notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pénteki regatták nevezés, versenykiíás

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Pénteki Regatták 2011 - versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Pénteki Regatták 2011 - versenykiírás


2011/05/23
Dávid Júlia

Forrás: www.yacht.hu

A Pénteki Regatták, a KMPVSE nagy sikerű versenysorozata 2011-ben immáron hetedik évadjába lép. Nagy R. Attila - sokszoros magyar bajnoki helyezett vitorlázó, és magyar bajnok - ötlete alapján 2005-ben rendezte meg először a a Kenese Marina-Port Vízisport Egyesület. Az első három évben Scholt 22-es hajókkal, 2008-tól pedig már J24-es hajókkal zajlik a verseny. A pörgős up and down pálya remek gyakorló terep és kiváló lehetőség a manőverek gyakorlására, csapatépítésre. A lebonyolítási rendszer idén változatlan, a kenesei charter hajókkal és saját J24-es vitorlásokkal is lehet versenyezni. Újdonság, hogy a Nautic osztálynak is kiírták a versenyt, így a J24-es típus mellett Nautic hajók is indulhatnak a regatta sorozaton. Természetesen külön rajtolnak a J24-es és Nautic osztály hajói. Másik újítás, hogy egy órával később, 17.00 órakor kezdődik az első futam, a rendezők ezzel a kezdési időponttal is szeretnének alkalmazkodni a versenyzői igényekhez, így remélhetőleg a rajtra már minden "dolgozó" ember a hajón lesz. 2011-ben 9 futam vár a csapatokra: május 27., június 10.,17.,24., július 1.,8.,22., augusztus 12., 19.,
A döntő pedig  2011. augusztus 26–28-án lesz. Az előzetes jelentkezések szerint már csaknem minden hajó elkelt, így aki még szeretne versenyezni, jelezze részvételi szándékát a davidj@yacht.hu e-mail címen.

Pénteki Regatták

PÉNTEKI REGATTÁK 2011.
VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS


A versenysorozat helye:

Balatonkenese

A versenysorozat fordulói:

2011. május 27.,
június 10.,17.,24.,
július 1.,8.,22.,
augusztus 12., 19.,
Döntő: 2011. augusztus 26–28.
 

A verseny rendezője: KMP Vízisport Egyesület
Felelős rendező: Dávid Júlia
Versenybíróság elnöke: Eszes Béla
Versenyorvos: később meghatározandó

A versenysorozat célja:

9 fordulóból és 3 napos döntőből álló, J24‐es és Nautic hajókkal folyó pályaverseny.

Szabályok:

A versenyen a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) a „Vitorlázás Versenyszabályai 2009‐ 2012 (továbbiakban Versenyszabályok) az MVSZ 2011. évre érvényes Általános Versenyutasítása és Versenyrendelkezések, valamint a J24‐es és Nautic hajóosztály osztályelőírása érvényesek. A Pénteki Regatták döntőjére külön versenyutasítást adunk ki!

Nevezés és nevezési díj:

Előnevezés a davidj@yacht.hu e‐mail címen lehetséges. A nevezési díj, az adott fordulót megelőző szerdai nap 18.00 óráig jelentkezők részére, fejenként és fordulónként 8 000 forint, ezt követően 16 000 Ft. A fordulókra, érkezési sorrendben lehet a kenesei hajókat kiválasztani. Aki saját hajóval indul annak a nevezési díj 3 000 Ft személyenként. Kaució hajónként és fordulónként: 30 000 Ft.

Támogatók megjelenése a hajókon:

A kenesei hajókon egyedül a Pénteki Regatták hivatalos támogatói jelenhetnek meg. A csapatok a saját támogatóikat a ruházatukon hirdethetik. Saját hajókon is fel kell tüntetni a verseny hivatalos támogatójának a feliratát.

Versenyzők:

A minimális versenyzői létszám hajónként 3 fő. A versenyzők maximális megengedett tömege j24‐es osztályban 400 kg, amelyet a J‐24‐es osztályelőírása szerint kell mérni.

Verseny program:

Hajóátvétel: 16.00 óra
Rajteljárás kezdete, első figyelmeztető jelzés:

16 óra 55 perc
17.00 óra Nautic rajt
17.00 óra 5 perc J24‐es rajt
További futamok ráindítással. A rajtsorrend marad.

Versenypálya:

Balatonkenese–Balatonalmádi–Alsóörs–Balatonaliga által határolt vízterületen alkalmanként kitűzött balkezes up and down pálya. Rajt‐cirkáló‐hátszélcirkáló‐ hátszél‐rövid félszeles befutó. Telepített rajt és célvonal nincs.

Pályajelek:

Jól látható felfújt bóják.

A versenyzők tájékoztatása, parti jelzések:

A Versenyvezetőség a Versenyiroda mellett lévő hirdetőtáblára kifüggesztett közlemények útján tájékozatja a versenyzőket.


Tervezet futamok száma: Három

Értékelés:

Egy‐egy fordulón belül az értékelés A Versenyszabályok A függelékének A4 pontjában meghatározott „Legkisebb pontrendszer” alapján. Az első egy, a második kettő, a harmadik három, stb. pontot kap. Az összetett versenyben, májusban és júniusban, egy‐egy forduló győztese regattánként tíz pontot kap, a második nyolcat, a harmadik hatot, a negyedik ötöt és így tovább. Júliusban a fentiek szerint dupla, augusztusban háromszoros pontot lehet kapni. J 24‐es osztályban a hat legtöbb pontot gyűjtő csapat kerül a döntőbe ahol a kenesei flotta hajóival vitorláznak. Egyegy csapatot két fő képviselhet. Egyiküknek mindig a hajón kell lennie és egymás ellen nem versenyezhetnek.
A Nautic osztályban a döntő is egy forduló, amelynek végeredménye négyszeres szorzóval kerül értékelésre az összetett számításnál.

Értékelés a döntőben: 

J24‐es osztálynak a döntő nyolc levitorlázott és két virtuális futamból áll. A selejtezőkből a sorozat győztes két virtuális futamgyőzelmet hoz magával, a második két második helyet, a harmadik két harmadikat és így tovább. A virtuális futamokkal együtt számított hat futamból egy, nyolcból kettő ejthető ki. A Nautic osztálynak nyolc futamot tervezünk a döntőben. Négyből egy, hatból két futam kiejthető.

Hajók meghibásodása:

Ha a kenesei flottából való vitorlás a versenyző önhibáján kívül meghibásodik úgy, hogy a futamot vagy futamokat folytatni nem lehet, az adott futamra vagy futamokra a versenyző döntőben vitolázott futamok, valamint a hozott két virtuális futam alapján átlagpontot kap.

Díjak:

Minden verseny után van díjkiosztó. Három induló esetén a győztest, négynél az első kettőt, ötnél pedig az első hármat díjazzuk. A fődíjakat a döntő verseny utáni fogadáson adják át a szponzorok képviselői.

Felelősség kizárása:

A verseny rendezősége nem vállal felelősséget és szavatosságot a versenyen előforduló balesetek és anyagi károk vonatkozásában. A versenyzők a nevezésükkel kijelentik, hogy a versenykiírás feltételeit elfogadják és azoknak megfelelnek.


Jó szelet!
Dávid Júlia
versenyvezető
davidj@yacht.hu
+ 36 20 9160504

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín...

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése.

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!