notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Recirquel-előadás - a lélek szerelme, mely az egyénen túlmutat

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus


2016/04/29
Kósa Krisztina

„Ha létezett ősi egység, a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi, emberek a Földön. Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit.”

Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A fenti sorokat a MÜPA honlapján olvashatjuk, melyek értelmezése mindenkinek másképpen történhet. És hogy mi is ennek a háttere? Most eláruljuk.

 

Hallottatok már arról a fogalomról, hogy Ikerláng? Igen, így nagybetűvel. Ez nem egy kapcsolatot hivatott bemutatni vagy jelképezni (maga a szó), hanem egy kapcsolódást. Egy kapcsolódást, mely a lelkünket kívánja tőlünk, és azt, hogy gyökerestől megváltoztassuk a gondolkodásunkat a férfi-női kapcsolatokról. Ugyanis amikor valaki megtalálja az ikerlángját – ahogyan az a Recirquel előadásában is történik -, a déja vu érzete hatványozottan jön elő, és határozottan azt érzi az ember: mindig is ismerte azt a másikat. Nem tud róla sok konkrétumot, talán szinte semmit, mégis, a megérzések nem hazudnak.

 

Olyan ez a valaki, aki szó szerint úgy vonz, mint a mágnes, és korábban soha nem tapasztalt érzések kerítik hatalmukba mindkét felet.

 

Ez eleinte ijesztő, hiszen egy idegen emberről beszélünk, akivel amúgy nem valószínű, hogy megismerkedtünk volna, mert túl idős, vagy túl fiatal, házasságban él, nem elég magas, nem elég iskolázott, sőt, úgy általában véve semmi sem olyan benne, mint amilyenre eddig mindig is vágyott az ember lánya vagy fia – magyarán kicsit sem a zsánere. És mégis: belül érezzük, hogy minden stimmel. Idő és tér megszűnik létezni számukra, és a lelkük szárnyal – mint a Recirquel artistái az előadásban.

Testi, lelki és érzelmi szempontból is egy a két ember, és bármilyen hihetetlennek is hangzik, azt érzik, hogy ezt a kapcsolódást nem ők irányítják, hanem valami felsőbb erő – akár az Isten.

 

A MÜPA ilyen, és ehhez hasonlóan izgalmas és magával ragadó előadásokkal várja a vendégeket, mely segíthet, hogy kizökkenjünk egy kicsit a mindennapok szürkeségéből, és meglássuk az élet valódi értelmét. Ha már ott járunk, nézzünk körbe az impozáns épületben, melyben olyan kellemes és hangulatos helyek is találhatóak, mint a Bohém Étterem, melyet ide kattintva fel is térképezhettek! 

 

 

Lapozz az előadás részleteiért! 

Recirquel Újcirkusz Társulat

 

A szeretet érzése hihetetlenül erős, és nem, nem kell idő ahhoz, hogy kialakuljon, egyszerűen csak van a kezdetektől. Látják egymás hibáit és erényeit is, nincs rózsaszín köd vagy hasonló, mint a mindennapokból ismert szerelmek esetében, mely fél, egy vagy két év után elmúlik.

Ez nem múlik el.

Túl erős, túl elemi, túl intenzív.

 

A lélek szerelme ez, mely túlmutat az egyénen, és örökre összeköti azt a két embert, akik végül megtalálták egymást. A világ legszebb és egyben legfájdalmasabb érzése ez, és nem lehet mit tenni ellene. Vagyis de: meg kell élni. Merni kell igent mondani rá!

 

Két, elsőre teljesen különböző, ám egymáshoz mégis közel álló műfaj, a táncművészet és az cirkuszművészet találkozik ebben a magával ragadó előadásban, mely minden emberre úgy hat, mint a megújulás: elvarázsol és elrepít abba a világba, mely valós, mégis sokan elfordítjuk a fejünket, hiszen annyira hihetetlen.

 

Az emberi létezés, a születés és az elmúlás között keresi az egyensúlyt a cselekmény, melyet a díszlet és a koreográfia tökéletesen kiegészít, hiszen teljes szinkronban vannak az előadókkal.
Bach és Rachmaninov remekeit elektronikus zenével és kortárs orgonajátékkal kombinálják, mely méltó hangzásvilággal áldja meg ezt a fantasztikus előadást. 

 

 
érdekességek gasztronómia szerelemKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden...

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle.

Denevér

A Denevér a nagyvitorla hátsó ívelt része.

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez...

Préselés

Préselésnek hívjuk, ha szél ellen vitorlázunk (kreuzolunk) és jobban szél felé tartunk a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!