A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság. Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés je

Portfólió-váltás – szükséges vagy muszáj?

hirdetes

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság. Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés jelenti, (ezért a kedvezőbb feltételek miatt sokan külföldön indítanak vállalkozást vagy külföldre mennek munkát vállalni)

A mai magyar gazdasági helyzetet legfőbb jellemzője a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság.  Ez az időszak szinte alkalmatlan a kockázatvállalás növelésére. A vállalatok számár a bizonytalanság és a folytonosan változó jogszabályoknak való megfelelés je

 

A „nagy változások” ideje


Csökken a tendenciája az induló vállalkozásnak Magyarországon, illetve egyre több vállalat változtatja meg profilját a kedvezőbb, gazdaságos működés érdekében. Számos cég kényszerül arra, hogy tevékenységét más irányba terelje, vagy egyes esetekben felszámolás lehet a megoldás. A profilváltás olykor elkerülhetetlen és ehhez tapasztalat, tudás szükséges nem csak a vezetők részéről, hanem az alkalmazottakéról is. Mindenekelőtt széleskörű, iparág-specifikus piacfelmérésre és a jogszabályi környezet, illetve a versenytársak helyzetének ismeretére van szükség - természetesen a potenciális ügyfelek és az üzlet érzékeny pontjainak felkutatásával egy időben.


Innováció a középpontban

hirdetes


Az üzleti bizonytalanság ellenére a versenyképesség megőrzése érdekében a továbbra is prioritásként tekintik az innovációt a vállalatok vezetői. Az üzleti bizonytalanság arra kényszeríti a vezetőket, hogy eltérő módszereket alkalmazzon a növekedés érdekében vagy újításokat keressen. Az innováció eléggé kockázatos, mivel nem lehet tudni, hogy miként fogadja a piac és a versenytársak, de aki nem vállal kockázatot az nem is nyerhet.


Gazdasági bizonytalanság?


Egy felmérés szerint egyre kevésbé lehet érezni a nagymértékű gazdasági bizonytalanságot, de a bizonytalanság stagnálása is érzékelhető, tehát megszokottá válik egy idő után ez a helyzet.


Bizonytalan fellendülés


A gazdasági fellendülést a magas szintű bizonytalanság is nagymértékben akadályozza. Mint minden konjunktúraciklusra jellemző, hogy egy jelentős visszaesést követően egy idő után fellendülés érezhető a gazdaságban, csak azt nem tudjuk biztosra, hogy mikor következik be. Gazdasági fellendülés még nem érezhető, igazából stagnált, bár az információ, kommunikáció, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. Enyhülni látszik a recesszió intenzitása.

hirdetes

 

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

2018-04-08

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

Ma már jó tudjuk, hogy aki az online térben nincs jelen, az a felhasználók számára egyszerűen nem létezik. Ahhoz, hogy az interneten népszerűsítsd céged vagy vállalkozásod, neked is szükséged van egy komplex online marketing stratégiára. Megmutatjuk, milyen az!

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-06-30

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-ban 50. évfordulóját ünnepli várossá válásának Siófok. Ezen alkalomra egy igazán szórakoztató, hatalmas látnivalóval készültek a látogatók számára! Ezzel az építménnyel szemünk elé tárják Siófok gyönyörű panorámáját, ami nem más, mint egy Óriáskerék! Ha kíváncsi vagy erre az újdonságra olvasd el cikkünket!

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

2018-07-17

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

Láttál már brutál jó csajokat egy deszkán állva evezgetni a vízen? Ha nem most mutatok párat, illetve azt is, hogy mi az az állva evezés, amit aleggyakrabban SUP-ként emlegetnek, ami az angol „stand up paddleboarding” rövidítése, amit ha nagyon pontosan szeretnénk lefordítani, akkor „állva evezés szörfdeszkán” lehetne. Nemzetközi körökben találkozh

Rövid ismertető a különböző csónaktípusokról

2018-07-18

Rövid ismertető a különböző csónaktípusokról

Bemutatjuk a legismertebb hajótípusokat, öt alapvető hajótípust ismerhettek meg cikkünkből! Ezeket a hajótípusokat illik mindenkinek ismerni, aki szeretne hajókázni!

hirdetes
kreatív
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.