notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A világ egyik legnagyobb vitorlás versenye - Rolex Sydney Hobart Yacht Race

hirdetes

Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

92 jacht (9,2 és 30,5 méter között) indul útra idén a világ legáhítottabb díjaiért. A Rolex Sydney Hobart Yacht Race nyertesei (mind az elsőként célba érők, mind pedig a handicap rendszer alapján) legendás Rolex órákkal gazdagodhatnak.

A világ egyik legnagyobb vitorlás versenye - Rolex Sydney Hobart Yacht Race

A Rolex már hat évtizede szoros kapcsolatban áll a jachtversenyzéssel. A világhírű óramárka a legkiválóbb jachtklubok egyesítésével és regatták megszervezésével sokat tett már azért, hogy megőrizze az olyan versenyek szellemét, mint amilyen a Rolex Sydney Hobart is. A 628 tengeri mérföldes (1162 km) utazást Sydney-ből a tasmaniai Hobartig először a Cruising Yacht Club of Australia (CYCA) rendezte meg 1945-ben, a Rolex pedig már 2002 óta névadó partnere a rendezvénynek.

 

Az első befutók

Nincs még egy olyan kaliberű, vagy olyan hosszú távot lefedő verseny, amire ilyen sok gyűlik össze a világ legerősebb 30,5 méteres egytörzsű hajóiból. Természetesen minden tengeri jármű fedélzetén egy-egy tapasztalt legénység dolgozik.

hirdetes

 

A 2018-as versenyben öt 30,5 méteres (100 lábas) Maxi jacht küzd majd az első befutónak járó díjért. A Wild Oats XI, fedélzetén az Oatley családdal és Mark Richards kapitánnyal a kilencedik győzelemre hajt majd.

hirdetes

 

A Comanche Jim Cooney és Samantha Grant keze alatt igyekszik majd megismételni tavalyi sikereit, amikor is új napi versenyrekordot állítottak fel vele 9 órával, 15 perccel, és 24 másodperccel.

 

Az InfoTrack idén Christian Beckre, a Black Jack pedig Peter Harburgra lesznek bízva idén, és habár nincsenek a favoritok között, korábban már más néven (és más legénységgel) megízlelhették a győzelmet. Végezetül – de nem utolsósorban – ott lesz még Seng HUang Lee Scallywagje Hong Kongból. A következő oldalon folytatom! 

                                                                                                                    

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása Tovább

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 180

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek hajó sport tenger,óceán verseny Vitorlázás