Íme Richard Branson 10 tippje, amitől sikeres lesz az életed

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Richard Branson erre esküszik: 10 tipp a sikeres élethez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Richard Branson erre esküszik: 10 tipp a sikeres élethez


2023/09/19
CZs

Frissítve: 2024/04/08
Frissítette: ZH

Richard Branson minden idők egyik legsikeresebb üzletembere. Bár röges út vezetett odáig, ahol most tart, számtalan módon összegyűjtött tapasztalatai alapján ezt a 10 tippet tekinti a sikeres élet kulcsának.

Richard Branson 10 tippje, amiktől a te életed is sikeres lesz

Milliárdos brit üzletember, filantróp

Sir Richard Charles Nicholas Branson milliárdos üzletember, filantróp, a Virgin Grup multinacionális vállalat megalapítója, vállalkozó, pilóta, író, léghajós, befektető, színész, filmproducer, és nem utolsó sorban középiskolai tanár. Bizony, a híresség élete hihetetlenül színes, talán éppen ennek köszönheti a háta mögött lévő rengeteg tapasztalatot.

 

16 éves korában otthagyta az iskolát, és egy barátjával karöltve létrehozta a Student Magazin-t. Csupán húsz éves volt, amikor első vállalkozását elindította, egy lemezekkel kereskedő csomagküldő szolgálatot. Két évvel később megnyitotta a Virgin Records-ot, ami később Virgin Megastore néven működött tovább, kicsit több mint egy évtizeddel később felállította a Virgin Atlantic légitársaságot, és kibővítette lemezkiadóját is. 1999-ben telekommunikációs céget, 2004-ben űrhajózási vállalatot indított. Ember legyen a talpán, aki mindezt képes utána csinálni. 

 

Richard Branson 10 tippje a sikeres élethez

Ha valakitől érdemes tanácsokat elfogadni, az Richard Branson. Nyugodtan kijelenthetjük: hihetetlen, amit élete során véghezvitt. Íme Richard Branson tippjei a sikeres élethez!

 

1.Bátran kövesd az álmaidat!

Kövesd az álmaidat, vedd ki a részed az életedből! Ha vállalkozást akarsz indítani, győződj meg róla, hogy az a hobbid és a szenvedélyed is egyben, valami, amit igazán élvezel. Legyen ez fontosabb a pénzkeresésnél is! Az évek során azt tapasztaltam, hogy a legtöbb embernek bizony jobbnál jobb ötletei vannak, de legnagyobb részük soha nem merne belevágni a megvalósításba, soha nem kockáztatnának anyagi javakat a siker érdekében.”

 

2.Mutass pozitív példát, és mindig tégy valami jót!

”Amitől egy vállalkozó több mint egy átlagember, az egyetlen olyan ötlet, ami pozitív változást hozhat az emberek életébe. Ez maga az üzlet. Ha üzleti tevékenységet folytatsz, akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van lehetőséged jobbá tenni, megváltoztatni a világ egy részét.”

 

3.Higyj az ötleteidben, és légy te a legjobb!

”Az ötleteidben neked kell hinned, senki más nem fog. Szenvedélyesnek kell lenned, és másokat is arra kell ösztönöznöd, hogy meglássák a lehetőséget abban, amit megálmodtál. Nem lett volna értelme még egy légitársaságot létrehozni a világon, ha nem hittem volna abban, hogy kiváló lehetőség, és én lehetek a legjobb. Ki kellett emelkednem a versenytársak közül.”

4.Szórakozz, és gondoskodj a csapatodról!

“Vallom és tudom, hogy a szórakozásra és kikapcsolódásra időt kell szánni. A te feladatod, hogy megteremtsd a lehető legkellemesebb környezetet a csapatod számára. Győződj meg róla, hogy ők is törődnek egymással, hogy a kritika helyett dícséreteket fogalmaznak meg. Ha a virágot nem öntözik, elszárad és végül elpusztul. Ugyanez vonatkozik az emberekre is.”

 

5.Soha, de soha ne add fel!

“Ha valami tényleg fontos a számodra, soha ne add fel az érte folyó küzdelmet! A vállalkozói lét nem más, mint egy nagy kaland. Rengeteg olyan helyzet van, amikor kieresztheted a gőzt, de sokkal több olyan, amikor éjt nappallá téve kell dolgoznod azért, hogy elérd a kitűzött célod. Azt hiszem, én elég jól kezelem a kudarcot. Soha nem engedem meg magamnak, hogy 1-2 óránál többet szomorkodjak valami miatt.”

 

6.Mindig légy kész a legújabb kihívásokra!

“Gyakran készítek listákat, mindenről. Szerintem ez az apró részlet kivételesen fontos egy vállalkozás életében ahhoz, hogy tényleg mindent észben tarthass, hogy az ötleteket se felejtsd el, hogy mindent dokumentálj, hogy a céljaid papírra vetve értelmet nyerjenek.”

 

7.Szánj időt a családodra!

 “Az egyik, ha nem a legfontosabb dolog, amit vállalkozóként meg kell tanulnod, az a feladatok átadása. Találj olyan embereket, akik még nálad is jobbak, és bízd rájuk a vállalkozás hétköznapi feladatait, hogy legyen energiád és időd a nagyobb képet vizsgálni, és azokkal az emberekkel foglalkozni, akik közel állnak a szívedhez.”

 

8.Kapcsold ki a TV-t, és csinálj valami hasznosat!

 ”Ne a TV jelentse a kikapcsolódást! Én szerencsés vagyok, édesanyám korán megtanított nekem, hogy sokkal jobb lehetőségeim is vannak az időm eltöltésére. A saját gyerekeimet is igyekszem ráébreszteni erre, egyszerűen nem akarom elpazarolni az órákat.”

 

9.Ha az emberek rossz dolgokat mondanak rólad, bizonyítsd be, hogy tévednek! 

“Mindig lesz valaki, aki irigykedni fog, aki kritizál, aki szerint nem jó, amit csinálsz. Meg kell tanulnod figyelmen kívül hagyni ezeket a véleményeket, közben pedig úgy alakítani a cselekedeteidet, hogy azok ellentmondjanak az állításoknak.”

 

10.Csináld azt, amit szeretsz, és szerezz egy kanapét a konyhába!

 “Egy életed van, azzal kell jól gazdálkodnod. Ha szeretnél egy kanapén üldögélni a konyhád kellős közepén, akkor ne tartson vissza semmi.”


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Megfeneklés

 Sekély vízben történõ fennakadás.

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.