Peet Must előtt igen nagy lehetőség ajánlkozott fel, melyet ki is használt!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ilyen az igazi happy ending egy amerikai tengerész számára!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen az igazi happy ending egy amerikai tengerész számára!


2018/06/28
CsA

Peet Must amerikai tengerész meghívást kapott, hogy vezesse a Pac52 flottát, melyen ő maga is meglepődött! Habár a kaliforniai Pac52 Class még nem érte el a mediterrán térség TP52-ének rangját, a nyugati parti flotta tele van nagyszerű teljesítményű hajókkal. Ez nem a kezdőknek és a gyenge idegzetűeknek való világ.

Pac52

Peet Must nagy lehetősége

 

Éppen ezért volt érdekes helyzetben a 34 éves Peet Must is, akit az utolsó pillanatban hívtak be a Pac52 flotta vezetőjének, és valóban senki sem nézte volna ki a New Jersey-i tengerészből, hogy az Interlodge csapat az ő kormányzásával nyeri majd meg a Pac52 West Coast Tour második szakaszát.

 

Peet Must az ország legrégebb óta működő nukleáris erőművében a New Jersey-i Barnegat Bay-ben található Oyster Creek Nuclear Generating Facility-ben dolgozik, mint okleveles rangidős mérnök-operátor.

 

Az amatőr versenyző általában csak szórakozásból száll a tengerre a Barnegat Bay A-Cat flottában, amely 8,5 méter hosszú, 3,3 méter széles vitorlásokból áll. Peet társversenyzői között megtaláljuk a Pac52 Interlodge tulajdonosait, Austin és Gwen Fragoment is.

 

 

Peetet még idén korábban hívták meg az Interlodge fedélzetére, és a Marina Del Rey legutóbbi eseménye során, ahol stratégiafelelősi pozícióban indult volna. Azonban amikor csapat kormányosa váratlanul lebetegedett, a mérnök-operátorra esett a választás.

 

Egyből a mély vízbe került

 

„Alig tudtam aludni éjszaka, annyira izgultam” – mesélte Must. „Nagy volt a nyomás, de ott ült mellettem Morgan Larson, aki a taktikákért felelt és nagyon nyugodt, higgadt személyisége van. Türelmesen átsegített a manővereken és tudtam annyira követni, hogy megőrizzem a jó hangulatát.”

 

Peetnek mindössze egyetlen napja volt megismerkednie a hajóval és gyakorolnia vele, így (bizonyos értelemben szó szerint) azonnal a mély vízbe került. Egyetlen racionális gondolkodású tengerész sem hitte azt, hogy nyerni fog.

 

A Pac52 Class egyik szabálya, hogy a hajót csak a tulajdonos kormányozhatja, azonban az ő helyét egy másik sofőr is átveheti, ha (1) a verseny előtt a többi tulajdonos is beleegyezik ebbe, (2) nem profi kormányos, és (3) a csapat hajlandó 1 pont levonást elfogadni minden versenyen, ahol a cserekormányos vezeti a hajót.

 

A versenysorozat 8 versenyből áll, vagyis a csapat egy 8 pontos hátránnyal vágott bele a játszmába. Mivel azonban a 8-ból 6-ot sikerült megnyerniük, a végleges győzelem is az övék lett.

 

„Az én dolgom az volt, hogy a vezetésre koncentráljak, odafigyeljek a dőlésre, és a hajó sebességére, ezért nem nagyon nézelődhettem. Egy tapasztaltabb kormányos biztos többször nézett volna szét, de nekem nem volt meg ez a luxus. Bíznom kellett a legénységben és odafigyelnem, összpontosítanom a dolgomra.”

 

Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy Peet és a csapat többi tagja nagyon is jól végezték a dolgukat!


hajó sport utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Szervezett biciklitúra a Balatonon

szervezett biciklitúra Balaton

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.