A világ legjobb találmánya: a pohárkrém. Itt van két recept!

hirdetes

A világ legjobb találmánya: a pohárkrém

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem ez az egyik legötletesebb desszert a világon. Minden van benne, az ember fantáziájára van bízva, ráadásul gyorsan el lehet készíteni. Próbáljátok ki ti is ezt a két pohárkrémet!

Pohárkrém

Málnás citromos trifle:

 

    fél adag lemon curd

    2,5 dl tejszín

    3 tk. porcukor

    málna

    néhány babapiskóta

   1 dl vízből és 5 dkg cukorból főzött cukorszirup, bele fél citrom kifacsart leve vagy egy löttyintésnyi limoncello, ha alkoholosra akarjuk

    egy marék mandulalapocska száraz serpenyőben megpirítva

    csokireszelék

 

a lemon curd-höz (főzött citromkrém)

 

    125 ml citromlé (3-4citrom kifacsart leve)

    2 citrom reszelt héja

    4 tojássárgája

    2 egész tojás

    10 dkg cukor

    10 dkg vaj

 

A vaj kivételével a többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd takarék lángon folyamatos kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük, ezután kis kockánként a vajat is hozzákeverjük, mindig csak akkor adjuk hozzá a következő kockát, ha az előző már beleolvadt. A kész citromkrém felületét folpack-kal letakarjuk és hűtőben néhány óra alatt megszilárdítjuk.

 

A fél adag lemon curd-öt a porcukorral habbá vert tejszínnel összeforgatjuk. A pohárdesszerthez a babapiskótákat a citromos cukorszirupba mártjuk és egy nagyobb tál, vagy több kisebb pohár aljára rétegezzük. A piskótára jöhet egy kis málna, majd a krém, majd megint piskóta és a málna, a tetejére krém kerüljön, amit málna szemekkel, pirított mandulalapocskákkal és csokireszelékkel díszítünk a végén. A hűtőben pihentessük tálalásig.

Forrás

Pohárkrém

Hozzávalók

 

    125 ml epervelő (friss eper egy pici citromlével és minimális porcukorral leturmixolva, én így rakom el mindig a mélyhűtőbe)

    friss eper

    25 dkg mascarpone

    fél vanília rúd

    125 ml tejszín

    6 tk porcukor

    adagonként 2 db csokis keksz (én ezt használtam, de nyilván jó bolti is)

    a tetejére durvára vágott (nem sózott) pisztácia

 

A mascarponét a vanília kikapart magjaival, a porcukor felével és az epervelővel simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a maradék porcukorral habbá vert tejszínt. A csokis keksz morzsával és friss eperdarabokkal pohárba, vagy nagy tálba rétegezzük, majd a tetejét durvára vágott pisztáciával díszítjük. Akár azonnal is fogyasztható, de el is áll a hűtőben simán!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott... Tovább

Kékszalag

     Kékszalag 2009... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia