Ravi Parent jelenleg minden erejét arra áldozza, hogy az amerikai csapat tagjai között kijusson az olimpiára

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlák és az olimpiai álom Ravi Parent szemében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlák és az olimpiai álom Ravi Parent szemében


2018/06/22
CsA

Ravi Parent még gyerekkorában, a Sarasota-öbölben vitorlázva szeretett bele a tengeri sportba, és már fiatal kora óta jó érzéke volt a hajózáshoz. Ahogy a fiatal Parent felcseperedett, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egyszer olimpiai versenyzőként állhasson a rajtvonalhoz hajója fedélzetén. A sportoló jelenleg minden erejével azon dolgozik, hogy Nacra 17-es hajójával az amerikai csapat tagjaként juthasson be a 2020-as tokiói olimpiai játékok mezőnyébe.

Sarasota

Már gyermekkora óta készül

 

A most 22 éves Parent már gyerekkora óta tudta, hogy a vitorlázás lesz az élete. A Connecticut állambeli New Havenben született egy vitorlázó család sarjaként. A fiú szülei annyira rajongtak a hajózásért, hogy később Bradentonba költöztek és beíratták gyermeküket a helyi jacht klubba, amikor még csak 8 éves volt.

 

 

„Két nyarat töltöttem el ott és úgy döntöttem, hogy feljebb szeretnék jutni a sportágon belül” – nyilatkozta a fiatal versenyző. „Nagyon megtetszett a versenyszerűség és a függetlenség közötti dinamika. Igazán élveztem, hogy már akkor saját hajóm és felszerelésem volt.”

 

Parent később belépett a Sarasota Youth Sailing (Sarasotai Ifjúsági Vitorlás klub) versenyprogramjába. Miután bejutott a középiskolába, egy Laser vitorlásra váltott, amivel állítása szerint sikerült megismerkednie a vitorlázás fizikai részével is. Ez után katamaránozni kezdett, és a mai napig is ebben a hajókategóriában van.

 

„Sarasotában létrehoztuk a nemzet első ifjúsági több hajótestes versenyprogramját. […] Immáron hat hajóval és egy versenycsapattal is rendelkeznek, és ezt az egészet 2015-ben indítottuk el.”

 

Tanulás és edzés – ebből áll az élete

 

Parent később a Bostoni Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol megismerkedett Caroline Atwooddal, aki akkoriban éppen új partnert keresett magának.

 

„A jó, spontán szerencsének köszönhetően találkoztunk és rájöttünk, hogy lényegében ugyan azok a céljaink” – nyilatkozta Parent. „Mindketten tapasztaltak vagyunk az ilyen vitorlázás terén. Már nagyjából egy hónapja együtt hajózunk.”

 

Parent elmondta, hogy az olimpiáig való eljutás már teljes munkaidejű hivatássá vált nála, ami rendszeres edzőtermi gyakorlatozást, 3-5 órányi vízen eltöltött időt követel meg tőle, ráadásul mindig van egy közelgő utazás is, amit meg kell szerveznie. Emellett adománygyűjtést is indított, és világszerte több versenyen is részt vesznek. Idén legalább 270 napot szeretnének a vízen tölteni, többek között a német Kiel Week, a lengyelországi Európa-bajnokság és a dán Világbajnokság keretei között.

 

Minden álma az olimpia

 

Parent szerint a 2020-as olimpiába való bejutással egy olyan álom válna valóra számára, amelyet egész életében dédelgetett. Ha sikerülne, akkor úgy érzi, hogy a profi pálya is megnyílna előtte, és olyan versenyekben is részt vehetne, mint a legendás America’s Cup.

 

„Az olimpiai játékokba való bejutás sokat elmondana a személyes teljesítményeinkről” – állította. „Bizonyítanánk magunknak, hogy a jó utat választottuk a hely megszerzése érdekében. Megtiszteltetés lenne ezt az országot képviselni, de sokat segítene abban is, hogy még nagyobb célokat is elérhessünk.”


hajó sport verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...

Veret

Veretnek hívjuk a hajó fémből készült alkatrészeit.

Wellness

A wellness egyfajta testi-lelki fejlődést jelent, melynek eléréséhez a különböző wellness...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.