notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

hirdetes

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A csindaoi Szenti sailing team, öt magyar és egy kínai vitorlázóval felálló csapata óriási versenyben, hajszállal lemaradva az aranyéremről, a 2. helyen végzett Kína nagyhajós match race országos bajnokságán.

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Qingdao Match Race 2009

2009. október 1-től, ötödik alkalommal rendezték meg Xiamenben a kínai vitorlásklubok országos bajnokságát.

Qingdao Match Race 2009 - Magyarok a versenyen

A verseny, a mellett, hogy a legnagyobb presztízsű nagyhajós megmérettetés, a közel 1,5 milliárd lakosú ázsiai országban, ezúttal nekünk magyaroknak is különös jelentőséggel bírt. A Qindaoban székelő Szenti Sailing Club, egy kínai vitorlázó nevezése mellett öt Magyar nagyhajóssal kiegészülve szállt harcba az elsőségért.

Qingdao Match Race 2009 - Iron Rock Yacht Club a rendező

A rendező Iron Rock Yacht Club a versenyrendezés magasiskoláját mutatta be a résztvevő 19 klub hajóinak, és a parti szervezésben is példaértékűen produkált. A megnyitó ünnepség és a felvezető ceremónia, az Olimpiai vitorlásversenyek hangulatát idézte vissza. A vízen tíz kiválóan felkészített Flying Tiger (10 m) one design hajó várta a közel 140 vitorlázót.

Qingdao Match Race 2009 - Menetrend

Az előre meghatározott menetrend szerint, a csapatok futamonként sorsolt hajókkal, hét pályafutamot, azaz fleat race-t teljesítettek, két külön csoportba sorolva, amelynek végén a két győztes jutott egyenes ágon a négy közé. A 2. helyezettek pedig kiemeltként a 3. és negyedik helyen végzettek győzteseivel, egyenes kieséses rendszerben kapaszkodtak tovább a dobogós helyezésekért.

hirdetes

Qingdao Match Race 2009 - Qingdaoi magyarok

A qindaoi magyarok végig jól állták a sarat. Drámai küzdelmeket vívtak a jól felkészült hazaiakkal, és nem mellesleg a rendkívül zord, sokszor 30-32 csomóra erősödő széllel. A verseny vége felé közeledve, már egyértelműen látszott, hogy a rendkívül egységes csapatmunka és a jól megtervezett taktika a legnagyobb reményekre is feljogosítja a mieinket. A néha rögös, de izgalmas út végén a döntőben a fő sponzor fizetett vitorlázóiból álló, már két hónapja a helyszínen készülő Sea Wolf csapata várta a Szenti teamet.


A két győzelemig tartó párharc, több mint izgalmasra sikeredett. Az első futamban rajt cél győzelem ide. A másodikban rajt előtti intés, majd korai rajt, így fekete zászló, 1-1. A minden eldöntő utolsó futamban hibátlanul felépített rajt, tisztán első bójavétel, majd a hátszél közepén egy 35 csomós pöff a genackerbe és a dal ezzel véget is ért. A ballonhalászat közben az aranyos remények már csak ezüstös valóságként tükröződtek a vízen.

hirdetes

Qingdao Match Race 2009 - Hangos díjkiosztó, eredmény

A döbbenet csendjét később hangos díjkiosztó követte. Kína 2009-es match race bajnokai ma már hibátlanul ejtik a qindaoi neveket: Szentiványi Árpád, Soponyai Géza, Borbély Ferenc, Nika Miklós, Ma Qi Tao és Dr Fürstner Dodo József.


És ne feledkezzünk meg a Sparis vitorlázó Forintos Róbertről sem, aki a Trade Land Kft-n keresztül, úgy anyagilag, mint a helyszínre delegált kedves és hangos szurkolóival, sikerre segítette a Magyarokat.

 

Borbély Ferenc


 

Forrás: www.vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése. Tovább

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 165

Átlagos értékelés: 4.8