notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

RORC Caribbean 600 - Karib-szigetek körbehajózása.

hirdetes

RORC Caribbean 600

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az angol Királyi Óceáni Verseny Bizottság (RORC) által szervezett 600 tengeri mérföldes karibi verseny - a RORC Caribbean 600 az első olyan óceáni verseny, mely a Karib-szigetek körbehajózására lett kitalálva.

 

Február 21-én este, a RORC Caribbean 600 verseny élmezőnye Guadeloupe-hoz közeledett, elérve az 1467 méteres tengerszint feletti magasságot, a szigethez, amely a legjelentősebb szélárnyékot jelenti a 600 mérföldes versenyútvonalon.
A 214 láb hosszú Balti yacht Hetairos volt az első, amelyik elérte Guadeloupe-t napkeltekor, 18 csomós sebességgel hasítva a kristálykék vizeket. George David RP 90-e, a Rambler csak egy mérfölddel lemaradva követte, monumentális versenytársuk nyomában lovagolva a szelek szárnyán.
 Holdfény és jelentős felhősödés közepette birkózott egymással és az elemekkel  élen a két yacht a koromsötét éjszakában, miközben a Soufriére vulkán mellett haladtak el. Először a Rambler szorosan követte az élen járó versenytársát, de amint Les Saintes-t elhagyták, a Hetairos partközelben manőverezett, a Rambler azonban nem követte a példáját. A meghatározó pillanat akkor jött el, amikor a Rambler vesztett sebességéből La Desirade-nál. A Hetairos pedig az Atlanti-óceán nyílt vizein továbbsiklott, és 16 mérföld előnyre tett szert a Rambler-rel szemben, amely akkora előny, amelyet nehéz lenne behozni. A Rambler és a Hetairos még kora délután befejezheti a versenyt.


A harmadik helyen álló Niklas Zennstrom JV72 Rán-ja 21-én este a Guadeloupe –i szélárnyékot precízen küzdötte le. A szél ebben a régióban folyamatosan és jelentős mértékben változik irányát tekintve és a Rán csapat folyamatosan azon dolgozott, hogy a széliránynak megfelelően irányíthassa a hajóját.

hirdetes
Éljfélre Peter Harrison a 115 láb hosszú Sojana-val és Gerhard Andlinger a 124 láb hosszú Perini Navi P2-vel egy több mint két órán keresztül tartó szélcsendre érkezett Guadeloupe-hoz, azonban a P2-esnek sikerült mozgásban maradnia, és elhaladni a Sojana mellett. „A P2 jól felismerte a helyzetet” ismerte el a Sojana legénység egy tagja, John Burnie.  Csak egy kicsit maradtak közelebb a parthoz, de ezzel rengeteget nyertek, annak ellenére, hogy ez nem a legjobb útvonal. Van mit behoznunk, de a Barbuda-ig tartó hosszú szakasz a Sojana-nak jobban kedvez, és reményeink szerint még egyszer sikerül őket megelőznünk.
Tegnap este Olivier Vigoureux 63 láb hosszú trimaran-ja, a Paradox majdnem megdöntötte a RORC Caribbean 600 sebességrekordját. Montserrat mellett siklott, amikor is a francia trimaran turbósebességre kapcsolt egy fél órára, elérve a 30 csomós sebességet.
Christof Petter 40-es osztályba tartozó Austrian-ja, a Vaquita nem indult el, így a műszaki probléma miatt a 40-es osztály vezetője Christopher Coatnoan's Partouche vette át az első helyet ebben a kategóriában.
A 40-es osztályba tartozó hajók szép nyugodtan lavíroztak, amíg el nem érik a hosszú szakaszt Guadeloupe-ig. Ezek a zsebrakéták képesek akár a 20 csomót is meghaladó sebességre, és a 150 mérföldes szakasz dél felé, ideális feltételeket teremt majd arra, hogy előretörhessenek. Ron o’Hanley Cookson 50-se, a Privateer ugyancsak elromlott, amit borzasztó hír a Privateer amerikai csapatának, akik eddig nagyszerűen versenyeztek.
hirdetes
Amanda Harley Swan 56-osa, a Clem visszanyerte előnyét Colin Buffin Swan62-esével az Uxorious IV-el szemben. Jaime Torres First 40,7-ese a Smile and Wave végre beszállt a versenybe, a puerto rico-i First 40,7-es Tintamarre körül hajózott 22-én reggel.Az IRC Two kategóriában Ross Applebay Scarlet Logic-ja vezet az időkorrekciót figyelembe véve, azonban Christian Reynold Swan 51-es Northern Child-ja a második, csodálatos visszatérésének köszönhetően, miután a starttól visszafordulva félóra előnyt adott a mezőnynek.
A Merkle indította a Northern Child-t - az amerikai IT cég 5 munkavállalójával a fedélzeten. Az összes költséget a Merkle állja, miután az egyik hajós az év dolgozójaként a RORC Caribbean 600-at választotta álomvakációjáként. A Bernie Evan-Wong Mumm 36-ja a High Tension a legkisebb yacht a versenyben.
Február 22-én 22 óra körül este, Alain Delhuméau 50 láb hosszú trimaran-ja a Rayon Vert kormányproblémákat jelentett, majd biztonságban lehorgonyzott Falmouth Harbour-nál. Egy szénacél szálas kormányrúd törött el Rodonda mellett. 4 órába telt, hogy a St.Barths-tól Redonda-ig tartó 80 mérföldes szakaszt megtegyék, a hajó 25 csomós, valóságos szélsebességgel haladt. Alain és csapata érthetően csalódott volt, de ígérték, hogy jövőre visszatérnek.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási... Tovább

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.9