Pénzes Botond az Avatar vitorlás legénységének tagja a Kékszalag felkészülésről. Vélemények Lisa, Avatar, Sponsor Wanted, Litkey Farkas, Soponyai Géza és Király Zsolt témában

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vihar előtti csend. Avagy szárazföldi erőfitogtatás a 41. Kékszalag előtt.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vihar előtti csend. Avagy szárazföldi erőfitogtatás a 41. Kékszalag előtt.


2009/06/30

Forrás: vitorlazas.hu

Pénzes Botond vagyok. Az Avatar legénységét erősítem már a hajó első napja óta. Előtte is a Soponyai Géza gyárában készült hajókat nyüstöltem. (Lásd 2008 magyar bajnokság Nautic osztály Mojito árbóctörés). A későbbiekben megpróbálok nyíltan, elfogultság nélkül ám, a tűz közeléből beszámolni a technikai vitorlázás műhelytitkairól, érzéseiről.

Pénzes Botond - Avatar

Szeretnél a 2010-es Kékszalagon jobban szerepelni? Gyere el verseny vitorlás tanfolyamaink egyikére, egyedül vagy akár az egséz csapatoddal együtt! Nézd meg itt, milyen egy Kékszalag verseny vitorlás tanfolyam!

 

41. Kékszalag előkészületek, esélylatolgatás

Körvonalazódik az idei Kékszalag trónkövetelőinek listája. Nyílt titok hogy lassan szindikátusi szerződéseket kötnek a kihívók, hogy végre valaki „más” nyerje meg az idei Kékszalagot. Egy ügyesen olvasott szabály, egy jól felhúzott vitorla, egy megfelelően kezelt szponzor...  Na de mégis, kik lesznek a már csendes gyilkossá előlépett ellenfelek?!

Hamar megállapítható, (ránézésre) hogy kevesen vannak akik éles karmú tigrisként fognak küzdeni, várhatóan mindenki szórakoztatására, és az utolsó percig találgatásokat szülve, ki lesz az aki a legnagyobb és legjobb és a leg-leg.. tudjuk mi.

Vegyük szépen sorba..

Rc 44 csapat

Hajót láttuk ismerjük, nem kell különösen bemutatni (ettől a későbbiekben is eltekintenék, hiszen mindenki látta már őket, vagy nézegethet róluk képet itt a Vitorlazas.hu-n is) egy erős szeles hajó. Kicsi a valószínűsége hogy beleszóljon majd a dobogós csatába, ha a tipikus helyi szelet nézzük. De legénységük híres messze földön tudásáról, tapasztaltságukról. Így ha az elmúlt hetek zivatarok tombolását, és azok gyakoriságát nézzük, akár még komolyan meg is viccelheti a lepkesúlyú vetélkedőket.

Avatar - Soponyai Géza

Soponyai művek, a vitorlázás isteneit jobban tisztelőként, nem szabta át büszkeségét, két keze munkáját a legújabb burda szabásminta szerint. Érthető, nem kelthet ellenszenvet senkiben. Hajót épít. Ki venne egy versenygépet egy olyan embertől akinek a csúcshajója nem tetszik. És itt meg is húzhatunk egy erős határ vonalat a két tábor között. Akik maradnak a hagyományos hajók (páratlan éve) versenyében, -kontra- mindent a győzelemért az utolsó napig laminálva, pozitív csodát húzni a fő bordakeresztmetszetnél.

Na, Már megint mellébeszélek..

Sopi. Igyekszik megtartani az egészséges egyensúlyt a versenyhajók, és a repülő csodák között. Azt hiszem kevesen vannak akik azt mondanák: az Avatar csúnya.

Sebessége közel azonos az Rc 44-el. Várhatóan ők ketten nagy csatában lesznek teljes verseny alatt.

Sponsor Wanted (Szponzi), Raffica - Király Zsolt

Dupla vagy semmi. Király Zsolt beizzította a vadászgépeit. Felturbózta, felcsavarozta, rálaminálta, leszedte, csökkentette, összeszedte. Megcsinálta. Saját szememmel láttam. Megdöbbentem. Na nem csak a leleményességük, a szerelő csapat gyorsasága miatt, hanem az edzésükön mutatott teljesítményükön. A Szponzit láttam már, küzdöttünk ellene eleget. Legutóbb a Pünkösdi Regattán ahol 3 nap 3x vertek meg egy vagy 2 perccel (elismerésem). Na de hát a Raffica.. mint egy vadászgép a tehervonat mellett úgy ment el a Szponzi mellett. Kellemes 8 csomós szélben a 2 hajó egymás mellett úgy száguldozott mint amikor a fecskék kergetik a legyeket a víz felett egy centire.

És ketten vannak. Összeszorult a gyomrom. Izgulni kezdtem.  Vajon összedolgoznak majd? Vajon a taktika része lesz fogni a nagy Mumust, a Lisát? Vajon lesz majd nevető harmadik? Izgalmas lesz.

Lisa - Litkey Farkas

Az.. Gyors. Kőkemény. Profi. Az utolsó csavar sem tekeredik utasítás nélkül. Szerintem az időjárást is ők kérik telefonon. Most egy kifújt 3 ast kérek. Lehetőleg északnyugatról. A viccet félretéve. Voodoora nekik nincs szükségük, az biztos.


A parton?

Találgatások, halk szóbeszédek. Hallottad mekkora spít szerzett? Mennyire kicsi a bulbája, mekkora az új gross?

Egy szó mint száz.

Mindenki készül, mindenki izgul.

Azt hiszem az idei Kékszalag izgalmasabb lesz mint a többi.

Szükség szerint, sokkal többet fognak kockáztatni, mint amennyit a hajók elviselnek.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Top

Az árboc csúcsa.

Belső hely

Belső hely – versenyben a pályajel kerülésekor a külsõ hajó köteles helyet adni a...

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.