notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Peet Must előtt igen nagy lehetőség ajánlkozott fel, melyet ki is használt!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ilyen az igazi happy ending egy amerikai tengerész számára!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen az igazi happy ending egy amerikai tengerész számára!


2018/06/28
CsA

Peet Must amerikai tengerész meghívást kapott, hogy vezesse a Pac52 flottát, melyen ő maga is meglepődött! Habár a kaliforniai Pac52 Class még nem érte el a mediterrán térség TP52-ének rangját, a nyugati parti flotta tele van nagyszerű teljesítményű hajókkal. Ez nem a kezdőknek és a gyenge idegzetűeknek való világ.

Pac52

Peet Must nagy lehetősége

 

Éppen ezért volt érdekes helyzetben a 34 éves Peet Must is, akit az utolsó pillanatban hívtak be a Pac52 flotta vezetőjének, és valóban senki sem nézte volna ki a New Jersey-i tengerészből, hogy az Interlodge csapat az ő kormányzásával nyeri majd meg a Pac52 West Coast Tour második szakaszát.

 

Peet Must az ország legrégebb óta működő nukleáris erőművében a New Jersey-i Barnegat Bay-ben található Oyster Creek Nuclear Generating Facility-ben dolgozik, mint okleveles rangidős mérnök-operátor.

 

Az amatőr versenyző általában csak szórakozásból száll a tengerre a Barnegat Bay A-Cat flottában, amely 8,5 méter hosszú, 3,3 méter széles vitorlásokból áll. Peet társversenyzői között megtaláljuk a Pac52 Interlodge tulajdonosait, Austin és Gwen Fragoment is.

 

 

Peetet még idén korábban hívták meg az Interlodge fedélzetére, és a Marina Del Rey legutóbbi eseménye során, ahol stratégiafelelősi pozícióban indult volna. Azonban amikor csapat kormányosa váratlanul lebetegedett, a mérnök-operátorra esett a választás.

 

Egyből a mély vízbe került 

„Alig tudtam aludni éjszaka, annyira izgultam” – mesélte Must. „Nagy volt a nyomás, de ott ült mellettem Morgan Larson, aki a taktikákért felelt és nagyon nyugodt, higgadt személyisége van. Türelmesen átsegített a manővereken és tudtam annyira követni, hogy megőrizzem a jó hangulatát.”

 

Peetnek mindössze egyetlen napja volt megismerkednie a hajóval és gyakorolnia vele, így (bizonyos értelemben szó szerint) azonnal a mély vízbe került. Egyetlen racionális gondolkodású tengerész sem hitte azt, hogy nyerni fog.

 

A Pac52 Class egyik szabálya, hogy a hajót csak a tulajdonos kormányozhatja, azonban az ő helyét egy másik sofőr is átveheti, ha (1) a verseny előtt a többi tulajdonos is beleegyezik ebbe, (2) nem profi kormányos, és (3) a csapat hajlandó 1 pont levonást elfogadni minden versenyen, ahol a cserekormányos vezeti a hajót.

 

A versenysorozat 8 versenyből áll, vagyis a csapat egy 8 pontos hátránnyal vágott bele a játszmába. Mivel azonban a 8-ból 6-ot sikerült megnyerniük, a végleges győzelem is az övék lett.

 

„Az én dolgom az volt, hogy a vezetésre koncentráljak, odafigyeljek a dőlésre, és a hajó sebességére, ezért nem nagyon nézelődhettem. Egy tapasztaltabb kormányos biztos többször nézett volna szét, de nekem nem volt meg ez a luxus. Bíznom kellett a legénységben és odafigyelnem, összpontosítanom a dolgomra.”

 

Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy Peet és a csapat többi tagja nagyon is jól végezték a dolgukat!
hajó sport utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál.

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik...

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!