Recirquel-előadás - a lélek szerelme, mely az egyénen túlmutat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus


2016/04/29

„Ha létezett ősi egység, a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi, emberek a Földön. Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit.”

Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A fenti sorokat a MÜPA honlapján olvashatjuk, melyek értelmezése mindenkinek másképpen történhet. És hogy mi is ennek a háttere? Most eláruljuk.

 

Hallottatok már arról a fogalomról, hogy Ikerláng? Igen, így nagybetűvel. Ez nem egy kapcsolatot hivatott bemutatni vagy jelképezni (maga a szó), hanem egy kapcsolódást. Egy kapcsolódást, mely a lelkünket kívánja tőlünk, és azt, hogy gyökerestől megváltoztassuk a gondolkodásunkat a férfi-női kapcsolatokról. Ugyanis amikor valaki megtalálja az ikerlángját – ahogyan az a Recirquel előadásában is történik -, a déja vu érzete hatványozottan jön elő, és határozottan azt érzi az ember: mindig is ismerte azt a másikat. Nem tud róla sok konkrétumot, talán szinte semmit, mégis, a megérzések nem hazudnak.

 

Olyan ez a valaki, aki szó szerint úgy vonz, mint a mágnes, és korábban soha nem tapasztalt érzések kerítik hatalmukba mindkét felet.

 

Ez eleinte ijesztő, hiszen egy idegen emberről beszélünk, akivel amúgy nem valószínű, hogy megismerkedtünk volna, mert túl idős, vagy túl fiatal, házasságban él, nem elég magas, nem elég iskolázott, sőt, úgy általában véve semmi sem olyan benne, mint amilyenre eddig mindig is vágyott az ember lánya vagy fia – magyarán kicsit sem a zsánere. És mégis: belül érezzük, hogy minden stimmel. Idő és tér megszűnik létezni számukra, és a lelkük szárnyal – mint a Recirquel artistái az előadásban.

Testi, lelki és érzelmi szempontból is egy a két ember, és bármilyen hihetetlennek is hangzik, azt érzik, hogy ezt a kapcsolódást nem ők irányítják, hanem valami felsőbb erő – akár az Isten.

 

A MÜPA ilyen, és ehhez hasonlóan izgalmas és magával ragadó előadásokkal várja a vendégeket, mely segíthet, hogy kizökkenjünk egy kicsit a mindennapok szürkeségéből, és meglássuk az élet valódi értelmét. Ha már ott járunk, nézzünk körbe az impozáns épületben, melyben olyan kellemes és hangulatos helyek is találhatóak, mint a Bohém Étterem, melyet ide kattintva fel is térképezhettek! 

 

 

Lapozz az előadás részleteiért!

 

Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A szeretet érzése hihetetlenül erős, és nem, nem kell idő ahhoz, hogy kialakuljon, egyszerűen csak van a kezdetektől. Látják egymás hibáit és erényeit is, nincs rózsaszín köd vagy hasonló, mint a mindennapokból ismert szerelmek esetében, mely fél, egy vagy két év után elmúlik.

Ez nem múlik el.

Túl erős, túl elemi, túl intenzív.

 

A lélek szerelme ez, mely túlmutat az egyénen, és örökre összeköti azt a két embert, akik végül megtalálták egymást. A világ legszebb és egyben legfájdalmasabb érzése ez, és nem lehet mit tenni ellene. Vagyis de: meg kell élni. Merni kell igent mondani rá!

 

Két, elsőre teljesen különböző, ám egymáshoz mégis közel álló műfaj, a táncművészet és az cirkuszművészet találkozik ebben a magával ragadó előadásban, mely minden emberre úgy hat, mint a megújulás: elvarázsol és elrepít abba a világba, mely valós, mégis sokan elfordítjuk a fejünket, hiszen annyira hihetetlen.

 

Az emberi létezés, a születés és az elmúlás között keresi az egyensúlyt a cselekmény, melyet a díszlet és a koreográfia tökéletesen kiegészít, hiszen teljes szinkronban vannak az előadókkal.
Bach és Rachmaninov remekeit elektronikus zenével és kortárs orgonajátékkal kombinálják, mely méltó hangzásvilággal áldja meg ezt a fantasztikus előadást. 

 

 


érdekességek gasztronómia szerelemKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen...

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10...

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.