notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre a szigetekre soha nem merészkednél

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Sötét multú szigetek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sötét multú szigetek


2014/09/26
Petra

Számtalan gyönyörű hely létezik a világon, ahová az ember szívesen eljutna. Ezek a szigetek is ilyen szépek, viszont ha meg tudjátok, mik történtek ezeken a helyeken, valószínű, soha nem fogtok oda kívánkozni.

Szigetek
A L'Isola la Gaiola Nápoly festői szépségű partjainál található. A sziget tulajdonképpen két részből áll, amiket egy kis híd köt össze. De hiába ez a romantikus külső és a gyönyörű kilátás, a sziget mégis lakatlan. De nem volt ez mindig így. A szigetnek korábban akadtak tulajdonosai, nem is egy, de akik akkor birtokba vették, azoknak mindegyikét valamilyen végzetes balszerencse érte.  Sokan közülük meghaltak, megőrültek, vagy más, rossz fordulatot vett az életük. A sziget első tulajdonosát például meggyilkolták és a holttestét egy szőnyegbe csavarva találták meg, a második pedig öngyilkos lett. A sziget többi tulajdonosára pedig másmilyen sorscsapás várt, mint például anyagi összeomlás, vagy betegség. Bár ez mind csak legendákban él, mégis valahol érthető, hogy miért nem szeretnének az emberek egy ilyen rossz hírű szigetre költözni.

Szigetek

A Palmyra festői szépségű sziget korallzátonyokkal és homokos tengerparttal. Ki ne vágyna egy ilyen helyre? A gyönyörű alakzattal rendelkező szigeten számtalan vadon élő állatfaj és szebbnél szebb trópusi növényzet található, csak egyvalami hiányzik erről a szigetről: az emberek. Viszont ennek is meg van az oka. A sziget egyébként a Csendes-óceán északi részén helyezkedik el Hawaii felé, tehát nem elérhetetlen, az emberek mégse hajlandóak ide betenni a lábukat, kivéve néhány kalandvágyó turistát. Akik mégis ide merészkednek, azokra nem sok jó vár. A sziget környékén nagyon sok szerencsétlen baleset történik az arra járó turistákkal, ráadásul a víz tele van agresszív cápákkal, amik már nem egy fürdőzőt faltak fel.

Szigetek

Talán ennek a szigetnek van a leghátborzongatóbb története az összes közül. A Poveglia szintén Olaszországban található Velence és Lido között. Ez a sziget állítólag a legkísértettebb hely a Földön. A 18. század végén a sziget egy ellenőrzőközpont lett, ahol az összes Velencébe érkező árut átvizsgálták. Amikor megjelent a pestis, a szigetet karanténba zárták és ide szállították a fertőzött embereket. A 19. századra a halálos beteg emberek már megtöltötték a szigetet. A becslések szerint több mint 150 ezer ember halt meg itt. A szellemek állítólag azóta is ott kísértenek. A sziget története viszont itt még nem ért véget, mert miután enyhült a pestis, a szigeten egy elmegyógyintézetet hoztak létre, ahol egy orvos kegyetlen kísérleteket hajtott végre a még életben maradt, beteg embereken. Azóta senki nem merészkedett oda pár emberen kívül, de akik ott voltak, azok arról számoltak be, hogy minden úgy maradt, mint ahogy akkoriban ott hagyták. De úgy látszik, a sziget történetének még mindig nincs vége. Nem fogjátok ki találni, hogy mi vár erre a szigetre!

Szigetek

2014-ben az olasz kormány úgy döntött, hogy árverésre bocsájtja a szigetet 99 éves bérleti joggal abban a reményben, hogy valaki megveszi és kialakít rajta egy luxushotelt. Hotel egy kísértet járta szigeten, amihez ennyi rossz esemény kötődik… akár egy Stephen King könyvben.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a...

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.