Sailcoach - Making you better,Trevor Millar,Eszes Tamás

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Sailcoach - Making you better

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sailcoach - Making you better


2009/10/27

Forrás: vitorlazas.hu


2009. október 24.-én tartott előadást Trevor Millar, a Sailcoach alapítója és igazgatója a Hotel Ramada Sky Lounge termében.

Sailcoach - Making you better

Ki Trevor Millar és mi az a Sailcoach?

A Sailcoach 16 éve létezik és a világ vezető Laser edzőközpontjával és programjával rendelkeznek. 5 sikeres olimpiai cikluson vannak túl és ők tartják a helyezésekben elért rekordot. 5 európabajnoki-, 5 világbajnoki cím és 2 olimpiai érem van a zsebükben. Az első körben volt Eszes Tamás edzője, aki akkor 5. lett az EB-n, majd Atlantában és Sydneyben képviselte hazánkat az olimpián.
 

A Sailcoach bázisa fő bázisa Franciaországban, Ile des Embiez szigetén található. A szigeten ideális edző és felkészülési feltételeket biztosítanak a vitorlázóknak. Minden fajta szél és hullámzás megtalálható a bázis körül, továbbá a kikötőből kiérve rögtön az edzés, illetve a verseny helyszínén vannak a vitorlázók, így egy percet sem kell elvesztegetni a vitorlázásra szánt időből.


 

A versenyzők igényes és szép környezetben, apartmanokban vannak elszállásolva.


 

A másik bázis Olaszországban, a Garda tó partján Torbole-ban található. Ez a helyszín azért fontos, mert a kikötőből kiérve a Garda tó hosszában tudnak hátszelezni a vitorlázók, majd amikor megfordul a szél, akkor szintén hátszélben tudnak visszavitorlázni a kikötőbe. Ez azért nagyon lényeges, mert a mai vitorlázás már nem arról szól, főleg a Laser és a Finn esetében, hogy ki milyen gyors kreuz-ban, hanem, hogy hogy hátszelezik.
Ez a központ télen nem üzemel, mert túl hideg van.

A Sailcoach filozófiája

Trevor Millar és a Sailcoach filozófiája, hogy meg kell találni az egészséges egyensúlyt a kemény munka és a szórakozás között. Nem szabad befordulni, de mindennek megvan a maga ideje. Trevor jelenleg Vasilij Zbogar (SLO) edzője, aki Athénban bronzérmet, Pekingben ezüstérmet szerzett Laser Standard osztályban. A bázisokon az általa kinevelt vitorlázók tartják az edzéseket. Két új ifi edző is dolgozik már a Sailcoach-nál, ami azért fontos, mert korban közelebb állnak a fiatalabb generációhoz és könnyebben megtalálják velük a közös hangot. Több fiatal és női versenyzőre van szükség, belőlük sajnos egyelőre hiány van.
 

Mit ajánl a Sailcoach?

Egy olyan edzés- és versenyprogramot, amely elengedhetetlen a sikeres felkészüléshez akár az olimpiára, akár világversenyekre. A Sailcoach francia bázisán minden nap van edzés, ahova csatlakozni lehet, az összes Laser osztállyal és korosztállyal foglalkoznak. Az edzéseken megfelelő számú és szintű edzőpartnert tudnak biztosítani.
 

Újdonságnak számít, hogy elindítottak egy Finn programot is, amihez legkorábban decemberben, Palamos-on lehet csatlakozni. Erre részben azért volt szükség, mert Vasilij Zbogar Finn hajóosztályban folytatja a versenyzést.
 

A Sailcoach programok díjai:

Aki az egész éves felkészülést választja, annak első körben ki kell fizetnie a "Sailcoach Fee"-t, ami 6000 Euro. Ezután elkezdenek nagyon komolyan foglalkozni egy versenyzővel, étrendet állítanak össze neki, fizikailag és mentálisan is felkészítik. Ezen felül az edzések napi díja kb. 80 Euro, amiben benne van a szállás, az edzés díja, a versenyekre való utazások, a hajók szállítása.
Lehet csatlakozni egy-egy edzőtáborhoz, versenyhez is, ebben az esetben a napi 80 Euro-s költség él, a "Sailcoach Fee" nem.
 

Laser és Finn program 2010:

A Finn program még nem végeleges, az esetleges változásokat azonnal közöljük.

Sailcoach program

Bárki jelentkezhet az alábbi elérhetőségeken:

Trevor Millar
www.sailcoach.com

Eszes Tamás
0630-625-2166
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A...

Stopper

Stopper: kötélfogó

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.