notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ravi Parent jelenleg minden erejét arra áldozza, hogy az amerikai csapat tagjai között kijusson az olimpiára

hirdetes

Vitorlák és az olimpiai álom Ravi Parent szemében

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ravi Parent még gyerekkorában, a Sarasota-öbölben vitorlázva szeretett bele a tengeri sportba, és már fiatal kora óta jó érzéke volt a hajózáshoz. Ahogy a fiatal Parent felcseperedett, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egyszer olimpiai versenyzőként állhasson a rajtvonalhoz hajója fedélzetén. A sportoló jelenleg minden erejével azon dolgozik, hogy Nacra 17-es hajójával az amerikai csapat tagjaként juthasson be a 2020-as tokiói olimpiai játékok mezőnyébe.

Sarasota

Már gyermekkora óta készül

 

A most 22 éves Parent már gyerekkora óta tudta, hogy a vitorlázás lesz az élete. A Connecticut állambeli New Havenben született egy vitorlázó család sarjaként. A fiú szülei annyira rajongtak a hajózásért, hogy később Bradentonba költöztek és beíratták gyermeküket a helyi jacht klubba, amikor még csak 8 éves volt.

 

Ravi Parent

 

„Két nyarat töltöttem el ott és úgy döntöttem, hogy feljebb szeretnék jutni a sportágon belül” – nyilatkozta a fiatal versenyző. „Nagyon megtetszett a versenyszerűség és a függetlenség közötti dinamika. Igazán élveztem, hogy már akkor saját hajóm és felszerelésem volt.”

 

Parent később belépett a Sarasota Youth Sailing (Sarasotai Ifjúsági Vitorlás klub) versenyprogramjába. Miután bejutott a középiskolába, egy Laser vitorlásra váltott, amivel állítása szerint sikerült megismerkednie a vitorlázás fizikai részével is. Ez után katamaránozni kezdett, és a mai napig is ebben a hajókategóriában van.

hirdetes

 

„Sarasotában létrehoztuk a nemzet első ifjúsági több hajótestes versenyprogramját. […] Immáron hat hajóval és egy versenycsapattal is rendelkeznek, és ezt az egészet 2015-ben indítottuk el.”

Sarasota

Tanulás és edzés – ebből áll az élete

 

Parent később a Bostoni Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol megismerkedett Caroline Atwooddal, aki akkoriban éppen új partnert keresett magának.

hirdetes

 

„A jó, spontán szerencsének köszönhetően találkoztunk és rájöttünk, hogy lényegében ugyan azok a céljaink” – nyilatkozta Parent. „Mindketten tapasztaltak vagyunk az ilyen vitorlázás terén. Már nagyjából egy hónapja együtt hajózunk.”

 

Parent elmondta, hogy az olimpiáig való eljutás már teljes munkaidejű hivatássá vált nála, ami rendszeres edzőtermi gyakorlatozást, 3-5 órányi vízen eltöltött időt követel meg tőle, ráadásul mindig van egy közelgő utazás is, amit meg kell szerveznie. Emellett adománygyűjtést is indított, és világszerte több versenyen is részt vesznek. Idén legalább 270 napot szeretnének a vízen tölteni, többek között a német Kiel Week, a lengyelországi Európa-bajnokság és a dán Világbajnokság keretei között.

 

Minden álma az olimpia

 

Parent szerint a 2020-as olimpiába való bejutással egy olyan álom válna valóra számára, amelyet egész életében dédelgetett. Ha sikerülne, akkor úgy érzi, hogy a profi pálya is megnyílna előtte, és olyan versenyekben is részt vehetne, mint a legendás America’s Cup.

 

Nacra 17

 

„Az olimpiai játékokba való bejutás sokat elmondana a személyes teljesítményeinkről” – állította. „Bizonyítanánk magunknak, hogy a jó utat választottuk a hely megszerzése érdekében. Megtiszteltetés lenne ezt az országot képviselni, de sokat segítene abban is, hogy még nagyobb célokat is elérhessünk.”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Spartacus Vitorlás Egylet

Spartacus Vitorlás Egylet   Spartacus VE története A Spartacus Vitorlás... Tovább

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 115

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek hajó sport tenger,óceán verseny Vitorlázás