notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész.

hirdetes

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Tisza-tavon komoly munkába fogunk. Az MVSZ által minősített vitorlás iskolát indítunk. Reményeink szerint sikerül megvalósítani, hogy a mindennapos testnevelés program keretében hamarosan vitorlázást tanuljanak a gyerekek, akinek ma még több, mint 75%-a nem tud úszni- a Tisza-tó partján.

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész.

Ez is lesz az új küldetésünk- úszni tanítani a gyerekeket, hogy a káros szenvedélyek helyett, a VÍZISPORTOK irányába tereljük őket.


Egyszer talán lesz olyan bázisunk is, ami méltó elismerése lehet annak az emberfeletti munkának, amit néhány megszállott a vitorlázás meghonosítása érdekében végez Sarudon. Nem csillogó luxus kikötőt szeretnénk. Egy olyan szerény , de kellemes hangulatú találkozóhelyet, ahol az embereket nem a magamutogatás, hanem a sport, a közös élmények kötik össze. Mint a Balatonon egykor.


Bízunk benne, hogy hamarosan egy új vízibázis épülhet Sarudon, ahol kiemelt figyelmet kapnak a vitrolások. S ha már lesz vitorlázás a Tisza-tavon, akkor a Krajcár sem maradhat ki ennek a küldetésnek a támogatásából. Új szerepet szánunk ennek a csodálatos hajónak. Új „ruhát” és küldetést szánunk neki. Az Élményfalu és a Tisza-tó borítja be a testét és új vitorlái is ennek megfelelő arculatot kaptak.


A KRAJCÁR lesz a Tisza-tó és az Élményfalu zászlóshajója – a Balatonon!


Bár 2018-ban elvesztettük szeretettel épített vízibázisunkat, 2019-ben már új – bár még átmeneti helyen – fogadja az Élményfalu vitorlás programja – a Tisza-tó Sail a szelek szárnyán hajózni vágyókat. Igyekszünk már látványában is mutatós hajóparkkal várni a hozzánk érkezőket. Sarudon 11 OP, 10 Sikló, 19 Kalóz, 1 T15 Jolle és egy STAR Csillaghajó várja a leendő kormányosait.

 


Bízunk abban, hogy Partnereink önzetlen támogatásának, a hajósok növekvő számának és egy megálmodott új kikötőnek a segítségével létre tudjuk hozni a Tisza-tó egyedi hangulatú új vitorlás központját, ahová hajók – s velük új barátok is érkeznek hozzánk Sarudra.. Akikkel felvirágoztatjuk – magunknak – ezt a csodás kis települést, ami összenőtt a Tisza-tóval, s ahol már szerencsére szinte sorban kell állni az eladó házakért.

hirdetes


Nagy kincsünk a Tisza-tó, s fontos küldetésnek tekintjük a megkezdett út folytatását.


Egy élő vízivilág, amit nem lekerített telkek, hanem virágzó töltéskorona vesz körül, ahol nem betonfalak közé van szorítva a természet, hanem lágyan ringatózó nádfalak határolják. A Sarudi – medencéből nem láthatók éjjel a parton álló házak fényei, mert nincsenek a partján házak, helyettük fűzfák és nyárfák vigyázzák a csendjét…


Sarud 144 km- re van Budapesttől.


Ma még egy felfedezetlen kincse az országnak.


A Tisza-tó az ország második legnagyobb tava, ami ÖTÖDE a Balatonnak, és ÖTSZÖRÖSE a Velencei- tónak….
Csupán a mi vízterületük, a Sarudi-medence nyílt vízfelülete NAGYOBB, mint a Velencei –tó teljes
hajózható területe… ugye te sem tudtad?

 


Látogass el egyszer hozzánk, ha a vitorlázás neked sem csak a hajó méretéről, a birtoklásról és a kikötő helyéről szól. Ha nem egy réteghez tartozás lehetőségét keresed. Ha a hajó ára helyett, számodra a vitorlázás egyszerű és tiszta élménye és a veled együtt vitorlázók közössége a fontos…


Itt a legtöbb hajón nincsenek műszerek, nincsenek kisegítő berendezések. Ide senki nem hoz több tízmilliós hajókat. Itt csak kishajók és katamáronok használhatók. Sporteszközök, egyszerű élményforrások. Nálunk valóban megtanulhatsz vitorlázni, mert csak te vagy, a hajód, a víz, a szél, a végetlen zöld természet és mi, akik vigyázunk rád, és igyekszünk barátokra lelni bennetek, bízva abban, hogy meg lehet állni, meg szabad állni néha egy kis időre ebben a rohanó világban.

hirdetes

 


Hiszünk abban, hogy a vitorlázás nem úri sport. Mi ki szeretnénk nyitni a kapuinkat az új barátok, új hajóstársak előtt, akiknek lassan nincs helye a nagy kikötőben. Örömmel látunk itt benneteket. Hozzátok hozzánk hajóitokat. Valljuk, hogy a vitorlázás a legelegánsabb sportok egyike, de azt szeretnénk elérni, hogy ne a vagyoni helyzet, hanem a jellem, a vitorlázás, a hagyományok és egymás tisztelete legyen az összekötő kapocs a Tisza-tavon vitorlázók között.


Olyan helyet álmodtunk Sarudra, ahol jó érzés megöregedni, és idős korban is meg lehet élni a hajózás, a mozgás örömét, ahol a tapasztaltabb vitorlázók tanítják az újakat és rang lesz egyszer ebbe a közösségbe tartozni. Ahol emberek maradhatunk, rohanjon is bárhová a világ.

 


Bízunk abban, hogy hamarosan méltók és alkalmasak leszünk arra, hogy hazai és akár nemzetközi vitorlás versenyeknek is otthont adjunk, s büszkén tekintsenek ránk a KRAJCÁR csapatának tagjai még a Balatonról is…


„Közülünk származik.”


Jó szelet!
Ugorjatok be hozzánk!

 

Szerző: elmenyfalu.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért... Tovább

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 78

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek gasztronómia hajó sport szerelem túra utazás Vitorlázás