Pénteki regatták nevezés, versenykiíás

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Pénteki Regatták 2011 - versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Pénteki Regatták 2011 - versenykiírás


2011/05/23

Forrás: www.yacht.hu

A Pénteki Regatták, a KMPVSE nagy sikerű versenysorozata 2011-ben immáron hetedik évadjába lép. Nagy R. Attila - sokszoros magyar bajnoki helyezett vitorlázó, és magyar bajnok - ötlete alapján 2005-ben rendezte meg először a a Kenese Marina-Port Vízisport Egyesület. Az első három évben Scholt 22-es hajókkal, 2008-tól pedig már J24-es hajókkal zajlik a verseny. A pörgős up and down pálya remek gyakorló terep és kiváló lehetőség a manőverek gyakorlására, csapatépítésre. A lebonyolítási rendszer idén változatlan, a kenesei charter hajókkal és saját J24-es vitorlásokkal is lehet versenyezni. Újdonság, hogy a Nautic osztálynak is kiírták a versenyt, így a J24-es típus mellett Nautic hajók is indulhatnak a regatta sorozaton. Természetesen külön rajtolnak a J24-es és Nautic osztály hajói. Másik újítás, hogy egy órával később, 17.00 órakor kezdődik az első futam, a rendezők ezzel a kezdési időponttal is szeretnének alkalmazkodni a versenyzői igényekhez, így remélhetőleg a rajtra már minden "dolgozó" ember a hajón lesz. 2011-ben 9 futam vár a csapatokra: május 27., június 10.,17.,24., július 1.,8.,22., augusztus 12., 19.,
A döntő pedig  2011. augusztus 26–28-án lesz. Az előzetes jelentkezések szerint már csaknem minden hajó elkelt, így aki még szeretne versenyezni, jelezze részvételi szándékát a davidj@yacht.hu e-mail címen.

Pénteki Regatták

PÉNTEKI REGATTÁK 2011.
VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS


A versenysorozat helye:

Balatonkenese

A versenysorozat fordulói:

2011. május 27.,
június 10.,17.,24.,
július 1.,8.,22.,
augusztus 12., 19.,
Döntő: 2011. augusztus 26–28.
 

A verseny rendezője: KMP Vízisport Egyesület
Felelős rendező: Dávid Júlia
Versenybíróság elnöke: Eszes Béla
Versenyorvos: később meghatározandó

A versenysorozat célja:

9 fordulóból és 3 napos döntőből álló, J24‐es és Nautic hajókkal folyó pályaverseny.

Szabályok:

A versenyen a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) a „Vitorlázás Versenyszabályai 2009‐ 2012 (továbbiakban Versenyszabályok) az MVSZ 2011. évre érvényes Általános Versenyutasítása és Versenyrendelkezések, valamint a J24‐es és Nautic hajóosztály osztályelőírása érvényesek. A Pénteki Regatták döntőjére külön versenyutasítást adunk ki!

Nevezés és nevezési díj:

Előnevezés a davidj@yacht.hu e‐mail címen lehetséges. A nevezési díj, az adott fordulót megelőző szerdai nap 18.00 óráig jelentkezők részére, fejenként és fordulónként 8 000 forint, ezt követően 16 000 Ft. A fordulókra, érkezési sorrendben lehet a kenesei hajókat kiválasztani. Aki saját hajóval indul annak a nevezési díj 3 000 Ft személyenként. Kaució hajónként és fordulónként: 30 000 Ft.

Támogatók megjelenése a hajókon:

A kenesei hajókon egyedül a Pénteki Regatták hivatalos támogatói jelenhetnek meg. A csapatok a saját támogatóikat a ruházatukon hirdethetik. Saját hajókon is fel kell tüntetni a verseny hivatalos támogatójának a feliratát.

Versenyzők:

A minimális versenyzői létszám hajónként 3 fő. A versenyzők maximális megengedett tömege j24‐es osztályban 400 kg, amelyet a J‐24‐es osztályelőírása szerint kell mérni.

Verseny program:

Hajóátvétel: 16.00 óra
Rajteljárás kezdete, első figyelmeztető jelzés:

16 óra 55 perc
17.00 óra Nautic rajt
17.00 óra 5 perc J24‐es rajt
További futamok ráindítással. A rajtsorrend marad.

Versenypálya:

Balatonkenese–Balatonalmádi–Alsóörs–Balatonaliga által határolt vízterületen alkalmanként kitűzött balkezes up and down pálya. Rajt‐cirkáló‐hátszélcirkáló‐ hátszél‐rövid félszeles befutó. Telepített rajt és célvonal nincs.

Pályajelek:

Jól látható felfújt bóják.

A versenyzők tájékoztatása, parti jelzések:

A Versenyvezetőség a Versenyiroda mellett lévő hirdetőtáblára kifüggesztett közlemények útján tájékozatja a versenyzőket.


Tervezet futamok száma: Három

Értékelés:

Egy‐egy fordulón belül az értékelés A Versenyszabályok A függelékének A4 pontjában meghatározott „Legkisebb pontrendszer” alapján. Az első egy, a második kettő, a harmadik három, stb. pontot kap. Az összetett versenyben, májusban és júniusban, egy‐egy forduló győztese regattánként tíz pontot kap, a második nyolcat, a harmadik hatot, a negyedik ötöt és így tovább. Júliusban a fentiek szerint dupla, augusztusban háromszoros pontot lehet kapni. J 24‐es osztályban a hat legtöbb pontot gyűjtő csapat kerül a döntőbe ahol a kenesei flotta hajóival vitorláznak. Egyegy csapatot két fő képviselhet. Egyiküknek mindig a hajón kell lennie és egymás ellen nem versenyezhetnek.
A Nautic osztályban a döntő is egy forduló, amelynek végeredménye négyszeres szorzóval kerül értékelésre az összetett számításnál.

Értékelés a döntőben: 

J24‐es osztálynak a döntő nyolc levitorlázott és két virtuális futamból áll. A selejtezőkből a sorozat győztes két virtuális futamgyőzelmet hoz magával, a második két második helyet, a harmadik két harmadikat és így tovább. A virtuális futamokkal együtt számított hat futamból egy, nyolcból kettő ejthető ki. A Nautic osztálynak nyolc futamot tervezünk a döntőben. Négyből egy, hatból két futam kiejthető.

Hajók meghibásodása:

Ha a kenesei flottából való vitorlás a versenyző önhibáján kívül meghibásodik úgy, hogy a futamot vagy futamokat folytatni nem lehet, az adott futamra vagy futamokra a versenyző döntőben vitolázott futamok, valamint a hozott két virtuális futam alapján átlagpontot kap.

Díjak:

Minden verseny után van díjkiosztó. Három induló esetén a győztest, négynél az első kettőt, ötnél pedig az első hármat díjazzuk. A fődíjakat a döntő verseny utáni fogadáson adják át a szponzorok képviselői.

Felelősség kizárása:

A verseny rendezősége nem vállal felelősséget és szavatosságot a versenyen előforduló balesetek és anyagi károk vonatkozásában. A versenyzők a nevezésükkel kijelentik, hogy a versenykiírás feltételeit elfogadják és azoknak megfelelnek.


Jó szelet!
Dávid Júlia
versenyvezető
davidj@yacht.hu
+ 36 20 9160504

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

árboc

A hajó fedélzetén, a hosszanti tengelyen helyezkedik el. Hosszú, általában fa vagy alumínium...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.