8. SAGEM INFOCOMM Kupa - Versenykiírás

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 8. SAGEM INFOCOMM Kupa - Versenykiírás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8. SAGEM INFOCOMM Kupa - Versenykiírás


2010/09/03

Forrás: Székely-Nagy Katalin

8. SAGEM INFOCOMM Kupa
Versenykiírás
2010 szeptember 19.
A versenykiírás az MVSZ versenyutasításával együtt érvényes
A versenyhelye és ideje: Balatonkenese, 2010 szeptember 19.

Sagem infocomm

A verseny rendezője: Litkey és társa Kft.
Felelős rendező: Litkey Farkas
Kiemelt névadó támogató: Sagemcom Magyarország
Támogatók: Hotel Marina-Port
Technikai támogatók: Kenese Marina-Port
Média támogató: Hajó Magazin,
Versenyorvos: dr. Bölcsvölgyi Tamás
Résztvevő hajók: vitorlás nagyhajók


Egyéb rendelkezések:
Az esetleges óvásokat a rendező egy személyben bírálja el.
Regisztráció: Jelentkezni lehet, e-mailen a litkey@yacht.hu címen, telefonon a (20) 9227 461 számon valamint a verseny napján a helyszínen 8-9 óra 45 percig. Balatonkenese, Kikötő utca 2-4, Kenese Marina-Port.
Nevezési díj: Személyenként 3000 forint + áfa. Ha a versenyhajót a rendező biztosítja úgy hajónként (6 fő vendég plusz a kapitány) 150 000 forint + áfa.
Hajó osztályok: Az MVSZ yardstick lista ajánlását figyelembe véve beosztott előnyszám nélkül értékelt kategóriát.


Versenypálya:
Rövid pálya: Balatonkenese-Almádi-Kenese
Hosszú pálya: Balatonkenese-Almádi-Kenese-Aliga-Kenese. Az almádi és aligai pályajelek bal, a kenesei jobb kézről kerülendő. A pályarövidítést rendező a bármikor elrendelheti, de ha az első hajó 14 óráig nem ér vissza. Kenesére rövid pályát kell vitorlázni.
Pályajelek: Felfújt színes bóják. Kenesén a kikötőtől kb. 200 méterre dél-nyugatra, Almádiban a BAHART kikötőtől kb. 400 méterre délre, Aligán a kikötőtől kb. 400 méterre nyugatra.

Kategóriák:
I. kategória: 108-ig Rajt: 11 óra
II. kategória: 103-107 Rajt: 11 óra 5 perc
III. kategória: 98-102 Rajt: 11 óra 10 perc
IV. kategória: 93-97 Rajt: 11 óra 15 perc
V. kategória: 87-92 Rajt: 11 óra 20 perc
VI. kategória: 83-86 Rajt: 11 óra 30 perc
VII. kategória: 78-82 Rajt: 11 óra 35 perc
VIII. kategória: 76-77 Rajt: 11 óra 40 perc
IX. kategória: Nautik 12, Lisa, RC 44, Multi 28láb-ig:


Rajt: 11 óra 45 perc
X. kategória: Libera A, Multi 28láb felett: Rajt: 12 óra
Rajt jelzések:
Figyelmeztető jelzés 5 perccel a rajt előtt: kategória lobogó felhúzása, hangjelzés. Előkészítő jelzés 4 perccel a rajt előtt: „P” lobogó felhúzása, hangjelzés. Egy perccel a rajt előtt: „P” lobogó lehúzása, hangjelzés.
Rajt: kategória lobogó lehúzása, hangjelzés.


Ezen rajteljárás során az egypercesben is kívül lehet a versenyző a rajt vonalon, csak arra kell vigyáznia, hogy a rajtlövés pillanatában a vonal mögött legyen. A korai rajtos hajó – amelyet egy „X” lobogó felmutatásával és hangjelzéssel jelez a rendezőhajó – úgy javít, hogy vissza vitorlázik a vonal mögé, és szabályosan elrajtol. Nem kötelező a rendezőhajót vagy a bóját kerülni.
Háromperces szabály: Az előkészítő jelzéstől rajt lövés után 3 percig tiltott a spinnaker és a gennaker használat. Ezen előírás megszegőit a versenyrendezőség óvástárgyalás nélkül köteles kizárni a futamból (ez a 63.1 szabály megváltoztatása)


Értékelés: A befutási sorrend alapján. Az abszolút győztes elnyeri a SAGEM INFOCOMM KUPÁT. A kategória győztesek éremdíjazásban részesülnek. A IX-X. kategóriát összevontan értékeljük. A díjak átadása Kenesén a verseny után történik. A díjakat a verseny támogatóinak képviselői adják át.


Elindított futamot a rendezőség nem szakít félbe.
Minden versenyző maga dönt a verseny folytatásáról.
Mindenki saját felelősségére vitorlázik.
Jó szelet!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.