Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

hirdetes

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Tóth Mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hazai vitorlázásban talán nincs akkor híre a Rolex Farr 40-es Világbajnokságnak, viszont érdekességnek kiváló. A versenyről annyit érdemes még tudni, hogy Russel Coutts is nyert Farr 40 világbajnokságot.

 

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Rolex Farr 40 Világbajnokság - az amerikai Jim Richardson az első

A 2009-es Farr 40 VB győztese az amerikai Jim Richardson és a Barking Mad csapata. A versenyt Porto Cervo-ban, Olaszországban rendezték, az amerikai csapat a hazai vizeken evező Nerone Team-et győzte le.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Változatos körülmények

A verseny alatt változatos körülményekkel és időjárással kellett a versenyzőknek megküzdeniük, erősödő Mistral, hullámos tenger, hatalmas nézőközönség jellemezte a VB-t.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Izgalmas utolsó nap

 Az utolsó nap sok izgalmat hozott. Két futamot tudtak megrendezni, ebből az elsőt a nagy rivális Nerone csapata nyerte. Ezzel az a helyzet állt elő, hogy az utolsó futam győztese visz mindent, beleértve a VB címet.
A tizedik és egyben utolsó futamban a háromszoros Farr 40 világbajnok Mascalzone Latino futott be elsőnek, viszont a döntő pillanatok mögötte zajlódtak. Barking Mad vagy Nerone? A célvonalat Jim Richardson szelte át előbb, így Massimo Mezzaroma és a Nerone előtt ők a 2009-es Rolex Farr 40 Világbajnokság győztesei. Mezzaromának így nem sikerült a harmadik VB címét megszerezni és ez volt az első alkalom, hogy egy amerikai csapat idegenben nyert.

hirdetes

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Richardson vagy Mezzaroma?

 Az utolsó nap kettejük harcáról szólt, ki bírja jobban a nyomást, az idegek harca volt. Nem volt kérdéses, hogy mindketten győzni akartak. Az első futamban a Nerone a rajtot követően balra nyitott. A verseny után elmondták, régóta vitorláznak ezeken a vizeken és ilyen időjárásban balra kell menni. Bejött, ők nyerték az első kört.

hirdetes

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Utolsó futam és az adrenalin

Az utolsó és mindent eldöntő futam rajtja előtt mindkét csapat adrenalin szintje az egekben volt. A Nerone ismét balra kezdett az előző futam alapján, de most nem votl egyértelmű az az oldal. Az első kreuz bójánál letisztult a helyzet, a Barking Mad másodiknka fordult és egy tankönyvbe illő spinakker felhúzást produkáltak, a Nerone-nak viszont most nem fizetett a bal oldal. Harmadiknak fordultak, a Barking Mad csapatának pedig cask annyi dolga volt, hogy a célig tartsa őket. Profi vitorlázók révén ezt az akadályt sikerrel vették és megszerezték a VB címet.

Rolex Farr 40 Világbajnokság eredménylista:

http://www.yccsresults.com/farr40_09/farr40.htm

 

 

Forrás: sailing.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.