notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre a szigetekre soha nem merészkednél

hirdetes

Sötét multú szigetek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Számtalan gyönyörű hely létezik a világon, ahová az ember szívesen eljutna. Ezek a szigetek is ilyen szépek, viszont ha meg tudjátok, mik történtek ezeken a helyeken, valószínű, soha nem fogtok oda kívánkozni.

Szigetek

A L'Isola la Gaiola Nápoly festői szépségű partjainál található. A sziget tulajdonképpen két részből áll, amiket egy kis híd köt össze. De hiába ez a romantikus külső és a gyönyörű kilátás, a sziget mégis lakatlan. De nem volt ez mindig így. A szigetnek korábban akadtak tulajdonosai, nem is egy, de akik akkor birtokba vették, azoknak mindegyikét valamilyen végzetes balszerencse érte.  Sokan közülük meghaltak, megőrültek, vagy más, rossz fordulatot vett az életük. A sziget első tulajdonosát például meggyilkolták és a holttestét egy szőnyegbe csavarva találták meg, a második pedig öngyilkos lett. A sziget többi tulajdonosára pedig másmilyen sorscsapás várt, mint például anyagi összeomlás, vagy betegség. Bár ez mind csak legendákban él, mégis valahol érthető, hogy miért nem szeretnének az emberek egy ilyen rossz hírű szigetre költözni.

Szigetek

A Palmyra festői szépségű sziget korallzátonyokkal és homokos tengerparttal. Ki ne vágyna egy ilyen helyre? A gyönyörű alakzattal rendelkező szigeten számtalan vadon élő állatfaj és szebbnél szebb trópusi növényzet található, csak egyvalami hiányzik erről a szigetről: az emberek. Viszont ennek is meg van az oka. A sziget egyébként a Csendes-óceán északi részén helyezkedik el Hawaii felé, tehát nem elérhetetlen, az emberek mégse hajlandóak ide betenni a lábukat, kivéve néhány kalandvágyó turistát. Akik mégis ide merészkednek, azokra nem sok jó vár. A sziget környékén nagyon sok szerencsétlen baleset történik az arra járó turistákkal, ráadásul a víz tele van agresszív cápákkal, amik már nem egy fürdőzőt faltak fel.

Szigetek

Talán ennek a szigetnek van a leghátborzongatóbb története az összes közül. A Poveglia szintén Olaszországban található Velence és Lido között. Ez a sziget állítólag a legkísértettebb hely a Földön. A 18. század végén a sziget egy ellenőrzőközpont lett, ahol az összes Velencébe érkező árut átvizsgálták. Amikor megjelent a pestis, a szigetet karanténba zárták és ide szállították a fertőzött embereket. A 19. századra a halálos beteg emberek már megtöltötték a szigetet. A becslések szerint több mint 150 ezer ember halt meg itt. A szellemek állítólag azóta is ott kísértenek. A sziget története viszont itt még nem ért véget, mert miután enyhült a pestis, a szigeten egy elmegyógyintézetet hoztak létre, ahol egy orvos kegyetlen kísérleteket hajtott végre a még életben maradt, beteg embereken. Azóta senki nem merészkedett oda pár emberen kívül, de akik ott voltak, azok arról számoltak be, hogy minden úgy maradt, mint ahogy akkoriban ott hagyták. De úgy látszik, a sziget történetének még mindig nincs vége. Nem fogjátok ki találni, hogy mi vár erre a szigetre!

Szigetek

2014-ben az olasz kormány úgy döntött, hogy árverésre bocsájtja a szigetet 99 éves bérleti joggal abban a reményben, hogy valaki megveszi és kialakít rajta egy luxushotelt. Hotel egy kísértet járta szigeten, amihez ennyi rossz esemény kötődik… akár egy Stephen King könyvben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,... Tovább

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 4.9

utazás