Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat


2009/10/13

Forrás: www.vitorlazas.hu

A csindaoi Szenti sailing team, öt magyar és egy kínai vitorlázóval felálló csapata óriási versenyben, hajszállal lemaradva az aranyéremről, a 2. helyen végzett Kína nagyhajós match race országos bajnokságán.

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Qingdao Match Race 2009

2009. október 1-től, ötödik alkalommal rendezték meg Xiamenben a kínai vitorlásklubok országos bajnokságát.

Qingdao Match Race 2009 - Magyarok a versenyen

A verseny, a mellett, hogy a legnagyobb presztízsű nagyhajós megmérettetés, a közel 1,5 milliárd lakosú ázsiai országban, ezúttal nekünk magyaroknak is különös jelentőséggel bírt. A Qindaoban székelő Szenti Sailing Club, egy kínai vitorlázó nevezése mellett öt Magyar nagyhajóssal kiegészülve szállt harcba az elsőségért.

Qingdao Match Race 2009 - Iron Rock Yacht Club a rendező

A rendező Iron Rock Yacht Club a versenyrendezés magasiskoláját mutatta be a résztvevő 19 klub hajóinak, és a parti szervezésben is példaértékűen produkált. A megnyitó ünnepség és a felvezető ceremónia, az Olimpiai vitorlásversenyek hangulatát idézte vissza. A vízen tíz kiválóan felkészített Flying Tiger (10 m) one design hajó várta a közel 140 vitorlázót.

Qingdao Match Race 2009 - Menetrend

Az előre meghatározott menetrend szerint, a csapatok futamonként sorsolt hajókkal, hét pályafutamot, azaz fleat race-t teljesítettek, két külön csoportba sorolva, amelynek végén a két győztes jutott egyenes ágon a négy közé. A 2. helyezettek pedig kiemeltként a 3. és negyedik helyen végzettek győzteseivel, egyenes kieséses rendszerben kapaszkodtak tovább a dobogós helyezésekért.

Qingdao Match Race 2009 - Qingdaoi magyarok

A qindaoi magyarok végig jól állták a sarat. Drámai küzdelmeket vívtak a jól felkészült hazaiakkal, és nem mellesleg a rendkívül zord, sokszor 30-32 csomóra erősödő széllel. A verseny vége felé közeledve, már egyértelműen látszott, hogy a rendkívül egységes csapatmunka és a jól megtervezett taktika a legnagyobb reményekre is feljogosítja a mieinket. A néha rögös, de izgalmas út végén a döntőben a fő sponzor fizetett vitorlázóiból álló, már két hónapja a helyszínen készülő Sea Wolf csapata várta a Szenti teamet.


A két győzelemig tartó párharc, több mint izgalmasra sikeredett. Az első futamban rajt cél győzelem ide. A másodikban rajt előtti intés, majd korai rajt, így fekete zászló, 1-1. A minden eldöntő utolsó futamban hibátlanul felépített rajt, tisztán első bójavétel, majd a hátszél közepén egy 35 csomós pöff a genackerbe és a dal ezzel véget is ért. A ballonhalászat közben az aranyos remények már csak ezüstös valóságként tükröződtek a vízen.

Qingdao Match Race 2009 - Hangos díjkiosztó, eredmény

A döbbenet csendjét később hangos díjkiosztó követte. Kína 2009-es match race bajnokai ma már hibátlanul ejtik a qindaoi neveket: Szentiványi Árpád, Soponyai Géza, Borbély Ferenc, Nika Miklós, Ma Qi Tao és Dr Fürstner Dodo József.


És ne feledkezzünk meg a Sparis vitorlázó Forintos Róbertről sem, aki a Trade Land Kft-n keresztül, úgy anyagilag, mint a helyszínre delegált kedves és hangos szurkolóival, sikerre segítette a Magyarokat.

 

Borbély Ferenc


 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

Kiülés

Erős szélben a jollék megdőlnek és mivel nincs tőkesúlyuk, nekünk kell stabilizálni. Ezt...

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.