notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre a szigetekre soha nem merészkednél

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Sötét multú szigetek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sötét multú szigetek


2014/09/26
Petra

Számtalan gyönyörű hely létezik a világon, ahová az ember szívesen eljutna. Ezek a szigetek is ilyen szépek, viszont ha meg tudjátok, mik történtek ezeken a helyeken, valószínű, soha nem fogtok oda kívánkozni.

Szigetek
A L'Isola la Gaiola Nápoly festői szépségű partjainál található. A sziget tulajdonképpen két részből áll, amiket egy kis híd köt össze. De hiába ez a romantikus külső és a gyönyörű kilátás, a sziget mégis lakatlan. De nem volt ez mindig így. A szigetnek korábban akadtak tulajdonosai, nem is egy, de akik akkor birtokba vették, azoknak mindegyikét valamilyen végzetes balszerencse érte.  Sokan közülük meghaltak, megőrültek, vagy más, rossz fordulatot vett az életük. A sziget első tulajdonosát például meggyilkolták és a holttestét egy szőnyegbe csavarva találták meg, a második pedig öngyilkos lett. A sziget többi tulajdonosára pedig másmilyen sorscsapás várt, mint például anyagi összeomlás, vagy betegség. Bár ez mind csak legendákban él, mégis valahol érthető, hogy miért nem szeretnének az emberek egy ilyen rossz hírű szigetre költözni.

Szigetek

A Palmyra festői szépségű sziget korallzátonyokkal és homokos tengerparttal. Ki ne vágyna egy ilyen helyre? A gyönyörű alakzattal rendelkező szigeten számtalan vadon élő állatfaj és szebbnél szebb trópusi növényzet található, csak egyvalami hiányzik erről a szigetről: az emberek. Viszont ennek is meg van az oka. A sziget egyébként a Csendes-óceán északi részén helyezkedik el Hawaii felé, tehát nem elérhetetlen, az emberek mégse hajlandóak ide betenni a lábukat, kivéve néhány kalandvágyó turistát. Akik mégis ide merészkednek, azokra nem sok jó vár. A sziget környékén nagyon sok szerencsétlen baleset történik az arra járó turistákkal, ráadásul a víz tele van agresszív cápákkal, amik már nem egy fürdőzőt faltak fel.

Szigetek

Talán ennek a szigetnek van a leghátborzongatóbb története az összes közül. A Poveglia szintén Olaszországban található Velence és Lido között. Ez a sziget állítólag a legkísértettebb hely a Földön. A 18. század végén a sziget egy ellenőrzőközpont lett, ahol az összes Velencébe érkező árut átvizsgálták. Amikor megjelent a pestis, a szigetet karanténba zárták és ide szállították a fertőzött embereket. A 19. századra a halálos beteg emberek már megtöltötték a szigetet. A becslések szerint több mint 150 ezer ember halt meg itt. A szellemek állítólag azóta is ott kísértenek. A sziget története viszont itt még nem ért véget, mert miután enyhült a pestis, a szigeten egy elmegyógyintézetet hoztak létre, ahol egy orvos kegyetlen kísérleteket hajtott végre a még életben maradt, beteg embereken. Azóta senki nem merészkedett oda pár emberen kívül, de akik ott voltak, azok arról számoltak be, hogy minden úgy maradt, mint ahogy akkoriban ott hagyták. De úgy látszik, a sziget történetének még mindig nincs vége. Nem fogjátok ki találni, hogy mi vár erre a szigetre!

Szigetek

2014-ben az olasz kormány úgy döntött, hogy árverésre bocsájtja a szigetet 99 éves bérleti joggal abban a reményben, hogy valaki megveszi és kialakít rajta egy luxushotelt. Hotel egy kísértet járta szigeten, amihez ennyi rossz esemény kötődik… akár egy Stephen King könyvben.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fux

A fux az orrkabin neve.

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!