Rejtélyes maradt halála után is

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Máig rejtély veszi körül Freddie Mercuryt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Máig rejtély veszi körül Freddie Mercuryt


2017/04/21

Múlt héten,  egy dokumentumfilm nézése közben lettem figyelmes egy információra Freddie Mercury kapcsűn. Gondoltam,hogy utánanézek, hogy mennyi igaz ebből a szóbeszédből. Mutatom, hogy mire is jutottam!

A Mercury rejtély

 

Nézzük tehát a tiszta tényeket: Freddie Mercury a Queen volt énekese egy páratlan tehetségű ember volt. Hangjáért még ma is milliók vannak oda, nem is lehet sejteni, hogy mikor fog legközelebb egy hozzá hasonló tehetség születni.1946-ban Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban, párszi indiai szülők gyermekeként. Anyakönyvi kivonata szerint tehát ő indiai állampolgár volt. 

 

Sajnos, mint a hozzá hasonló tehetségek, ő is kicsapongó életmódot élt...1991-ben jelentette be, hogy a szervezetében az AIDS vírus nyomaira bukkantak és még ugyan ebben az évben meg is halt. A rejtély pedig csak itt veszi igazán kezdetét!

 

A híres sztárok és egyáltalán a híres emberek kapcsán már megszokhattuk, hogy teljes titoktartás övezi azt, hogy hol is nyugszanak örök álmot. Michael Jackson esetében is így van, de ami Freddie Mercury kapcsán van, az még a titoktartáson is túlmutat.

 

A Mercury rejtély

A tény az, hogy az énekest a londoni Kensal Green temetőben hamvasztották el. Ez egy elképesztően rendezetlen hely. Úgy kell elképzelni, hogy nagyjából 250.000 ember van 65.000 sírban eltemetve. A modern építészeti stílus keveredik a régivel, semmiféle rendszer nincs a sírok elrendezésében. 

 

Az énekesről sokféle mende-monda hangzott el, de volt egy élethosszig tartó kapcsolata Mary Austinnal. Az énekes ráhagyta a londoni házát, a Queen jogdíjakat és csak ő az aki tudja, hogy hol vannak a zenész hamvai. Mercury rettegett attól, hogy egy rajongója rátalál, ezért pontos utasításokat adott a szerelmének, halála esetére. Folynak a találgatások tehát, hogy hol is van a végső nyughely. Valaki szerint a londoni ház kertjében, más elméletek szerint a szülőföldjén, Zanzibárban. 

 

Azonban nemrég a már említett temetőben új fejlemény történt. Találtak ugyanis egy sírt, melyen az a felirat szerepel, hogy "In Loving Memory of Farrokh Bulsara”,Mint írtuk ez volt az énekes eredeti neve is. A szöveg mellett ott volt még egy francia idézet is, mely lefordítva azt jelenti, hogy  "Mindig közel leszek hozzád teljes szeretetemmel." Emellett  még ott volt egy M. betű is, amiről mindenki azt gondolja, hogy Maryre utal.

 

Érdekes módon ez a tábla nemsokára eltűnt. A rejtély tehát még mindig él. Egy biztos: a volt barátnő megígérte az énekes halálos ágyánál, hogy soha nem fogja felfedni, hogy hol is van a végső nyughelye. 

 


érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

8mOD

8mOD vitorlás hajó bemutatása A 8m OD egy 8 méter hosszú, könnyű, siklótestű...

Ágy

Ágy

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek...

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.