notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

hirdetes

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A csindaoi Szenti sailing team, öt magyar és egy kínai vitorlázóval felálló csapata óriási versenyben, hajszállal lemaradva az aranyéremről, a 2. helyen végzett Kína nagyhajós match race országos bajnokságán.

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Qingdao Match Race 2009

2009. október 1-től, ötödik alkalommal rendezték meg Xiamenben a kínai vitorlásklubok országos bajnokságát.

Qingdao Match Race 2009 - Magyarok a versenyen

A verseny, a mellett, hogy a legnagyobb presztízsű nagyhajós megmérettetés, a közel 1,5 milliárd lakosú ázsiai országban, ezúttal nekünk magyaroknak is különös jelentőséggel bírt. A Qindaoban székelő Szenti Sailing Club, egy kínai vitorlázó nevezése mellett öt Magyar nagyhajóssal kiegészülve szállt harcba az elsőségért.

Qingdao Match Race 2009 - Iron Rock Yacht Club a rendező

A rendező Iron Rock Yacht Club a versenyrendezés magasiskoláját mutatta be a résztvevő 19 klub hajóinak, és a parti szervezésben is példaértékűen produkált. A megnyitó ünnepség és a felvezető ceremónia, az Olimpiai vitorlásversenyek hangulatát idézte vissza. A vízen tíz kiválóan felkészített Flying Tiger (10 m) one design hajó várta a közel 140 vitorlázót.

Qingdao Match Race 2009 - Menetrend

Az előre meghatározott menetrend szerint, a csapatok futamonként sorsolt hajókkal, hét pályafutamot, azaz fleat race-t teljesítettek, két külön csoportba sorolva, amelynek végén a két győztes jutott egyenes ágon a négy közé. A 2. helyezettek pedig kiemeltként a 3. és negyedik helyen végzettek győzteseivel, egyenes kieséses rendszerben kapaszkodtak tovább a dobogós helyezésekért.

hirdetes

Qingdao Match Race 2009 - Qingdaoi magyarok

A qindaoi magyarok végig jól állták a sarat. Drámai küzdelmeket vívtak a jól felkészült hazaiakkal, és nem mellesleg a rendkívül zord, sokszor 30-32 csomóra erősödő széllel. A verseny vége felé közeledve, már egyértelműen látszott, hogy a rendkívül egységes csapatmunka és a jól megtervezett taktika a legnagyobb reményekre is feljogosítja a mieinket. A néha rögös, de izgalmas út végén a döntőben a fő sponzor fizetett vitorlázóiból álló, már két hónapja a helyszínen készülő Sea Wolf csapata várta a Szenti teamet.


A két győzelemig tartó párharc, több mint izgalmasra sikeredett. Az első futamban rajt cél győzelem ide. A másodikban rajt előtti intés, majd korai rajt, így fekete zászló, 1-1. A minden eldöntő utolsó futamban hibátlanul felépített rajt, tisztán első bójavétel, majd a hátszél közepén egy 35 csomós pöff a genackerbe és a dal ezzel véget is ért. A ballonhalászat közben az aranyos remények már csak ezüstös valóságként tükröződtek a vízen.

hirdetes

Qingdao Match Race 2009 - Hangos díjkiosztó, eredmény

A döbbenet csendjét később hangos díjkiosztó követte. Kína 2009-es match race bajnokai ma már hibátlanul ejtik a qindaoi neveket: Szentiványi Árpád, Soponyai Géza, Borbély Ferenc, Nika Miklós, Ma Qi Tao és Dr Fürstner Dodo József.


És ne feledkezzünk meg a Sparis vitorlázó Forintos Róbertről sem, aki a Trade Land Kft-n keresztül, úgy anyagilag, mint a helyszínre delegált kedves és hangos szurkolóival, sikerre segítette a Magyarokat.

 

Borbély Ferenc


 

Forrás: www.vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One... Tovább

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 165

Átlagos értékelés: 4.8