notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülõhely jelenik meg, ha trópusi szigetekrõl álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja.

hirdetes

Seychelles-szigetek, a vágyak netovábbja

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülõhely jelenik meg, ha trópusi szigetekrõl álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja.

Seychelles-szigetek, a vágyak netovábbja

 

 

 

Valami igazán jó ajándékot keres szerettének karácsonyra? Ide kattintva az elérhető legjobb árú, sportosan elegáns Nautica karórák közül válogathat!

 

A Seychelles-szigetek története

 

Ez a 115 szigetből álló csoport, a Seychelles szigetek Afrika partjainál, Madagaszkár szigetétől észak-keletre található. A szigeteket alig 25 évvel ezelőtt fedezték fel mint turista paradicsomot, akkor még csak 75 ezer lakója volt, akik szinte csak a kreol nyelvet beszélték.

 

Seychelles-szigetek

A sziget élővilága

 

A Seychelle-szigetek sokszínű élővilágára nem volt jótékony hatással az emberi beavatkozás, hasonlóan más parányi ökorendszerekhez. Ennek tudható be, hogy a legtöbb óriásteknős eltűnt a gránitszigetekről, a part menti és alacsonyhegyi erdők kopárabbá váltak, és kihalt számos őshonos faj, mint például a seychelle-szigeteki sándorpapagáj vagy a bordás krokodil. Mindent összevetve azonban a kihalások száma kevésbé lesújtó, mint például Mauritiuson vagy Hawaiion, mivel csak az 1770-es évek óta lakják. A seychelle-i növény- és állatvilág védelme számos sikert könyvelhet el.

 

Seychelles-szigetek  

Természeti világörökség

 

A Seychelle-szigetek két csoportja az UNESCO világörökség része, és a Seychelle-szigetek Alapítvány gondozza őket. Egyik az Aldabra-korallzátony, ami a világ legnagyobb atollja, a másik a Valée de Mai (Május-völgy) Természetvédelmi Terület Praslin szigetén, amit földi édenkertnek hívnak.

hirdetes

 

Vendégszerető lakosok

 

Az itt élő emberek rendkívül barátságosak, kedvesek, segítőkészek. Előfordulhat, hogy meghívják a turisták egy ebédre, vacsorára. A turizmus nagyon megváltoztatta seychelles-i ember életét, de nem befolyásolta büszkeségét. Amennyiben barátságtalan, vagy arrogáns gesztust vélnék felfedezni, azonnal nem kívánt vendéggé válik a turista.

Franciául sokan beszélnek, de egymás között a kreol nyelvet használják. A kreol nyelv alapja a francia, de erős afrikai intonáció jellemzi, valamint felvettek madagaszkári, indiai, arab és angol szavakat is. A kreol nyelvet ezen tulajdonságai teszik színessé, változatossá, ugyanakkor bonyolulttá is.

 

North Island, a privát luxussziget

 

Seychelles-szigeteki North Island úgy kínál csendes menedéket, hogy a lehető legjobbat nyújtja, nem csupán a személyzet és felszereltség , de a sziget környezete és őshonos állat és növényvilága révén is. A luxus éttermek helyi termékekből készült ételek széles választékával várnak, összhangban a sziget szellemiségével és a főszakács mindenkinek a saját egyéni ízlése alapján teremt különleges ételeket.

hirdetes

 

Seychelles-szigetek

 

Seychelles-szigetek Seychelles-szigetek

 

 

A szobákat a tökéletesség jegyében tervezték, a luxus bútorzat és lakberendezés nyugodt környezetet biztosít a pihenéshez és alváshoz.

A North Island egy természetvédelmi projektként jött létre. A sziget 11 különleges luxus kunyhóját a rehabilitációs folyamat során a szigeten található anyagokból építették, teljes mértékben diszkréciót, biztonságot, egyedülálló nyaralást és élményt kínáló üdülőhelyet alakítva ki minden vendég számára.

 

Seychelles-szigetek

 

Seychelles-szigetek

 

Tipp:

Seychelles-i utazásunk során látogassunk el Victoria városába. A kicsiny városka középpontjában találhatjuk az "Óratornyot", innen indulhat felfedező sétának. Barangolásunk során tekintsük meg a St. Paul's katedrálist, a hindu szentélyt, a mecsetet, a botanikus kertet, valamint a piacot. Ha valóban meg akarjuk ismerni a Seychelles-szigeteket több időt szánjunk rá és látogassunk el minél több szigetre.

 
Seychelles-szigetek
 
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl... Tovább

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 248

Átlagos értékelés: 4.8

utazás