notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pénzes Botond az Avatar vitorlás legénységének tagja a Kékszalag felkészülésről. Vélemények Lisa, Avatar, Sponsor Wanted, Litkey Farkas, Soponyai Géza és Király Zsolt témában

hirdetes

Vihar előtti csend. Avagy szárazföldi erőfitogtatás a 41. Kékszalag előtt.

Pénzes Botond - Avatar
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Pénzes Botond vagyok. Az Avatar legénységét erősítem már a hajó első napja óta. Előtte is a Soponyai Géza gyárában készült hajókat nyüstöltem. (Lásd 2008 magyar bajnokság Nautic osztály Mojito árbóctörés). A későbbiekben megpróbálok nyíltan, elfogultság nélkül ám, a tűz közeléből beszámolni a technikai vitorlázás műhelytitkairól, érzéseiről.

Pénzes Botond - Avatar

Szeretnél a 2010-es Kékszalagon jobban szerepelni? Gyere el verseny vitorlás tanfolyamaink egyikére, egyedül vagy akár az egséz csapatoddal együtt! Nézd meg itt, milyen egy Kékszalag verseny vitorlás tanfolyam!

 

41. Kékszalag előkészületek, esélylatolgatás

Körvonalazódik az idei Kékszalag trónkövetelőinek listája. Nyílt titok hogy lassan szindikátusi szerződéseket kötnek a kihívók, hogy végre valaki „más” nyerje meg az idei Kékszalagot. Egy ügyesen olvasott szabály, egy jól felhúzott vitorla, egy megfelelően kezelt szponzor...  Na de mégis, kik lesznek a már csendes gyilkossá előlépett ellenfelek?!

Hamar megállapítható, (ránézésre) hogy kevesen vannak akik éles karmú tigrisként fognak küzdeni, várhatóan mindenki szórakoztatására, és az utolsó percig találgatásokat szülve, ki lesz az aki a legnagyobb és legjobb és a leg-leg.. tudjuk mi.

Vegyük szépen sorba..

Rc 44 csapat

Hajót láttuk ismerjük, nem kell különösen bemutatni (ettől a későbbiekben is eltekintenék, hiszen mindenki látta már őket, vagy nézegethet róluk képet itt a Vitorlazas.hu-n is) egy erős szeles hajó. Kicsi a valószínűsége hogy beleszóljon majd a dobogós csatába, ha a tipikus helyi szelet nézzük. De legénységük híres messze földön tudásáról, tapasztaltságukról. Így ha az elmúlt hetek zivatarok tombolását, és azok gyakoriságát nézzük, akár még komolyan meg is viccelheti a lepkesúlyú vetélkedőket.

hirdetes

Avatar - Soponyai Géza

Soponyai művek, a vitorlázás isteneit jobban tisztelőként, nem szabta át büszkeségét, két keze munkáját a legújabb burda szabásminta szerint. Érthető, nem kelthet ellenszenvet senkiben. Hajót épít. Ki venne egy versenygépet egy olyan embertől akinek a csúcshajója nem tetszik. És itt meg is húzhatunk egy erős határ vonalat a két tábor között. Akik maradnak a hagyományos hajók (páratlan éve) versenyében, -kontra- mindent a győzelemért az utolsó napig laminálva, pozitív csodát húzni a fő bordakeresztmetszetnél.

Na, Már megint mellébeszélek..

Sopi. Igyekszik megtartani az egészséges egyensúlyt a versenyhajók, és a repülő csodák között. Azt hiszem kevesen vannak akik azt mondanák: az Avatar csúnya.

Sebessége közel azonos az Rc 44-el. Várhatóan ők ketten nagy csatában lesznek teljes verseny alatt.

Sponsor Wanted (Szponzi), Raffica - Király Zsolt

Dupla vagy semmi. Király Zsolt beizzította a vadászgépeit. Felturbózta, felcsavarozta, rálaminálta, leszedte, csökkentette, összeszedte. Megcsinálta. Saját szememmel láttam. Megdöbbentem. Na nem csak a leleményességük, a szerelő csapat gyorsasága miatt, hanem az edzésükön mutatott teljesítményükön. A Szponzit láttam már, küzdöttünk ellene eleget. Legutóbb a Pünkösdi Regattán ahol 3 nap 3x vertek meg egy vagy 2 perccel (elismerésem). Na de hát a Raffica.. mint egy vadászgép a tehervonat mellett úgy ment el a Szponzi mellett. Kellemes 8 csomós szélben a 2 hajó egymás mellett úgy száguldozott mint amikor a fecskék kergetik a legyeket a víz felett egy centire.

hirdetes

És ketten vannak. Összeszorult a gyomrom. Izgulni kezdtem.  Vajon összedolgoznak majd? Vajon a taktika része lesz fogni a nagy Mumust, a Lisát? Vajon lesz majd nevető harmadik? Izgalmas lesz.

Lisa - Litkey Farkas

Az.. Gyors. Kőkemény. Profi. Az utolsó csavar sem tekeredik utasítás nélkül. Szerintem az időjárást is ők kérik telefonon. Most egy kifújt 3 ast kérek. Lehetőleg északnyugatról. A viccet félretéve. Voodoora nekik nincs szükségük, az biztos.


A parton?

Találgatások, halk szóbeszédek. Hallottad mekkora spít szerzett? Mennyire kicsi a bulbája, mekkora az új gross?

Egy szó mint száz.

Mindenki készül, mindenki izgul.

Azt hiszem az idei Kékszalag izgalmasabb lesz mint a többi.

Szükség szerint, sokkal többet fognak kockáztatni, mint amennyit a hajók elviselnek.

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 370 Run vitorlás hajó

A hajó extravagáns megjelenése a legújabb trendeket követi, maximálisan szem előtt tartva... Tovább

Fonyód Túravitorlás Sportklub Kikötő

A Túravitorlás Sportklub fonyódi kikötője a Balaton nyugati medencéjének déli részén... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.7