Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött


2009/07/01

Forrás: sailing.org

A hazai vitorlázásban talán nincs akkor híre a Rolex Farr 40-es Világbajnokságnak, viszont érdekességnek kiváló. A versenyről annyit érdemes még tudni, hogy Russel Coutts is nyert Farr 40 világbajnokságot.

 

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzött

Rolex Farr 40 Világbajnokság - az amerikai Jim Richardson az első

A 2009-es Farr 40 VB győztese az amerikai Jim Richardson és a Barking Mad csapata. A versenyt Porto Cervo-ban, Olaszországban rendezték, az amerikai csapat a hazai vizeken evező Nerone Team-et győzte le.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Változatos körülmények

A verseny alatt változatos körülményekkel és időjárással kellett a versenyzőknek megküzdeniük, erősödő Mistral, hullámos tenger, hatalmas nézőközönség jellemezte a VB-t.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Izgalmas utolsó nap

 Az utolsó nap sok izgalmat hozott. Két futamot tudtak megrendezni, ebből az elsőt a nagy rivális Nerone csapata nyerte. Ezzel az a helyzet állt elő, hogy az utolsó futam győztese visz mindent, beleértve a VB címet.
A tizedik és egyben utolsó futamban a háromszoros Farr 40 világbajnok Mascalzone Latino futott be elsőnek, viszont a döntő pillanatok mögötte zajlódtak. Barking Mad vagy Nerone? A célvonalat Jim Richardson szelte át előbb, így Massimo Mezzaroma és a Nerone előtt ők a 2009-es Rolex Farr 40 Világbajnokság győztesei. Mezzaromának így nem sikerült a harmadik VB címét megszerezni és ez volt az első alkalom, hogy egy amerikai csapat idegenben nyert.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Richardson vagy Mezzaroma?

 Az utolsó nap kettejük harcáról szólt, ki bírja jobban a nyomást, az idegek harca volt. Nem volt kérdéses, hogy mindketten győzni akartak. Az első futamban a Nerone a rajtot követően balra nyitott. A verseny után elmondták, régóta vitorláznak ezeken a vizeken és ilyen időjárásban balra kell menni. Bejött, ők nyerték az első kört.

Rolex Farr 40 Világbajnokság - Utolsó futam és az adrenalin

Az utolsó és mindent eldöntő futam rajtja előtt mindkét csapat adrenalin szintje az egekben volt. A Nerone ismét balra kezdett az előző futam alapján, de most nem votl egyértelmű az az oldal. Az első kreuz bójánál letisztult a helyzet, a Barking Mad másodiknka fordult és egy tankönyvbe illő spinakker felhúzást produkáltak, a Nerone-nak viszont most nem fizetett a bal oldal. Harmadiknak fordultak, a Barking Mad csapatának pedig cask annyi dolga volt, hogy a célig tartsa őket. Profi vitorlázók révén ezt az akadályt sikerrel vették és megszerezték a VB címet.

Rolex Farr 40 Világbajnokság eredménylista:

https://www.yccsresults.com/farr40_09/farr40.htm

 

 

Rolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttRolex Farr 40 Világbajnokság - a Barking Mad győzöttKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979...

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.