notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kiemelkedően sikeres évet zár a 85 éves Magyar Vitorlás Szövetség!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Sikeres évet zár a 85 éves Magyar Vitorlás Szövetség!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sikeres évet zár a 85 éves Magyar Vitorlás Szövetség!


2014/12/13

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Vitorlás Szövetség december 12-én Pécsett a Therapia Hotelben

Magyar Vitorlás Szövetség
Az Orfűi Vitorlás Egyesület nemrégiben jelentős támogatást nyert el, amelyet a helyi vitorlás sport fejlesztésére fordítanak. Ebből az alkalomból tartotta az MVSz évadzáró sajtótájékoztatóját a megyeszékhelyen. A vitorlás sportunkban is fontos kis magyar tavak szerepének jelentőségét kiemelő sajtótájékoztatón sok szó esett a magyar vitorlás sport kiemelkedően sikeres évéről, a 2014-ben megkezdett szerkezeti változtatásokról és fejlesztési irányokról, illetve arról, hogy Fa Nándor újra a Föld körülvitorlázására készül.

 

Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének bevezető szavai után telefonon köszöntötte a Spirit of Hungary fedélzetén Barcelonába érkezett Fa Nándort, aki versenyzőtársával Conrad Colmannel december 31-én rajtol a Barcelona World Race kikötés nélküli földkerülő regattán. Fa Nándor szavait kihangosítva hallhatták a résztvevők.

 

Viharos szelekben és kemény hullámzásban tették meg az utat Trieszttől Barcelonáig, ami kitűnő technikai próba volt. Fa Nándor örömmel tapasztalta, hogy milyen jól viselkedik az átépített Spirit of Hungary a nehéz körülmények között,

Magyar Vitorlás Szövetség

Ezután Holczhauser András az MVSz főtitkára számolt be a 2014-es év sikereiről és a 2015-ös folytatásról.

 

2014-ben a magyar vitorlázók ismét kitettek magukért. Vadnai Benjamin január 3-án Omanban a magyar sport idei első világbajnoki aranyát nyerte, amit később még négy világbajnoki cím követte Érdi Mária, Vadnai Jonatán és a Majthényi-Domokos kettős által. Majthényi Szabolcs és Domokos András idén pályafutásuk tizedik világbajnoki elsőségét ünnepelhették!

 

Berecz Zsombor a magyar sportolók közül másodikként szerezte meg az indulási jogot a Riói Olimpiára. A magyar versenyzők még 7 világ- vagy Európa-bajnoki érmet szereztek különböző hajóosztályokban, elsősorban utánpótlás korosztályokban, Vadnai Jonatán pedig a kedvezőtlen körülmények ellenére is bronzérmet szerzett az Ifjúsági Olimpián.

Magyar Vitorlás Szövetség

Élsportolóink sikeréhez nagyban hozzájárult az is, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség öt versenyzővel sportolói szerződést kötve ebben az évben felkészülési és versenyprogramjaik 50-30 százalékát állta, összesen 25 millió forintnyi támogatás kifizetésével.

 

A főtitkár szólt az MVSz pénzügyi helyzetéről is. A 2014-es évet még jelentős, 44 milliós hiánnyal kezdte a szervezet, amit a költségek jelentős, sokak számára fájdalmas lefaragásával, belső átszervezésekkel és hatékonyabb gazdálkodással, újabb támogatók bevonásával, illetve a kiváló versenyeredményeknek köszönhetően a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával sikerült ledolgozni..

 

Hosszútávú fejlődést alapoznak meg a nagyhajós és kishajós osztálypolitikában megkezdett változtatások, fejlesztések. Az edzőképzésben és az oktatásban elindított programoktól a szakmai színvonal emelkedése várható, ami megalapozhatja, hogy a jövőben is olyan sikereknek örülhessünk, mint az elmúlt két szezonban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal immár szerződésben is rögzített partneri kapcsolat jó reményt ad arra, hogy a hajózást érintő szabályozások ésszerűsítésében is szerepet kap az MVSz, ezzel is javítva vitorlás környezetet.

 

Erős a vitorlázás tönegsport bázisa. Legalább huszonötezren vitorláznak a versenysporton kívül. Elérésük és segítésük is fontos cél, bizottság alakult számukra hasznos programok kidolgozására.

 

A Balatonon 2015-ben is több rangos nemzetközi esemény kerül megrendezésre!  Az MVSz igyekszik jelentősebb versenyeit turisztikai eseménnyé fejleszteni, amihez jó partner a Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Fehjlesztési Tanács is.

Magyar Vitorlás Szövetség

Utána Bodnár Imre szólt az Orfűi vitorlázás fejlesztéséről. Sokoldalú összefogással igyekeznek minél több embert, minél több fiatalt a vitorlás sportnak megnyerni. Az Orfűi Vitorlás Egyesület az elmúlt években fejlesztéseket kezdett, amelyben jelentős állomás lesz 2015, amikor pályázaton nyert pénzekből mólóépítés és létesítmény-fejlesztés valósul meg. Sikerült népszerűvé tenni az Orfűi Vitorlás Napokat, és növekszik a kis tavon rendezett versenyek, vitorlás események népszerűsége is.

 

Nagy Csaba a Baranya-megyei Közgyűlés elnöke is az Orfűi fejlesztéseket méltatta. A vízisport élet fejlesztése azért is nagyon fontos, mert a környék lakosságának megtartásában komoly szerepet játszhatnak a sokszínű lehetőségek.

 

Az eseményről bőségesen találhatók sajtóanyagok, hosszabb és rövidebb beszámolók, illetve szerkesztőségi célra szabadon felhasználható nagyfelbontású vitorlás képek az MVSz honlapjának sajtóoldalán a következő címen:

http://www.hunsail.hu/hu/hirek/esemeny/mvsz-sajtotajekoztato---sajtoanyagoksportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Behúzókötél

A behúzókötél a vitorlák behúzására, kiengedésére, szélhez való optimális...

Balatonkenese Marina Port

 A Balaton keleti medencéjének keleti partján található a Kenese Port kikötője, mely...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.