notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8. SAGEM INFOCOMM Kupa - Versenykiírás

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 8. SAGEM INFOCOMM Kupa - Versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8. SAGEM INFOCOMM Kupa - Versenykiírás


2010/09/03
Székely-Nagy Katalin

Forrás: Székely-Nagy Katalin

8. SAGEM INFOCOMM Kupa
Versenykiírás
2010 szeptember 19.
A versenykiírás az MVSZ versenyutasításával együtt érvényes
A versenyhelye és ideje: Balatonkenese, 2010 szeptember 19.

Sagem infocomm

A verseny rendezője: Litkey és társa Kft.
Felelős rendező: Litkey Farkas
Kiemelt névadó támogató: Sagemcom Magyarország
Támogatók: Hotel Marina-Port
Technikai támogatók: Kenese Marina-Port
Média támogató: Hajó Magazin,
Versenyorvos: dr. Bölcsvölgyi Tamás
Résztvevő hajók: vitorlás nagyhajók


Egyéb rendelkezések:
Az esetleges óvásokat a rendező egy személyben bírálja el.
Regisztráció: Jelentkezni lehet, e-mailen a litkey@yacht.hu címen, telefonon a (20) 9227 461 számon valamint a verseny napján a helyszínen 8-9 óra 45 percig. Balatonkenese, Kikötő utca 2-4, Kenese Marina-Port.
Nevezési díj: Személyenként 3000 forint + áfa. Ha a versenyhajót a rendező biztosítja úgy hajónként (6 fő vendég plusz a kapitány) 150 000 forint + áfa.
Hajó osztályok: Az MVSZ yardstick lista ajánlását figyelembe véve beosztott előnyszám nélkül értékelt kategóriát.


Versenypálya:
Rövid pálya: Balatonkenese-Almádi-Kenese
Hosszú pálya: Balatonkenese-Almádi-Kenese-Aliga-Kenese. Az almádi és aligai pályajelek bal, a kenesei jobb kézről kerülendő. A pályarövidítést rendező a bármikor elrendelheti, de ha az első hajó 14 óráig nem ér vissza. Kenesére rövid pályát kell vitorlázni.
Pályajelek: Felfújt színes bóják. Kenesén a kikötőtől kb. 200 méterre dél-nyugatra, Almádiban a BAHART kikötőtől kb. 400 méterre délre, Aligán a kikötőtől kb. 400 méterre nyugatra.

Kategóriák:
I. kategória: 108-ig Rajt: 11 óra
II. kategória: 103-107 Rajt: 11 óra 5 perc
III. kategória: 98-102 Rajt: 11 óra 10 perc
IV. kategória: 93-97 Rajt: 11 óra 15 perc
V. kategória: 87-92 Rajt: 11 óra 20 perc
VI. kategória: 83-86 Rajt: 11 óra 30 perc
VII. kategória: 78-82 Rajt: 11 óra 35 perc
VIII. kategória: 76-77 Rajt: 11 óra 40 perc
IX. kategória: Nautik 12, Lisa, RC 44, Multi 28láb-ig:


Rajt: 11 óra 45 perc
X. kategória: Libera A, Multi 28láb felett: Rajt: 12 óra
Rajt jelzések:
Figyelmeztető jelzés 5 perccel a rajt előtt: kategória lobogó felhúzása, hangjelzés. Előkészítő jelzés 4 perccel a rajt előtt: „P” lobogó felhúzása, hangjelzés. Egy perccel a rajt előtt: „P” lobogó lehúzása, hangjelzés.
Rajt: kategória lobogó lehúzása, hangjelzés.


Ezen rajteljárás során az egypercesben is kívül lehet a versenyző a rajt vonalon, csak arra kell vigyáznia, hogy a rajtlövés pillanatában a vonal mögött legyen. A korai rajtos hajó – amelyet egy „X” lobogó felmutatásával és hangjelzéssel jelez a rendezőhajó – úgy javít, hogy vissza vitorlázik a vonal mögé, és szabályosan elrajtol. Nem kötelező a rendezőhajót vagy a bóját kerülni.
Háromperces szabály: Az előkészítő jelzéstől rajt lövés után 3 percig tiltott a spinnaker és a gennaker használat. Ezen előírás megszegőit a versenyrendezőség óvástárgyalás nélkül köteles kizárni a futamból (ez a 63.1 szabály megváltoztatása)


Értékelés: A befutási sorrend alapján. Az abszolút győztes elnyeri a SAGEM INFOCOMM KUPÁT. A kategória győztesek éremdíjazásban részesülnek. A IX-X. kategóriát összevontan értékeljük. A díjak átadása Kenesén a verseny után történik. A díjakat a verseny támogatóinak képviselői adják át.


Elindított futamot a rendezőség nem szakít félbe.
Minden versenyző maga dönt a verseny folytatásáról.
Mindenki saját felelősségére vitorlázik.
Jó szelet!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv.

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt....

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!