notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság. Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés je

hirdetes

Portfólió-váltás – szükséges vagy muszáj?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság. Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés jelenti, (ezért a kedvezőbb feltételek miatt sokan külföldön indítanak vállalkozást vagy külföldre mennek munkát vállalni)

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság.  Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés je

 

A „nagy változások” ideje


Csökken a tendenciája az induló vállalkozásnak Magyarországon, illetve egyre több vállalat változtatja meg profilját a kedvezőbb, gazdaságos működés érdekében. Számos cég kényszerül arra, hogy tevékenységét más irányba terelje, vagy egyes esetekben felszámolás lehet a megoldás. A profilváltás olykor elkerülhetetlen és ehhez tapasztalat, tudás szükséges nem csak a vezetők részéről, hanem az alkalmazottakéról is. Mindenekelőtt széleskörű, iparág-specifikus piacfelmérésre és a jogszabályi környezet, illetve a versenytársak helyzetének ismeretére van szükség - természetesen a potenciális ügyfelek és az üzlet érzékeny pontjainak felkutatásával egy időben.


Innováció a középpontban

hirdetes


Az üzleti bizonytalanság ellenére a versenyképesség megőrzése érdekében a továbbra is prioritásként tekintik az innovációt a vállalatok vezetői. Az üzleti bizonytalanság arra kényszeríti a vezetőket, hogy eltérő módszereket alkalmazzon a növekedés érdekében vagy újításokat keressen. Az innováció eléggé kockázatos, mivel nem lehet tudni, hogy miként fogadja a piac és a versenytársak, de aki nem vállal kockázatot az nem is nyerhet.


Gazdasági bizonytalanság?


Egy felmérés szerint egyre kevésbé lehet érezni a nagymértékű gazdasági bizonytalanságot, de a bizonytalanság stagnálása is érzékelhető, tehát megszokottá válik egy idő után ez a helyzet.


Bizonytalan fellendülés


A gazdasági fellendülést a magas szintű bizonytalanság is nagymértékben akadályozza. Mint minden konjunktúraciklusra jellemző, hogy egy jelentős visszaesést követően egy idő után fellendülés érezhető a gazdaságban, csak azt nem tudjuk biztosra, hogy mikor következik be. Gazdasági fellendülés még nem érezhető, igazából stagnált, bár az információ, kommunikáció, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. Enyhülni látszik a recesszió intenzitása.

hirdetes

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 221

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív