notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat


2009/10/13
mvsz

Forrás: www.vitorlazas.hu

A csindaoi Szenti sailing team, öt magyar és egy kínai vitorlázóval felálló csapata óriási versenyben, hajszállal lemaradva az aranyéremről, a 2. helyen végzett Kína nagyhajós match race országos bajnokságán.

Kínai nagyhajós match race bajnokság 2009 Qingdao - 2. helyen a magyaros csapat

Qingdao Match Race 2009

2009. október 1-től, ötödik alkalommal rendezték meg Xiamenben a kínai vitorlásklubok országos bajnokságát.

Qingdao Match Race 2009 - Magyarok a versenyenA verseny, a mellett, hogy a legnagyobb presztízsű nagyhajós megmérettetés, a közel 1,5 milliárd lakosú ázsiai országban, ezúttal nekünk magyaroknak is különös jelentőséggel bírt. A Qindaoban székelő Szenti Sailing Club, egy kínai vitorlázó nevezése mellett öt Magyar nagyhajóssal kiegészülve szállt harcba az elsőségért.

Qingdao Match Race 2009 - Iron Rock Yacht Club a rendező

A rendező Iron Rock Yacht Club a versenyrendezés magasiskoláját mutatta be a résztvevő 19 klub hajóinak, és a parti szervezésben is példaértékűen produkált. A megnyitó ünnepség és a felvezető ceremónia, az Olimpiai vitorlásversenyek hangulatát idézte vissza. A vízen tíz kiválóan felkészített Flying Tiger (10 m) one design hajó várta a közel 140 vitorlázót.

Qingdao Match Race 2009 - Menetrend

Az előre meghatározott menetrend szerint, a csapatok futamonként sorsolt hajókkal, hét pályafutamot, azaz fleat race-t teljesítettek, két külön csoportba sorolva, amelynek végén a két győztes jutott egyenes ágon a négy közé. A 2. helyezettek pedig kiemeltként a 3. és negyedik helyen végzettek győzteseivel, egyenes kieséses rendszerben kapaszkodtak tovább a dobogós helyezésekért.

Qingdao Match Race 2009 - Qingdaoi magyarok

A qindaoi magyarok végig jól állták a sarat. Drámai küzdelmeket vívtak a jól felkészült hazaiakkal, és nem mellesleg a rendkívül zord, sokszor 30-32 csomóra erősödő széllel. A verseny vége felé közeledve, már egyértelműen látszott, hogy a rendkívül egységes csapatmunka és a jól megtervezett taktika a legnagyobb reményekre is feljogosítja a mieinket. A néha rögös, de izgalmas út végén a döntőben a fő sponzor fizetett vitorlázóiból álló, már két hónapja a helyszínen készülő Sea Wolf csapata várta a Szenti teamet.


A két győzelemig tartó párharc, több mint izgalmasra sikeredett. Az első futamban rajt cél győzelem ide. A másodikban rajt előtti intés, majd korai rajt, így fekete zászló, 1-1. A minden eldöntő utolsó futamban hibátlanul felépített rajt, tisztán első bójavétel, majd a hátszél közepén egy 35 csomós pöff a genackerbe és a dal ezzel véget is ért. A ballonhalászat közben az aranyos remények már csak ezüstös valóságként tükröződtek a vízen.

Qingdao Match Race 2009 - Hangos díjkiosztó, eredmény

A döbbenet csendjét később hangos díjkiosztó követte. Kína 2009-es match race bajnokai ma már hibátlanul ejtik a qindaoi neveket: Szentiványi Árpád, Soponyai Géza, Borbély Ferenc, Nika Miklós, Ma Qi Tao és Dr Fürstner Dodo József.


És ne feledkezzünk meg a Sparis vitorlázó Forintos Róbertről sem, aki a Trade Land Kft-n keresztül, úgy anyagilag, mint a helyszínre delegált kedves és hangos szurkolóival, sikerre segítette a Magyarokat.

 

Borbély Ferenc


 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt....

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

árboc

A hajó fedélzetén, a hosszanti tengelyen helyezkedik el. Hosszú, általában fa vagy alumínium...

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a...

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!