notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött


2009/07/01
Tóth Mátyás

Forrás: sailing.org

A hazai vitorlázásban talán nincs akkor híre a Rolex Farr 40-es Világbajnokságnak, viszont érdekességnek kiváló. A versenyről annyit érdemes még tudni, hogy Russel Coutts is nyert Farr 40 világbajnokságot.

 

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Rolex Farr 40 Világbajnokság - az amerikai Jim Richardson az első

A 2009-es Farr 40 VB győztese az amerikai Jim Richardson és a Barking Mad csapata. A versenyt Porto Cervo-ban, Olaszországban rendezték, az amerikai csapat a hazai vizeken evező Nerone Team-et győzte le.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Változatos körülményekA verseny alatt változatos körülményekkel és időjárással kellett a versenyzőknek megküzdeniük, erősödő Mistral, hullámos tenger, hatalmas nézőközönség jellemezte a VB-t.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Izgalmas utolsó nap

 Az utolsó nap sok izgalmat hozott. Két futamot tudtak megrendezni, ebből az elsőt a nagy rivális Nerone csapata nyerte. Ezzel az a helyzet állt elő, hogy az utolsó futam győztese visz mindent, beleértve a VB címet.
A tizedik és egyben utolsó futamban a háromszoros Farr 40 világbajnok Mascalzone Latino futott be elsőnek, viszont a döntő pillanatok mögötte zajlódtak. Barking Mad vagy Nerone? A célvonalat Jim Richardson szelte át előbb, így Massimo Mezzaroma és a Nerone előtt ők a 2009-es Rolex Farr 40 Világbajnokság győztesei. Mezzaromának így nem sikerült a harmadik VB címét megszerezni és ez volt az első alkalom, hogy egy amerikai csapat idegenben nyert.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Richardson vagy Mezzaroma?

 Az utolsó nap kettejük harcáról szólt, ki bírja jobban a nyomást, az idegek harca volt. Nem volt kérdéses, hogy mindketten győzni akartak. Az első futamban a Nerone a rajtot követően balra nyitott. A verseny után elmondták, régóta vitorláznak ezeken a vizeken és ilyen időjárásban balra kell menni. Bejött, ők nyerték az első kört.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Utolsó futam és az adrenalin

Az utolsó és mindent eldöntő futam rajtja előtt mindkét csapat adrenalin szintje az egekben volt. A Nerone ismét balra kezdett az előző futam alapján, de most nem votl egyértelmű az az oldal. Az első kreuz bójánál letisztult a helyzet, a Barking Mad másodiknka fordult és egy tankönyvbe illő spinakker felhúzást produkáltak, a Nerone-nak viszont most nem fizetett a bal oldal. Harmadiknak fordultak, a Barking Mad csapatának pedig cask annyi dolga volt, hogy a célig tartsa őket. Profi vitorlázók révén ezt az akadályt sikerrel vették és megszerezték a VB címet.

Rolex Farr 40 Világbajnokság eredménylista:

http://www.yccsresults.com/farr40_09/farr40.htm

 

 

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es...

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!