Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.


2022/08/03

Frissítve: 2024/04/30
Frissítette: ZH

A Tisza-tavon komoly munkába fogunk. Az MVSZ által minősített vitorlás iskolát indítunk. Reményeink szerint sikerül megvalósítani, hogy a mindennapos testnevelés program keretében hamarosan vitorlázást tanuljanak a gyerekek, akinek ma még több, mint 75%-a nem tud úszni- a Tisza-tó partján.

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész.

A vízispotok irányába terelik a gyerekeket

Ez is lesz az új küldetésünk- úszni tanítani a gyerekeket, hogy a káros szenvedélyek helyett, a VÍZISPORTOK irányába tereljük őket.

 

A Sarudi vitorlázás most indul útjának

Egyszer talán lesz olyan bázisunk is, ami méltó elismerése lehet annak az emberfeletti munkának, amit néhány megszállott a vitorlázás meghonosítása érdekében végez Sarudon. Nem csillogó luxus kikötőt szeretnénk. Egy olyan szerény , de kellemes hangulatú találkozóhelyet, ahol az embereket nem a magamutogatás, hanem a sport, a közös élmények kötik össze. Mint a Balatonon egykor.

 

Vízibázis építését tervezik a Tisza-tavon

Bízunk benne, hogy hamarosan egy új vízibázis épülhet Sarudon, ahol kiemelt figyelmet kapnak a vitrolások. S ha már lesz vitorlázás a Tisza-tavon, akkor a Krajcár sem maradhat ki ennek a küldetésnek a támogatásából. Új szerepet szánunk ennek a csodálatos hajónak. Új „ruhát” és küldetést szánunk neki. Az Élményfalu és a Tisza-tó borítja be a testét és új vitorlái is ennek megfelelő arculatot kaptak.


A KRAJCÁR lesz a Tisza-tó és az Élményfalu zászlóshajója – a Balatonon!

 

Vitorlázás Sarudon

Bár 2018-ban elvesztettük szeretettel épített vízibázisunkat, 2019-ben már új – bár még átmeneti helyen – fogadja az Élményfalu vitorlás programja – a Tisza-tó Sail a szelek szárnyán hajózni vágyókat. Igyekszünk már látványában is mutatós hajóparkkal várni a hozzánk érkezőket. Sarudon 11 OP, 10 Sikló, 19 Kalóz, 1 T15 Jolle és egy STAR Csillaghajó várja a leendő kormányosait.

 

 

Egyedi hangulatú vitorlásközpontot szeretnének a Tisza-tavon

Bízunk abban, hogy Partnereink önzetlen támogatásának, a hajósok növekvő számának és egy megálmodott új kikötőnek a segítségével létre tudjuk hozni a Tisza-tó egyedi hangulatú új vitorlás központját, ahová hajók – s velük új barátok is érkeznek hozzánk Sarudra.. Akikkel felvirágoztatjuk – magunknak – ezt a csodás kis települést, ami összenőtt a Tisza-tóval, s ahol már szerencsére szinte sorban kell állni az eladó házakért.


Nagy kincsünk a Tisza-tó, s fontos küldetésnek tekintjük a megkezdett út folytatását


Egy élő vízivilág, amit nem lekerített telkek, hanem virágzó töltéskorona vesz körül, ahol nem betonfalak közé van szorítva a természet, hanem lágyan ringatózó nádfalak határolják. A Sarudi – medencéből nem láthatók éjjel a parton álló házak fényei, mert nincsenek a partján házak, helyettük fűzfák és nyárfák vigyázzák a csendjét…


Sarud 144 km- re van Budapesttől

Ma még egy felfedezetlen kincse az országnak.


A Tisza-tó az ország második legnagyobb tava, ami ÖTÖDE a Balatonnak, és ÖTSZÖRÖSE a Velencei- tónak….
Csupán a mi vízterületük, a Sarudi-medence nyílt vízfelülete NAGYOBB, mint a Velencei –tó teljes
hajózható területe… ugye te sem tudtad?

 


Látogass el egyszer hozzánk, ha a vitorlázás neked sem csak a hajó méretéről, a birtoklásról és a kikötő helyéről szól. Ha nem egy réteghez tartozás lehetőségét keresed. Ha a hajó ára helyett, számodra a vitorlázás egyszerű és tiszta élménye és a veled együtt vitorlázók közössége a fontos…

 

A Tisza-tavon valóban meg lehet tanulni vitorlázni

Itt a legtöbb hajón nincsenek műszerek, nincsenek kisegítő berendezések. Ide senki nem hoz több tízmilliós hajókat. Itt csak kishajók és katamáronok használhatók. Sporteszközök, egyszerű élményforrások. Nálunk valóban megtanulhatsz vitorlázni, mert csak te vagy, a hajód, a víz, a szél, a végetlen zöld természet és mi, akik vigyázunk rád, és igyekszünk barátokra lelni bennetek, bízva abban, hogy meg lehet állni, meg szabad állni néha egy kis időre ebben a rohanó világban.

 

 

A Tisza-tavon a vitorlázás mindenkinkié

Hiszünk abban, hogy a vitorlázás nem úri sport. Mi ki szeretnénk nyitni a kapuinkat az új barátok, új hajóstársak előtt, akiknek lassan nincs helye a nagy kikötőben. Örömmel látunk itt benneteket. Hozzátok hozzánk hajóitokat. Valljuk, hogy a vitorlázás a legelegánsabb sportok egyike, de azt szeretnénk elérni, hogy ne a vagyoni helyzet, hanem a jellem, a vitorlázás, a hagyományok és egymás tisztelete legyen az összekötő kapocs a Tisza-tavon vitorlázók között.

 

A sarudi vitorlás közösség

Olyan helyet álmodtunk Sarudra, ahol jó érzés megöregedni, és idős korban is meg lehet élni a hajózás, a mozgás örömét, ahol a tapasztaltabb vitorlázók tanítják az újakat és rang lesz egyszer ebbe a közösségbe tartozni. Ahol emberek maradhatunk, rohanjon is bárhová a világ.

 


Bízunk abban, hogy hamarosan méltók és alkalmasak leszünk arra, hogy hazai és akár nemzetközi vitorlás versenyeknek is otthont adjunk, s büszkén tekintsenek ránk a KRAJCÁR csapatának tagjai még a Balatonról is…


„Közülünk származik.”


Jó szelet!
Ugorjatok be hozzánk!

 

Szerző: elmenyfalu.hu


gasztronómia hajó sport utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...

Fux

A fux az orrkabin neve.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.