notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sanremo, a gyönyörű olasz város közvetlenül a tenger mellett fekszik.

hirdetes

Sanremo, a gyönyörű olaszországi üdülőhely

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ különlegesen szép helyei közül egy Sanremo is, a körülbelül 55 ezer lakosságú város Olaszországban. A üdülőváros észak-nyugaton helyezkedik el a francia határtól körülbelül 20 kilométerre, szorosan a tengerparton. Déli partszakaszát a Ligur-tenger mossa, amely egész nyáron várja az üdülni vágyó turistákat.

Sanremo Észak-Nyugat Olaszországban található

A város elnevezése a genovai Romulus püspökre utal, ugyanis a Sant'Eremo di San Romolo név fonetikus rövidítéséből alakult ki. A város hivatalos elnevezése 2002-ig San Remo volt, de már több mint egy évtizede egybeírandó a város neve.

 

Sanremo földrajzi adottságai igen kedvezőek egy üdülővároshoz méltóan. Tengerszint feletti magassága 15 méter, amely terület egy 54,7 négyzetkilométeres részen fekszik. Sanremo déli része teljesen a partvidék mentén fut, ahol a Ligur-tengert csodálhatjuk meg. Sanremo egész területén a meleg nyári mediterrán klíma jellemző, hiszen a nyári nappali átlaghőmérséklet 30°C fok körül mozog. A hőérzet télen is kellemesnek mondható, hiszen a téli hónapok átlaghőmérséklete nem igazán szokott 5-7°C fok alá csökkenni.

 

Sanremo városának egész déli része a tengerpart vonalán fut végig. A tenger vonala félkörívesen halad, ami akár egy térképen is jól látható. A tenger hőmérséklete rendkívül kellemes, átlaghőmérséklete 25°C körül szokott mozogni, de magasabb értékeket is szoktak mérni, amikor egész nyáron hőség uralkodik. A tengerpart lejjebb helyezkedik el a városhoz képest, fent a főútvonalat találjuk, amelyet követve eljuthatunk a város belsejébe. Beljebb haladva a városba egy kissé szűk sétálóutcában találjuk magunkat, ahol minőségi nemzetközi ruhaüzletek, szuveníresek, éttermek, kávézók és fagyizók sorakoznak. A mellékutcák igazából kis sikátorokból állnak össze, amelyek rendkívül hangulatossá teszik a nyüzsgő főutcát. A főbb utakat összekötő sikátorokban is lehet találni igazán jó éttermeket és kávézókat.

hirdetes

 

A Virágospart (Riviera dei Fiori) Sanremo egyik városrésze, ahol gyönyörű virágokat fedezhetnek fel az arra sétálók. Sanremo híres még virágpiacáról, ahol legfőképpen rózsákat és szegfűket termesztenek. A város gazdasági előrehaladottságának egy részét mindenképpen növénytermesztésének köszönheti, ugyanis számos helyi vállalkozás foglalkozik növénytermesztéssel, amelyeket exportálnak is a környező országokba. A csodás bécsi újévi koncert még csodálatosabb virágait 1980 óta Sanremo városától vásárolja Ausztira.

hirdetes

 

 

A fenti képen a Sanremoban megrendezésre kerülő virágfesztivál egyik virágkölteménye látható, ami nem csak a turistáknak kínál csodálatos látványt és kellemes illatokat, hanem az ott élő és dolgozó embereknek is.

 

Sanremo nem csupán szép tengerpartjáról, csodálatos virágokkal teli sétányairól és virágfesztiváljáról híres, hanem kaszinójáról is. Az elegáns város egyes részein igazi luxusban lehet részünk, hiszen számos drága étteremben vacsorázhatunk. Továbbá a kikötőkben gyakran látni luxus hajókat és jachtokat, amelyeknek tulajdonosai biztosan megfordulnak a kaszinóban néhány éjszakai alkalommal. A Sanremo-i dalfesztivált is 70-es évekig a kaszinóban rendezték, de áthelyezték az Ariston színházba, amely számos ígéretes fellépővel kecsegtet minden alkalommal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7

utazás