notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rejtélyes maradt halála után is

hirdetes

Máig rejtély veszi körül Freddie Mercuryt

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Múlt héten,  egy dokumentumfilm nézése közben lettem figyelmes egy információra Freddie Mercury kapcsűn. Gondoltam,hogy utánanézek, hogy mennyi igaz ebből a szóbeszédből. Mutatom, hogy mire is jutottam!

A Mercury rejtély

 

Nézzük tehát a tiszta tényeket: Freddie Mercury a Queen volt énekese egy páratlan tehetségű ember volt. Hangjáért még ma is milliók vannak oda, nem is lehet sejteni, hogy mikor fog legközelebb egy hozzá hasonló tehetség születni.1946-ban Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban, párszi indiai szülők gyermekeként. Anyakönyvi kivonata szerint tehát ő indiai állampolgár volt. 

 

Sajnos, mint a hozzá hasonló tehetségek, ő is kicsapongó életmódot élt...1991-ben jelentette be, hogy a szervezetében az AIDS vírus nyomaira bukkantak és még ugyan ebben az évben meg is halt. A rejtély pedig csak itt veszi igazán kezdetét!

 

A híres sztárok és egyáltalán a híres emberek kapcsán már megszokhattuk, hogy teljes titoktartás övezi azt, hogy hol is nyugszanak örök álmot. Michael Jackson esetében is így van, de ami Freddie Mercury kapcsán van, az még a titoktartáson is túlmutat.

hirdetes

 

A Mercury rejtély

A tény az, hogy az énekest a londoni Kensal Green temetőben hamvasztották el. Ez egy elképesztően rendezetlen hely. Úgy kell elképzelni, hogy nagyjából 250.000 ember van 65.000 sírban eltemetve. A modern építészeti stílus keveredik a régivel, semmiféle rendszer nincs a sírok elrendezésében. 

 

Az énekesről sokféle mende-monda hangzott el, de volt egy élethosszig tartó kapcsolata Mary Austinnal. Az énekes ráhagyta a londoni házát, a Queen jogdíjakat és csak ő az aki tudja, hogy hol vannak a zenész hamvai. Mercury rettegett attól, hogy egy rajongója rátalál, ezért pontos utasításokat adott a szerelmének, halála esetére. Folynak a találgatások tehát, hogy hol is van a végső nyughely. Valaki szerint a londoni ház kertjében, más elméletek szerint a szülőföldjén, Zanzibárban. 

hirdetes

 

Azonban nemrég a már említett temetőben új fejlemény történt. Találtak ugyanis egy sírt, melyen az a felirat szerepel, hogy "In Loving Memory of Farrokh Bulsara”,Mint írtuk ez volt az énekes eredeti neve is. A szöveg mellett ott volt még egy francia idézet is, mely lefordítva azt jelenti, hogy  "Mindig közel leszek hozzád teljes szeretetemmel." Emellett  még ott volt egy M. betű is, amiről mindenki azt gondolja, hogy Maryre utal.

 

Érdekes módon ez a tábla nemsokára eltűnt. A rejtély tehát még mindig él. Egy biztos: a volt barátnő megígérte az énekes halálos ágyánál, hogy soha nem fogja felfedni, hogy hol is van a végső nyughelye. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek