Ezekre a szigetekre soha nem merészkednél

hirdetes

Sötét multú szigetek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Számtalan gyönyörű hely létezik a világon, ahová az ember szívesen eljutna. Ezek a szigetek is ilyen szépek, viszont ha meg tudjátok, mik történtek ezeken a helyeken, valószínű, soha nem fogtok oda kívánkozni.

Szigetek

A L'Isola la Gaiola Nápoly festői szépségű partjainál található. A sziget tulajdonképpen két részből áll, amiket egy kis híd köt össze. De hiába ez a romantikus külső és a gyönyörű kilátás, a sziget mégis lakatlan. De nem volt ez mindig így. A szigetnek korábban akadtak tulajdonosai, nem is egy, de akik akkor birtokba vették, azoknak mindegyikét valamilyen végzetes balszerencse érte.  Sokan közülük meghaltak, megőrültek, vagy más, rossz fordulatot vett az életük. A sziget első tulajdonosát például meggyilkolták és a holttestét egy szőnyegbe csavarva találták meg, a második pedig öngyilkos lett. A sziget többi tulajdonosára pedig másmilyen sorscsapás várt, mint például anyagi összeomlás, vagy betegség. Bár ez mind csak legendákban él, mégis valahol érthető, hogy miért nem szeretnének az emberek egy ilyen rossz hírű szigetre költözni.

Szigetek

A Palmyra festői szépségű sziget korallzátonyokkal és homokos tengerparttal. Ki ne vágyna egy ilyen helyre? A gyönyörű alakzattal rendelkező szigeten számtalan vadon élő állatfaj és szebbnél szebb trópusi növényzet található, csak egyvalami hiányzik erről a szigetről: az emberek. Viszont ennek is meg van az oka. A sziget egyébként a Csendes-óceán északi részén helyezkedik el Hawaii felé, tehát nem elérhetetlen, az emberek mégse hajlandóak ide betenni a lábukat, kivéve néhány kalandvágyó turistát. Akik mégis ide merészkednek, azokra nem sok jó vár. A sziget környékén nagyon sok szerencsétlen baleset történik az arra járó turistákkal, ráadásul a víz tele van agresszív cápákkal, amik már nem egy fürdőzőt faltak fel.

Szigetek

Talán ennek a szigetnek van a leghátborzongatóbb története az összes közül. A Poveglia szintén Olaszországban található Velence és Lido között. Ez a sziget állítólag a legkísértettebb hely a Földön. A 18. század végén a sziget egy ellenőrzőközpont lett, ahol az összes Velencébe érkező árut átvizsgálták. Amikor megjelent a pestis, a szigetet karanténba zárták és ide szállították a fertőzött embereket. A 19. századra a halálos beteg emberek már megtöltötték a szigetet. A becslések szerint több mint 150 ezer ember halt meg itt. A szellemek állítólag azóta is ott kísértenek. A sziget története viszont itt még nem ért véget, mert miután enyhült a pestis, a szigeten egy elmegyógyintézetet hoztak létre, ahol egy orvos kegyetlen kísérleteket hajtott végre a még életben maradt, beteg embereken. Azóta senki nem merészkedett oda pár emberen kívül, de akik ott voltak, azok arról számoltak be, hogy minden úgy maradt, mint ahogy akkoriban ott hagyták. De úgy látszik, a sziget történetének még mindig nincs vége. Nem fogjátok ki találni, hogy mi vár erre a szigetre!

Szigetek

2014-ben az olasz kormány úgy döntött, hogy árverésre bocsájtja a szigetet 99 éves bérleti joggal abban a reményben, hogy valaki megveszi és kialakít rajta egy luxushotelt. Hotel egy kísértet járta szigeten, amihez ennyi rossz esemény kötődik… akár egy Stephen King könyvben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény... Tovább

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes