notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyönyörű luxuscipők Roger Viviertől, a cipők királyától

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Luxuscipők Roger Viviertől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Luxuscipők Roger Viviertől


2012/11/02
Rédei Csilla

Roger Vivier luxuscipőinek kivételes szépsége és tökéletessége miatt lett a XX. század divatának egyik legnagyobb csillaga.

Roger Vivier

h2 after

Vivier az első üzletét 1937-ben nyitotta meg. Elsőként a rue Royale-on működő üzletében lát napvilágot a tűsarok, 1954-ben. Ezen kívül az ő nevéhez fűződik a befelé hajló tűsarok, a "talon choc", a "bohócsarok", a "talon polichinelle", a vágott orrú, a kockaorrú és a díszített cipő is.
1941 és 1947 között New Yorkban a cipőgyáros Delmannak asszisztenseként dolgozott. Ezt követően kalapszalont nyitott Suzanne Rémyvel.

Roger Vivier

Mára már a Vivier-ház megszűntette a haute couture cipőkollekcióit, helyette Rendez-vous néven 10-15 párból álló minikollekcióval jelentkezik minden évben. Így az igényes és kimunkált cipők szerelmeseinek nem kell nélkülözniük a míves topánokat, hála Bruno Frisoni áldozatos és alapos munkájának, aki immár negyedszerre tervezi a Rendez-vous kollekciót. Míg a múlt évben a rock chic dominált, idén egy igazi olvasztótégellyé változott a tervezőasztal. Az új modellek a díszes japános hatáson át a szlávos vonások és a dandys krokodilbőr-imádat egyaránt befolyásolta.

Roger Vivier

Igazi elismerés Franciaországba történő visszatéréskor éri, amikor megbízást kap, hogy készítsen cipőt II. Erzsébetnek a koronázási ünnepségre. Ezután a nők már csak a Vivier cipőkre esküttek, és kizárólag a mesterrel készíttettek lábbelit maguknak.
Pályája csúcspontja Christian Diorral történő együttműködése.

Roger Vivier

A The Restricted Edition 2012-13 kollekció a világon mindössze tíz üzletben lesz megtalálható.

Roger Vivier

Roger Vivier cipőit a részletgazdag kivitelezés és a tökéletesség jellemzi. Cipőkölteményei extravaganciát sugallnak a tökéletes formával ötvözve.

Roger Vivier

Ezután Vivier állandó szereplője lett a Pierre Balmain, Guy Laroche, Nina Ricci és Yves Saint Laurent bemutatóinak.
Megemlítendő még az is, hogy Yves Saint Laurent számára készítette azt a fekete lakk papucscipőt, amellyel bevonult a divattörténelembe. Ebből a modellből több, mint tízezer darabot adtak el világszerte.divatKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!