A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság. Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés je

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Portfólió-váltás – szükséges vagy muszáj?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Portfólió-váltás – szükséges vagy muszáj?


2013/06/18

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság. Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés jelenti, (ezért a kedvezőbb feltételek miatt sokan külföldön indítanak vállalkozást vagy külföldre mennek munkát vállalni)

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság.  Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés je

 

A „nagy változások” ideje


Csökken a tendenciája az induló vállalkozásnak Magyarországon, illetve egyre több vállalat változtatja meg profilját a kedvezőbb, gazdaságos működés érdekében. Számos cég kényszerül arra, hogy tevékenységét más irányba terelje, vagy egyes esetekben felszámolás lehet a megoldás. A profilváltás olykor elkerülhetetlen és ehhez tapasztalat, tudás szükséges nem csak a vezetők részéről, hanem az alkalmazottakéról is. Mindenekelőtt széleskörű, iparág-specifikus piacfelmérésre és a jogszabályi környezet, illetve a versenytársak helyzetének ismeretére van szükség - természetesen a potenciális ügyfelek és az üzlet érzékeny pontjainak felkutatásával egy időben.


Innováció a középpontban


Az üzleti bizonytalanság ellenére a versenyképesség megőrzése érdekében a továbbra is prioritásként tekintik az innovációt a vállalatok vezetői. Az üzleti bizonytalanság arra kényszeríti a vezetőket, hogy eltérő módszereket alkalmazzon a növekedés érdekében vagy újításokat keressen. Az innováció eléggé kockázatos, mivel nem lehet tudni, hogy miként fogadja a piac és a versenytársak, de aki nem vállal kockázatot az nem is nyerhet.


Gazdasági bizonytalanság?


Egy felmérés szerint egyre kevésbé lehet érezni a nagymértékű gazdasági bizonytalanságot, de a bizonytalanság stagnálása is érzékelhető, tehát megszokottá válik egy idő után ez a helyzet.


Bizonytalan fellendülés


A gazdasági fellendülést a magas szintű bizonytalanság is nagymértékben akadályozza. Mint minden konjunktúraciklusra jellemző, hogy egy jelentős visszaesést követően egy idő után fellendülés érezhető a gazdaságban, csak azt nem tudjuk biztosra, hogy mikor következik be. Gazdasági fellendülés még nem érezhető, igazából stagnált, bár az információ, kommunikáció, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. Enyhülni látszik a recesszió intenzitása.

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.