyző a rajtvonalon, csak arra kell vigyáznia, hogy a rajtlövés pillanatában a vonal mögött legyen. A korai rajtos hajó – amelyet hangjelzéssel jelez a rendező – úgy javít, hogy vissza itorlázik a vonal mögé, és szabályosan elrajtol. Nem kötelező a bóját kerülni.

Háromperces szabály: Az előkészítő jelzéstől rajt lövés után 3 percig tiltott a gennaker használat. Ezen előírás megszegőit a versenyrendezőség óvástárgyalás nélkül köteles kizárni a futamból (ez a 63.1 szabály megváltoztatása).

Értékelés: A 2 nap alatt  futott időeredményeket összeadva a Texel Rate számokkal korrigált időeredmények alapján kerül éremdíjazásra az első 3 helyezett egység.

 


Rendezvény:

A rendezőség a nevezőknek vacsorajeggyel ad, melyet szombat este a lovasi Lovas csárdában rendezendő közös vacsorán lehet beváltani. A vacsorára családtagokat is várunk szeretettel, részükre a vacsorajegy 2500Ft.


Melléklet: térkép a bójákkal

 


Elindított futamot a rendezőség nem szakít félbe. Minden versenyző maga dönt a verseny folytatásáról. Mindenki saját felelősségére vitorlázik.
Jó szelet!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

Catamaran

            ...

Sekli

Saválló fémből készült csavaros alkatrész, mellyel mozgó, különálló...

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti...

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!