Ezeket a programokat tilos kihagyni!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 3 kihagyhatatlan balatoni program az ősz első hétvégéjére (2020.09.04-2020.09.06)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 kihagyhatatlan balatoni program az ősz első hétvégéjére (2020.09.04-2020.09.06)


2020/09/04
Marx Károly
3 kihagyhatatlan balatoni program az ősz első hétvégéjére (2020.09.04-2020.09.06)
Ezeket a programokat kár kihagyni!

Szeptember 5. szombat

 

Follow the Flow

Kompkoncertek nem érnek véget Horváth Tamással! Szeptember 5-én a Follow the Flow fog egy koncertet adni. Azt is lehet tudni, hogy a jövő évi rendezvényen Horváth Tamáson és a Follow the Flow-n kívül a Bagossy Brothers Company is zenél majd a balatoni kompszínpadon. A kompoknak a befogadóképessége meglehetősen korlátozva van különböző biztonsági óvintézkedések miatt, így a jegyeket érdemes mihamarabb megvásárolni.

 

Holdfénytúra

Ismét eljött az idei holdfénytúra ideje, de ez most kicsit más lesz, ugyanis eljött az ősz, mások lesznek a színek, az illatok, és ebből adódóan az élmények is a Badacsony-hegyen. A túra folyamán megismerkedhetünk a hegy természeti és kulturális értékeivel is, miközben a macskabagoly rémisztő hangját hallgathatjuk. A túra során meglátogatott kilátóból csodálatos kilátást kapunk a csillagok és Hold fényében tündöklő Balatonra és a Káli-medence élénken világító falvaira. Amit a túráról tudni kell. Badacsonyba a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumnál lesz a gyülekező 18:00 órakor. A túra útvonala a Szegedy Róza-ház, Kisfaludy-ház, Rózsakő, Hertelendy-emlék, majd a Kisfaludy-kilátó. A túra körülbelül 4 kilométer, ami átlagosan 3 órát vesz igénybe. Elemlámpát senki se felejtsen el hozni magával! Jelentkezi a badacsonyi Tourinform irodában lehet, a túra 6 éves korig ingyenes, 6-14 év között 500 forint, míg a felnőtteknek 1000 forintba kerül.

 

Szeptember 6. vasárnap

 

XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

Újra megrendezésre került a XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó. Ez a TÁNC Fesztiválja Veszprém független színházának, a Pannon Várszínháznak évenkénti rendezvénye, ami már 22 esztendeje Veszprém város egyik legkiemelkedőbb fesztiválja. Ez a fesztivál a kezdetektől fogva magához csalogatja a különböző társművészeteket és a művészeti ágak egymásra utaltságára és a közös felelősségre próbálja helyezni a hangsúlyt. A produkciókat színházi terek, utcák, épületek és civil közösségek fogadják be. Az úgynevezett Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt kifejezetten jó lehetőségeket nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésekre. A projekt célja az, hogy 2020-2023-ban Európa tehetséges együttesei jelenjenek meg, és találjanak otthont hosszú távra a gyermekek, a fiatalok és az idősek, és mindezek mellett érték meg a múltjukat, jelenjüket és a jövőjüket és képesek legyenek beszélni a kortárs művészet nyelvén.


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle.

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Sloop vitorlás

            ...

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.