Rolex Middle Sea Race Valletta, Málta 2009. október 15-25.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Rolex Middle Sea Race Valletta, Málta 2008. október 15-25.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rolex Middle Sea Race Valletta, Málta 2008. október 15-25.


2008/10/23

A 29. Rolex Middle Sea Race szoros végső küzdelme az ünnepléssel egybekötött eredményhirdetéssel ért véget, amelyet a nevezetes La Valette Hall épületében tartottak. 


 

Rolex Middle Sea Race Valletta

A bajnokság győzteseként a 40 láb hosszú, francia Spirit of Ad Hoc hajó került ki. A Pazar Rolex Middle Sea Race trófeát, illetve a Rolex Yacht Master kronométert Thierry Bouchard és csapata vette át a kiváló teljesítményük elismeréseként.

Rolex 2009A többi kisebb jachthoz hasonlóan a Spirit of Ad Hoc legénysége két napon keresztül csalódott és kiábrándult volt, mivel Szicília északi partjain szélcsend uralkodott, ennek eredményeképpen a legtöbb csapat elvesztette a türelmét és a higgadtságát. A 606 tengeri mérföld hosszúságú verseny megnyeréséhez azonban megfelelő lélekjelenlét szükséges, amely ezekben a napokban a csapatokból kiveszni látszott.
A verseny két utolsó napja tökéletes kontrasztban áll a korábbi szélmentes napokkal. A verseny végső szakaszát erős délkeleti szelek és jelentős hullámok jellemezték, amelyek kemény megpróbáltatásoknak vetették alá a résztvevőket. A hajók a fennmaradt szakaszokon erősen imbolyogtak a legénység minden erőfeszítése ellenére is. Thierry Bouchard és edzett legénysége azonban keményen küzdöttek, és a javított idejük alapján 40 perccel nyertek a Chestress 2 (ITA) jacht előtt.

 

Rolex Middle Sea Race Valletta Tirrén Tenger

A másik nagy küzdelem a Tirrén-tenger vizein folyt. Igen sok, 65 láb feletti hosszúságú jacht állt rajtvonalhoz, hogy megküzdjön egy dobogós helyért, azonban a végére csak 3 hajó maradt versenyben, a 68 Alegre (GBR), a Moneypenny (USA) és a Rosebud/Team DYT (USA). A küzdelem során a sorrend folyamatosan változott, miközben mindhárom hajó kitartóan haladt Messina és a Stromboli felé. A vulkanikus sziget és Trapani közötti szakaszon a Rolex Middle Sea Race trófea és a Rolex Yacht Master kronométer leendő tulajdonosa még egyáltalán nem dőlt el, a győzelemért mindhárom jacht eséllyel harcolt. Rosebud/Team DYT sajnálatos módon a Castallammare parti szakasz mellet hibázott, ott, ahol 2007-ben az ausztrál Loki hajó is elvesztette az akkori nyerő pozícióját. Ennek köszönhetően már csak az Alegre és a Moneypenny volt esélyes az első hely megszerzéséért, akik fej-fej mellett haladtak. A célvonalon Andy Soriano által irányított Alegre haladt át elsőként szerda reggel 07:20 órakor, akit Moneypenny követett közvetlenül mögötte..

Nyertes Rolex Middle Sea Race Valletta

A máltai hajók között sok rivális is akad. Már öt éve annak, hogy az összesített díjat folyamatos jelleggel máltai hajó nyeri, azonban jelenős számban állnak rajthoz résztvevők  azzal a szándékkal és reménnyel, hogy ezt a sorozatot megszakítják. Az idei évben sem volt ez másképp, a máltai versenyzők abszolút jelleggel tartották a fölényüket. A javított időt figyelembe véve Pantelleria melletti szakasznál 4 máltai résztvevő is bent volt az első tíz között - Ivan Mellia Windriven hajója, Arthur Podesta Elusive Medbank hajója, Jackie Scicluna Airmalta Falcon hajója, illetve John Ripard Jr Lazy Duck jachtja. A Windriven esélyei sajnos később elszálltak, amikor egy 55 csomó sebességű szélroham kapta telibe a flottát a szerdai napon. A végkifejletnél az Elusive Medbank igen jól teljesített, összesítettben a harmadik helyen végzett, csupán negyven perccel lemaradva a Spirit of Ad Hoc mögött. A Máltai Tengeri Trófea győztese egy máltai skipper, Jonas Diamantino által irányított Gasan Mamo Comanche Raider II volt.
A Máltai Tengeri Trófeát Dr. Austin Gatt közlekedési miniszter adta át, aki aktívan működik közre a Royal Malta Yact Club tevékenységében. Dr. Gatt nagyfokú tiszteletét fejezte ki a verseny és a résztvevők, illetve a klub tevékenysége iránt. Kifejtette a Rolex Middle Sea Race bajnokság fontosságát a máltai sportesemények körében, amire Málta mindig is büszke lehet.

A nyertesek mellett egyéb kitüntetett résztvevők is voltak, úgy, mint a 15 éves ír versenyző, Eugene Egan, a Legally Brunette (IRL) csapat tagja, aki az Ifjúsági Kupát, mint a legfiatalabb versenyző kapta. A kupát Bernard Vassallo, a Máltai Sporttanács elnöke adta át. Hans Nagel és High Q1hajója nyerte a Captain Morgan trófeát a Multihull osztályban. Tim Camilleri és legénysége a Vikesha hajóval (MLT) lett az olasz Ambassador Kupa díjazottja, amit tengeri jártasságukkal, és a verseny során mutatott sportszerűségükkel nyertek el.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó...

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.