notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rolex Middle Sea Race Valletta, Málta 2009. október 15-25.

hirdetes

Rolex Middle Sea Race Valletta, Málta 2008. október 15-25.

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A 29. Rolex Middle Sea Race szoros végső küzdelme az ünnepléssel egybekötött eredményhirdetéssel ért véget, amelyet a nevezetes La Valette Hall épületében tartottak. 

 

Rolex Middle Sea Race Valletta

A bajnokság győzteseként a 40 láb hosszú, francia Spirit of Ad Hoc hajó került ki. A Pazar Rolex Middle Sea Race trófeát, illetve a Rolex Yacht Master kronométert Thierry Bouchard és csapata vette át a kiváló teljesítményük elismeréseként.

Rolex 2009A többi kisebb jachthoz hasonlóan a Spirit of Ad Hoc legénysége két napon keresztül csalódott és kiábrándult volt, mivel Szicília északi partjain szélcsend uralkodott, ennek eredményeképpen a legtöbb csapat elvesztette a türelmét és a higgadtságát. A 606 tengeri mérföld hosszúságú verseny megnyeréséhez azonban megfelelő lélekjelenlét szükséges, amely ezekben a napokban a csapatokból kiveszni látszott.
A verseny két utolsó napja tökéletes kontrasztban áll a korábbi szélmentes napokkal. A verseny végső szakaszát erős délkeleti szelek és jelentős hullámok jellemezték, amelyek kemény megpróbáltatásoknak vetették alá a résztvevőket. A hajók a fennmaradt szakaszokon erősen imbolyogtak a legénység minden erőfeszítése ellenére is. Thierry Bouchard és edzett legénysége azonban keményen küzdöttek, és a javított idejük alapján 40 perccel nyertek a Chestress 2 (ITA) jacht előtt.

 

Rolex Middle Sea Race Valletta Tirrén Tenger

A másik nagy küzdelem a Tirrén-tenger vizein folyt. Igen sok, 65 láb feletti hosszúságú jacht állt rajtvonalhoz, hogy megküzdjön egy dobogós helyért, azonban a végére csak 3 hajó maradt versenyben, a 68 Alegre (GBR), a Moneypenny (USA) és a Rosebud/Team DYT (USA). A küzdelem során a sorrend folyamatosan változott, miközben mindhárom hajó kitartóan haladt Messina és a Stromboli felé. A vulkanikus sziget és Trapani közötti szakaszon a Rolex Middle Sea Race trófea és a Rolex Yacht Master kronométer leendő tulajdonosa még egyáltalán nem dőlt el, a győzelemért mindhárom jacht eséllyel harcolt. Rosebud/Team DYT sajnálatos módon a Castallammare parti szakasz mellet hibázott, ott, ahol 2007-ben az ausztrál Loki hajó is elvesztette az akkori nyerő pozícióját. Ennek köszönhetően már csak az Alegre és a Moneypenny volt esélyes az első hely megszerzéséért, akik fej-fej mellett haladtak. A célvonalon Andy Soriano által irányított Alegre haladt át elsőként szerda reggel 07:20 órakor, akit Moneypenny követett közvetlenül mögötte..

hirdetes

Nyertes Rolex Middle Sea Race Valletta

A máltai hajók között sok rivális is akad. Már öt éve annak, hogy az összesített díjat folyamatos jelleggel máltai hajó nyeri, azonban jelenős számban állnak rajthoz résztvevők  azzal a szándékkal és reménnyel, hogy ezt a sorozatot megszakítják. Az idei évben sem volt ez másképp, a máltai versenyzők abszolút jelleggel tartották a fölényüket. A javított időt figyelembe véve Pantelleria melletti szakasznál 4 máltai résztvevő is bent volt az első tíz között - Ivan Mellia Windriven hajója, Arthur Podesta Elusive Medbank hajója, Jackie Scicluna Airmalta Falcon hajója, illetve John Ripard Jr Lazy Duck jachtja. A Windriven esélyei sajnos később elszálltak, amikor egy 55 csomó sebességű szélroham kapta telibe a flottát a szerdai napon. A végkifejletnél az Elusive Medbank igen jól teljesített, összesítettben a harmadik helyen végzett, csupán negyven perccel lemaradva a Spirit of Ad Hoc mögött. A Máltai Tengeri Trófea győztese egy máltai skipper, Jonas Diamantino által irányított Gasan Mamo Comanche Raider II volt.

hirdetes
A Máltai Tengeri Trófeát Dr. Austin Gatt közlekedési miniszter adta át, aki aktívan működik közre a Royal Malta Yact Club tevékenységében. Dr. Gatt nagyfokú tiszteletét fejezte ki a verseny és a résztvevők, illetve a klub tevékenysége iránt. Kifejtette a Rolex Middle Sea Race bajnokság fontosságát a máltai sportesemények körében, amire Málta mindig is büszke lehet.

A nyertesek mellett egyéb kitüntetett résztvevők is voltak, úgy, mint a 15 éves ír versenyző, Eugene Egan, a Legally Brunette (IRL) csapat tagja, aki az Ifjúsági Kupát, mint a legfiatalabb versenyző kapta. A kupát Bernard Vassallo, a Máltai Sporttanács elnöke adta át. Hans Nagel és High Q1hajója nyerte a Captain Morgan trófeát a Multihull osztályban. Tim Camilleri és legénysége a Vikesha hajóval (MLT) lett az olasz Ambassador Kupa díjazottja, amit tengeri jártasságukkal, és a verseny során mutatott sportszerűségükkel nyertek el.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Ábrahámhegy kikötője

A TVSK kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. 100 cölöpös... Tovább

Balatonszemes Hunyady József Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján Balatonszemesnél található a Balatoni... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.9