notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A shopingolás pozitív hatásai - Jót tesz az egészségnek

hirdetes

A shopingolás jót tesz az egészségnek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Miért annyira felemelő ez a „bűnös élvezet”? A shopingolás felszínes tevékenységnek látszik, viszont attól még lehetnek nagyon pozitív hatásai. Ha az ember nem fordít elég időt a saját igényeire, az egy idő után vissza szokott ütni. Viszont ha jól kezeljük ezt a helyzetet, az rengeteg pozitív dolgot indíthat el az életünkben.

Shopingolás pozitív hatásai

Ha valaki rossz szemmel néz rád, mert vásárolni mész kikapcsolódásként, nyugodtan visszavághatsz neki azzal, hogy ez jót tesz az egészségnek. Ugyanis ez igaz! Tudományos tény. A szakértők megállapították, hogy a shopingolás növeli az élettartamot és a mentális teljesítményt; mindez persze pszichés okokra vezethető vissza. Ha vásárolni megyünk, az egy olyan élményt ad nekünk, mintha egy kisebb vakációra indulnánk, ez pedig sokkal elviselhetőbbé teszi a hétköznapok problémáit, mivel az ember legalább egy kis időre elmenekülhet belőlük. Továbbá hogyha néha szívesen töltjük vásárlással a szabadidőnket, az észrevétlenül is önállóságot ad, ugyanis egyre több tapasztalatot szerzünk és egy idő után már tudni fogjuk, mire van szükségünk. Ezek mind pozitív dolgok, amik ha összeadódnak, jó irányba viszik az életünket is.

Shopingolás pozitív hatásai

A Journal of Psychology több száz amerikait kérdezett meg vásárlási szokásaikról és az emberek 62 százaléka azt állította, hogy azért vásárolnak, hogy felvidítsák magukat, 28 százaléka pedig csak valamilyen kivételes alkalommal. Ha szeretsz vásárolni és új ruhákat beszerezni – még ha nem is egy valaggal, de legalább egy párat – akkor egy idő után még ha észre se veszed, de jobban fogod magad érezni a bőrödben. És mivel a ruha teszi az embert – akárki akármit is mond, ez így van – ezért aki ízlésesen öltözködik, azt jobban elfogadják, akárhova is megy, és ez sokat számít. Az öltözködés egyfajta önkifejezés, ezért mindenkihez úgy viszonyulnak, amilyen ruhákban van.

Shopingolás pozitív hatásai

Az élet sokszor állít nehéz helyzetek elé és ilyenkor az embernek szüksége van egy kis feltöltődésre, amit a vásárlás is megadhat. Továbbá azt is sokszor felfedezhetjük önmagunkon és a környezetünkön, hogy akinek egy komolyabb változás történt az életében és azt nehezen dolgozza fel, az néha külsőleg is hatalmas átalakuláson megy keresztül: új külső, új frizura, új ruhák. Ezek nemcsak üres külsőségek, hanem van egy mélyebb tartalmuk is: megszabadulni a régitől és nyitottnak lenni az újra.

Shopingolás pozitív hatásai

Összességében a vásárlás jó dolog, még akkor is, ha csak kevés holmit veszünk, mert a lényeg az, hogy jól érezzük magunkat és kikapcsolódjunk. Ha hagyunk magunknak egy kis pihenőt és legalább néhány órára felmentjük magunkat a problémáink alól, az hosszútávon jó hatással lesz az egészségünkre is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és... Tovább

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 4.9

divat