notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sailcoach - Making you better,Trevor Millar,Eszes Tamás

hirdetes

Sailcoach - Making you better

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 


2009. október 24.-én tartott előadást Trevor Millar, a Sailcoach alapítója és igazgatója a Hotel Ramada Sky Lounge termében.

Sailcoach - Making you better

Ki Trevor Millar és mi az a Sailcoach?

A Sailcoach 16 éve létezik és a világ vezető Laser edzőközpontjával és programjával rendelkeznek. 5 sikeres olimpiai cikluson vannak túl és ők tartják a helyezésekben elért rekordot. 5 európabajnoki-, 5 világbajnoki cím és 2 olimpiai érem van a zsebükben. Az első körben volt Eszes Tamás edzője, aki akkor 5. lett az EB-n, majd Atlantában és Sydneyben képviselte hazánkat az olimpián.
 

A Sailcoach bázisa fő bázisa Franciaországban, Ile des Embiez szigetén található. A szigeten ideális edző és felkészülési feltételeket biztosítanak a vitorlázóknak. Minden fajta szél és hullámzás megtalálható a bázis körül, továbbá a kikötőből kiérve rögtön az edzés, illetve a verseny helyszínén vannak a vitorlázók, így egy percet sem kell elvesztegetni a vitorlázásra szánt időből.


 

A versenyzők igényes és szép környezetben, apartmanokban vannak elszállásolva.


 

A másik bázis Olaszországban, a Garda tó partján Torbole-ban található. Ez a helyszín azért fontos, mert a kikötőből kiérve a Garda tó hosszában tudnak hátszelezni a vitorlázók, majd amikor megfordul a szél, akkor szintén hátszélben tudnak visszavitorlázni a kikötőbe. Ez azért nagyon lényeges, mert a mai vitorlázás már nem arról szól, főleg a Laser és a Finn esetében, hogy ki milyen gyors kreuz-ban, hanem, hogy hogy hátszelezik.

hirdetes
Ez a központ télen nem üzemel, mert túl hideg van.

A Sailcoach filozófiája

Trevor Millar és a Sailcoach filozófiája, hogy meg kell találni az egészséges egyensúlyt a kemény munka és a szórakozás között. Nem szabad befordulni, de mindennek megvan a maga ideje. Trevor jelenleg Vasilij Zbogar (SLO) edzője, aki Athénban bronzérmet, Pekingben ezüstérmet szerzett Laser Standard osztályban. A bázisokon az általa kinevelt vitorlázók tartják az edzéseket. Két új ifi edző is dolgozik már a Sailcoach-nál, ami azért fontos, mert korban közelebb állnak a fiatalabb generációhoz és könnyebben megtalálják velük a közös hangot. Több fiatal és női versenyzőre van szükség, belőlük sajnos egyelőre hiány van.
 

Mit ajánl a Sailcoach?

Egy olyan edzés- és versenyprogramot, amely elengedhetetlen a sikeres felkészüléshez akár az olimpiára, akár világversenyekre. A Sailcoach francia bázisán minden nap van edzés, ahova csatlakozni lehet, az összes Laser osztállyal és korosztállyal foglalkoznak. Az edzéseken megfelelő számú és szintű edzőpartnert tudnak biztosítani.

hirdetes
 

Újdonságnak számít, hogy elindítottak egy Finn programot is, amihez legkorábban decemberben, Palamos-on lehet csatlakozni. Erre részben azért volt szükség, mert Vasilij Zbogar Finn hajóosztályban folytatja a versenyzést.
 

A Sailcoach programok díjai:

Aki az egész éves felkészülést választja, annak első körben ki kell fizetnie a "Sailcoach Fee"-t, ami 6000 Euro. Ezután elkezdenek nagyon komolyan foglalkozni egy versenyzővel, étrendet állítanak össze neki, fizikailag és mentálisan is felkészítik. Ezen felül az edzések napi díja kb. 80 Euro, amiben benne van a szállás, az edzés díja, a versenyekre való utazások, a hajók szállítása.
Lehet csatlakozni egy-egy edzőtáborhoz, versenyhez is, ebben az esetben a napi 80 Euro-s költség él, a "Sailcoach Fee" nem.
 

Laser és Finn program 2010:

A Finn program még nem végeleges, az esetleges változásokat azonnal közöljük.

Sailcoach program

Bárki jelentkezhet az alábbi elérhetőségeken:

Trevor Millar
www.sailcoach.com

Eszes Tamás
0630-625-2166
 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket.... Tovább

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 154

Átlagos értékelés: 5.0