Az olimpiai érmesek dominálnak a Star Európa Bajnokság, Rolex Baltic Week kezdetén

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az olimpiai érmesek dominálnak a Star Európa Bajnokság, Rolex Baltic Week kezdetén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az olimpiai érmesek dominálnak a Star Európa Bajnokság, Rolex Baltic Week kezdetén


2009/07/08

Forrás: sailing.org

88 Star egység nevezett a hétfő óta Kielben zajló Rolex Baltic Weekre, ami a 2009-es Star Európa Bajnokság is egyben.

Kiel, Németország

 

Az olimpiai érmesek dominálnak a Star Európa Bajnokság, Rolex Baltic Week kezdetén

Star Európa Bajnokság 2009 - Folyt. köv. Peking

Az ISAF világranglistáján az első 12 párosból 11-en állnak a kieli ranglista elején. Heves csaták jellemzik a futamokat, úgy tűnik a vitorlázók ott folytatják, ahol tavaly augusztusban, Pekingben abbahagyták. Egyesek visszavágni szeretnének, mások a pozíciójukat védik.

 Star Európa Bajnokság 2009 - Kemény küzdelem feketelobogóval

A mezőny az első napon rögtön halasztással kezdett, várták a megfelelő időjárást. A reggeli felhős, borús időt délben felváltotta az új front, amely napsütést és 18 csomós Ny-ÉNY irányú szelet hozott.

Az első rajtot rögtön háromszor visszalőtték a szélfordulók miatt. A hajók közti heves versengés miatt feketezászlós rajtot indítottak, amibe kapásból négy egység belefutott, még Diego Negri (ITA) is.

Star Európa Bajnokság 2009 - Hajót próbáló időjárás

Hétfőn egy futamot rendeztek, két körös up-and-down pályán, mindegyik szakasz 2 tengeri mérföld volt. A kemény időjárás miatt többen is pórul jártak, két hajónak kitört az árboca (Mats Johansson és Leif Moller SWE), sok hajó megrongálódott és a vitorlajavítóknak is volt dolga a nap végén.

Star Európa Bajnokság 2009 - Olimpikonok harca

Az első nap után a Kunio Suzuki/Daichi Wada japán páros vezetett. Az előzőleg Laser olimpikon Kunio tankönyvbe illő első futamot produkált, remekül vette a szélfordulókat és a kreuz bójánál már első volt. Mögötte komoly küzdelem zajlott a 2008-as pekingi olimpia érmesei között. Fredrik Loof (SWE) követte, aki Pekingben bronz érmet szerzett, az arany érmes Iaian Percy/Andrew Simpson (GBR) harmadik lett, a negyedik pedig az ezüstös Robert Scheidt és Bruno Prada (BRA).

A második futamban Percy és Simpson már nem hibázott, mögötte Loof és Scheidt a harmadik és negyedik helyeket hozták.

A harmadik futam szélfordulói jobban feküdtek Loofnak, aki új mancsafttal, Johan Tillanderrel (SWE) indult, végre sikerült nyerniük. Mögöttük Percy/Simpson lett a második, Suzuki/Daichi a harmadik.

Eddig összesen 5 futam került megrendezésre.

Magyar versenyzőink az EB-n

Magyar versenyzőink is részt vesznek a kieli derbin, az ő helyezésük eddig:

30. Tenke Tibor - Gémesi Jóka (27, 22, 25, 36.5, 58)
56. Martin Viktor - Bezeréti Miklós (54, 48, 52, 59, 62)

Hajrá fiúk, csak így tovább!


 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a...

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.