A világ egyik legnagyobb vitorlás versenye - Rolex Sydney Hobart Yacht Race

hirdetes

Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ egyik legnagyobb vitorlás versenye - Rolex Sydney Hobart Yacht Race

A „valódi” győztesek

Egy 628 tengeri mérföldes versenybe nem lehet csak úgy belevágni – az előzetes fázis minden résztvevőtől rengeteg előkészületet, tervezést követel meg, és persze egy jó adag bátorságot is. A Rolex Sydney Hobart legjelentősebb részei a rajt, a Bass-szoros keleti éle, és a hírhedten trükkös Derwent-folyó lesznek.

 

Nem csak tapasztalatra és képességre lesz itt szükség, hanem rengeteg kitartásra is, azonban a győzelmet még ez sem garantálja, hiszen a versenyzők egytől egyig az időjárásra lesznek bízva. Matt Allennek, a CYCA egyik volt sorhajókapitányának, és az ausztráliai vitorlás egyesület jelenlegi igazgatójának 28 próbálkozás után sikerült csak megnyernie ezt a versenyt, és felmarkolnia a Tattersall kupát, és persze a nyertesnek járó Rolex órát. 

hirdetes

 

„A Rolex Sydney Hobart egy premier esemény. Mindenki követi és mindenki ismeri a győztesek nevét” mondta Allen, miután 2017-ben az Ichi Ban fedélzetén nyerte meg a futamot. „Egész életemben erre készültem. Minden vitorlázó álma, hogy megnyerje.” A 92 induló között ausztrál, kínai, francia, német, magyar, Hong Kong-i, lengyel, orosz, egyesült királysági és amerikai hajókat is találunk.

 

Új hajók, régi elvek

50 évvel ezelőtt, 1968 novemberében Sir Robin Knox-Johnson a világkörüli egyszemélyes tengeri útja során kelt át a Bass-szoroson. Mire a Sydney Hobart elrajtolt abban az évben, már a Horn-fok felé tartott. Azóta egészen átalakult a vitorlázás világa. A jachtok készítéséhez használt anyagok, és a navigációs technológia gyökeres változásokat eredményezett, azonban a természet elemei ugyan annyi tiszteletet érdemelnek ma, mint évtizedekkel ezelőtt.

hirdetes

 

Akár nyernek, akár csak sikeresen célba érnek, minden résztvevő egy olyan sportág hagyományait képviseli majd, amely továbbra is sokaknak biztosít inspirációt és lehetőségeket, hogy próbára tegyék önmagukat mind fizikailag, mind pedig szellemileg. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

Hiszen vitorlázni – az az általános tévhit – csak a Balatonon lehet. Befejezve a tanfolyamot, furcsa hiányt fedeztem fel magamban. Jó hogy van vitorlás vizsgám, de én Sarudon élek, ahol van ugyan pár vitorlás, de vitorlás élet, vitorlás közösség – na, az nincs.

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

2019-05-22

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre.

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

A Tisza-tavon komoly munkába fogunk. Az MVSZ által minősített vitorlás iskolát indítunk. Reményeink szerint sikerül megvalósítani, hogy a mindennapos testnevelés program keretében hamarosan vitorlázást tanuljanak a gyerekek, akinek ma még több, mint 75%-a nem tud úszni- a Tisza-tó partján.

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a sárkányhajó csoportbeosztást az idei Nemzeti Regattára!

2019-05-17

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a...

A Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - elérkezett következő fontos mérföldkövéhez, a vitorlás- és sárkányhajófutamok sorsolásához, melyet 2019. május 14-én egy sajtótájékoztató keretén belül tartottak meg, stílusosan a Siófok katamarán fedélzetén.

hirdetes
Közösség

Szótár

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7... Tovább

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 180

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek hajó sport tenger,óceán verseny Vitorlázás