Bermuda háromszög és a 90 év után előkerült hajó

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Újabb rejtély a Bermuda háromszögből!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Újabb rejtély a Bermuda háromszögből!


2019/05/31

 

Ismét egy megmagyarázhatatlan, sőt egyenesen bizarr dolog történt a Bermuda-háromszögben: hiszik vagy sem, de újra megjelent egy 90 évvel ezelőtt eltűnt hajó!

90 év után került elő a hajó

Közel száz év után előkerült egy hajó

Kuba partjainak a közelébe lett figyelmes a helyi, mindig éber parti őrség egy olyan hajóra, mely tiltott övezetben tartózkodott. A teljesen rozsdás rossz állapotú hajó a hívásokra egyáltalán nem válaszolt, így az előírásoknak megfelelően a parti őrség fogta körül a kísértetbárkát és tüzetesebb vizsgálat alá vette.A helyszínen derült csak ki, hogy, a hajó vélhetően az az a gőzös, amely még 1925 november 29-én indult útjára a dél-karolinai Charleston kikötőjéből WJ Meyer kapitánnyal és 32 tagú személyzettel a fedélzetén. Úti céljuk a közeli Havanna volt, ahova szenet kellett volna szállítaniuk, ám a céljukat sosem érték el.

 

A hajó eltűnt a Bermud háromszögben indulása után

A hajó az indulás után két nappal szőrén-szálán eltűnt a Bermuda háromszögben és azóta sem tudtak róla semmit.A szervek első dolga természetesen a hajónapló felkutatása volt, melynek a bejegyzései december 1-vel szűntek meg, míg az előző két napról részletes tájékoztatás olvasható.Azonnal átfogó vizsgálat indult, amely a teljes rejtélyt hivatott volt kivizsgálni: hol volt 90 évig a hajó? Hogyan kerülhetett észrevétlenül a személyzet nélkül hánykolódva a katonai övezetbe.

 

Nem találtak magyarázatot  ajelenségre

A vizsgálattal Rodolfo Salvador Cruzt, hajózási szakértőt bízták meg, aki a hajónapló részletes átvizsgálása után sem tudott mást megállapítani, minthogy lehetséges, hogy a hajót december 1-én a személyzet elhagyta. Mint hangsúlyozta, ez csak feltevés, mert a hajó elhagyását egyébként semmi nem indokolta volna.

 

A Bermuda háromszög rejtélyének megoldása a cél

“Nagyon fontos számunkra, hogy megértsük, mi történt. Az ilyen esetek hátrányosan befolyásolják a gazdasági életet. Ezért azt szeretnénk, hogy többé ne forduljanak elő hasonló esetek. Most itt az ideje, hogy felfedezzük a Bermuda-háromszüg rejtélyét egyszer s mindenkor.”

 

Misztikus történetekből nincs hiány, de mi a tudományos mayarázat?

A Bermuda háromszög kedvenc témája a misztikus történeteket feldolgozó irodalomnak. A világ öt legnagyobb megválaszolatlan kérdése között tartják nyilván. Sok repülő és hajó eltűnése köthető ide.Maga a háromszög egyébként Miami, Puerto Rico és a Bermuda közötti régiót foglalja magába. Ezen a helyen rengeteg hajó és repülőgépnek nyomát vesztették már el az elmúlt évszázadok során.A tudósok azt állítják, hogy titokzatos eltűnések a természeti erők miatt, vagy emberi hiba miatt történtek. A mostanában elfogadott magyarázat szerint a mágnesességhez kapcsolható a Bermuda-háromszög rejtélye. 


hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén....

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.