notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Futurisztikus látványtervek - Ilyenek lesznek a repülők 10 év múlva

hirdetes

Így fognak kinézni a repülők 10 év múlva

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Center for Process Innovation brit kutatóvállalat olyan repülőkön képzeli el a jövőben a légiközlekedést, amiben hatalmas képernyőkön netezhetünk és csodálhatjuk a kilátást.

Repülő

A Center for Process Innovation brit kutatóvállalat egy olyan látvány tervet mutatott be, ami megdöbbentő. Bár ez még nem valósult meg, de lassan a tettek mezejére lépnek. Néhány éven belül ugyanis a repülés egy új korszakába lép – akárcsak egykor a mobiltelefon – ami azt jelenti, hogy az utastérben az ablakokat hatalmas OLED-kijelzők váltják fel. Ez a kijelző sok mindenre jó lesz: többek között lehet rajta netezni, ami a mai világban alap, viszont ami még érdekesebb, az majd a látvány lesz. A repülőgép külső részére kamerákat fognak felszerelni, amik segítségével a képernyőkön is megjelenik a kinti látvány. Bár mindez még csak terv, viszont amilyen gyorsan fejlődik a technológia, egy csöppet se tűnik lehetetlennek, hogy néhány éven belül ilyen repülőkkel fogunk utazni.

Repülő

Szerintem nagyon érdekes ez a jövőkép, amikor az ablakok helyébe padlótól a mennyezetig érő képernyők lépnek, amiken csodálatos panoráma tárul az utasok szeme elé, emellett pedig még szörfözni is tudnak rajta a világhálón. De ha már internet van, akkor a repüléssel kapcsolatban való tájékoztatás is ezeket a képernyőkön fog zajlani. A CPI ezen törekvése azonban nemcsak az utasok kényelmének kielégítésére szolgál, hanem a légi közlekedési iparág javítására is: elsősorban a repülőgép súlyát és az üzemanyag fogyasztását szeretnék csökkenteni. Ugyanis ha 1 százalékkal csökken a repülőgép súlya, akkor az üzemanyag ára 0,75 százalékkal fog.

Repülő

Ha mindezt sikerül megvalósítani, a jövőben sokkal olcsóbban vehetjük igénybe ezeket a repülőgépeket, mivel sokkal kevesebb üzemanyagot fognak fogyasztani. Emellett pedig gyönyörködhetünk a kilátásban is, ami lélegzetelállító lehet.

Repülő

Bár elképesztőek ezek a futurisztikus tervek, azonban még nagyon a kezdeti stádiumban vannak és még folyik a vita a kivitelezésükről. Viszont ha egyszer sikerült, akkor a repülő utak biztos nem lesznek unalmasak.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal... Tovább

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 102

Átlagos értékelés: 5.0

kreatív