Ha szeretet a pisztáciát és az epret, akkor próbáld ki ezt a pitét! - A legjobb recept

hirdetes

Ha szeretet a pisztáciát és az epret, akkor próbáld ki ezt a pitét! - Recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy igazi nyári édesség gyümölcsökkel. Nem egy könnyű recept, de ha egy kicsit több időt szánsz rá, nem fogod megbánni! Ha szereted az epret és a pisztáciát, akkor mindenféleképpen próbáld ki ezt a különleges pitét!

Pisztáciás-epres pite

hozzávalók / 8 adag

 

A tésztához

 

    1 csipet só

    65 g porcukor

    250 g finomliszt

    150 g hideg vaj

    1 db tojássárgája

    25 ml habtejszín

 

A pisztáciakrémhez

 

    100 g pisztácia

    100 g cukor

    1 csipet só

    100 g vaj

    1 db tojás

    1 közepes szár rebarbara

 

A cukrászkrémhez

 

    250 ml tej

    3 db zöld kardamom

    35 g cukor

    15 g étkezési keményítő

    2 db tojássárgája

 

Az eperhez

 

    300 g eper

    3 cm gyömbér

    1 lime-ból nyert lime héja

 

sütési hőfok: 175°C

sütési mód: alul-felül sütés

Pisztáciás-epres pite

A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.

 

A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.

 

A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott/kilisztezett formába tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.

Pisztáciás-epres pite

A pisztáciát megőröljük, összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a puha vajat és a tojást, majd alaposan elkavarjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg kissé megdermed.

 

A pisztáciás krémet az elősütött pitetésztában elkenjük, a tetejét megszórjuk a feldarabolt rebarbarával, majd sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Pisztáciás-epres pite

A tejet egy lábosba öntjük, a kardamomokat a kés lapjával megroppantjuk, hozzáadjuk a tejhez, majd közepes lángon majdnem forrásig melegítjük.

 

A tojássárgáját elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a tojáshoz adagoljuk a tejet, és alaposan kikeverjük.

 

Az egészet visszaöntjük az edénybe, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, és amint érezzük, hogy kezd besűrűsödni, lehúzzuk a tűzről. A krémmel megkenjük a pite tetejét, majd hagyjuk picit hűlni.

Pisztáciás-epres pite

Az epret felvágjuk, összekeverjük a reszelt gyömbérrel és a lime héjával, hagyjuk állni 10 percig, majd a kihűlt pitére halmozzuk.

Forrás: nosalty

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Scholtz 22

Scholtz 22 Racing A Scholtz 22 Racing, a 730 kg tömegű hajó 80 m2 összvitorla felülettel... Tovább

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia