notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Recirquel-előadás - a lélek szerelme, mely az egyénen túlmutat

hirdetes

Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

„Ha létezett ősi egység, a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi, emberek a Földön. Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit.”

Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A fenti sorokat a MÜPA honlapján olvashatjuk, melyek értelmezése mindenkinek másképpen történhet. És hogy mi is ennek a háttere? Most eláruljuk.

 

Hallottatok már arról a fogalomról, hogy Ikerláng? Igen, így nagybetűvel. Ez nem egy kapcsolatot hivatott bemutatni vagy jelképezni (maga a szó), hanem egy kapcsolódást. Egy kapcsolódást, mely a lelkünket kívánja tőlünk, és azt, hogy gyökerestől megváltoztassuk a gondolkodásunkat a férfi-női kapcsolatokról. Ugyanis amikor valaki megtalálja az ikerlángját – ahogyan az a Recirquel előadásában is történik -, a déja vu érzete hatványozottan jön elő, és határozottan azt érzi az ember: mindig is ismerte azt a másikat. Nem tud róla sok konkrétumot, talán szinte semmit, mégis, a megérzések nem hazudnak.

 

Olyan ez a valaki, aki szó szerint úgy vonz, mint a mágnes, és korábban soha nem tapasztalt érzések kerítik hatalmukba mindkét felet.

 

Ez eleinte ijesztő, hiszen egy idegen emberről beszélünk, akivel amúgy nem valószínű, hogy megismerkedtünk volna, mert túl idős, vagy túl fiatal, házasságban él, nem elég magas, nem elég iskolázott, sőt, úgy általában véve semmi sem olyan benne, mint amilyenre eddig mindig is vágyott az ember lánya vagy fia – magyarán kicsit sem a zsánere. És mégis: belül érezzük, hogy minden stimmel. Idő és tér megszűnik létezni számukra, és a lelkük szárnyal – mint a Recirquel artistái az előadásban.

hirdetes

Testi, lelki és érzelmi szempontból is egy a két ember, és bármilyen hihetetlennek is hangzik, azt érzik, hogy ezt a kapcsolódást nem ők irányítják, hanem valami felsőbb erő – akár az Isten.

 

A MÜPA ilyen, és ehhez hasonlóan izgalmas és magával ragadó előadásokkal várja a vendégeket, mely segíthet, hogy kizökkenjünk egy kicsit a mindennapok szürkeségéből, és meglássuk az élet valódi értelmét. Ha már ott járunk, nézzünk körbe az impozáns épületben, melyben olyan kellemes és hangulatos helyek is találhatóak, mint a Bohém Étterem, melyet ide kattintva fel is térképezhettek! 

 

 

Lapozz az előadás részleteiért!

 

Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A szeretet érzése hihetetlenül erős, és nem, nem kell idő ahhoz, hogy kialakuljon, egyszerűen csak van a kezdetektől. Látják egymás hibáit és erényeit is, nincs rózsaszín köd vagy hasonló, mint a mindennapokból ismert szerelmek esetében, mely fél, egy vagy két év után elmúlik.

hirdetes

Ez nem múlik el.

Túl erős, túl elemi, túl intenzív.

 

A lélek szerelme ez, mely túlmutat az egyénen, és örökre összeköti azt a két embert, akik végül megtalálták egymást. A világ legszebb és egyben legfájdalmasabb érzése ez, és nem lehet mit tenni ellene. Vagyis de: meg kell élni. Merni kell igent mondani rá!

 

Két, elsőre teljesen különböző, ám egymáshoz mégis közel álló műfaj, a táncművészet és az cirkuszművészet találkozik ebben a magával ragadó előadásban, mely minden emberre úgy hat, mint a megújulás: elvarázsol és elrepít abba a világba, mely valós, mégis sokan elfordítjuk a fejünket, hiszen annyira hihetetlen.

 

Az emberi létezés, a születés és az elmúlás között keresi az egyensúlyt a cselekmény, melyet a díszlet és a koreográfia tökéletesen kiegészít, hiszen teljes szinkronban vannak az előadókkal.
Bach és Rachmaninov remekeit elektronikus zenével és kortárs orgonajátékkal kombinálják, mely méltó hangzásvilággal áldja meg ezt a fantasztikus előadást. 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része. Tovább

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek gasztronómia szerelem