notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kiemelkedően sikeres évet zár a 85 éves Magyar Vitorlás Szövetség!

hirdetes

Sikeres évet zár a 85 éves Magyar Vitorlás Szövetség!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Vitorlás Szövetség december 12-én Pécsett a Therapia Hotelben

Magyar Vitorlás Szövetség

Az Orfűi Vitorlás Egyesület nemrégiben jelentős támogatást nyert el, amelyet a helyi vitorlás sport fejlesztésére fordítanak. Ebből az alkalomból tartotta az MVSz évadzáró sajtótájékoztatóját a megyeszékhelyen. A vitorlás sportunkban is fontos kis magyar tavak szerepének jelentőségét kiemelő sajtótájékoztatón sok szó esett a magyar vitorlás sport kiemelkedően sikeres évéről, a 2014-ben megkezdett szerkezeti változtatásokról és fejlesztési irányokról, illetve arról, hogy Fa Nándor újra a Föld körülvitorlázására készül.

 

Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének bevezető szavai után telefonon köszöntötte a Spirit of Hungary fedélzetén Barcelonába érkezett Fa Nándort, aki versenyzőtársával Conrad Colmannel december 31-én rajtol a Barcelona World Race kikötés nélküli földkerülő regattán. Fa Nándor szavait kihangosítva hallhatták a résztvevők.

 

Viharos szelekben és kemény hullámzásban tették meg az utat Trieszttől Barcelonáig, ami kitűnő technikai próba volt. Fa Nándor örömmel tapasztalta, hogy milyen jól viselkedik az átépített Spirit of Hungary a nehéz körülmények között,

Magyar Vitorlás Szövetség

Ezután Holczhauser András az MVSz főtitkára számolt be a 2014-es év sikereiről és a 2015-ös folytatásról.

 

2014-ben a magyar vitorlázók ismét kitettek magukért. Vadnai Benjamin január 3-án Omanban a magyar sport idei első világbajnoki aranyát nyerte, amit később még négy világbajnoki cím követte Érdi Mária, Vadnai Jonatán és a Majthényi-Domokos kettős által. Majthényi Szabolcs és Domokos András idén pályafutásuk tizedik világbajnoki elsőségét ünnepelhették!

 

Berecz Zsombor a magyar sportolók közül másodikként szerezte meg az indulási jogot a Riói Olimpiára. A magyar versenyzők még 7 világ- vagy Európa-bajnoki érmet szereztek különböző hajóosztályokban, elsősorban utánpótlás korosztályokban, Vadnai Jonatán pedig a kedvezőtlen körülmények ellenére is bronzérmet szerzett az Ifjúsági Olimpián.

Magyar Vitorlás Szövetség

Élsportolóink sikeréhez nagyban hozzájárult az is, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség öt versenyzővel sportolói szerződést kötve ebben az évben felkészülési és versenyprogramjaik 50-30 százalékát állta, összesen 25 millió forintnyi támogatás kifizetésével.

 

A főtitkár szólt az MVSz pénzügyi helyzetéről is. A 2014-es évet még jelentős, 44 milliós hiánnyal kezdte a szervezet, amit a költségek jelentős, sokak számára fájdalmas lefaragásával, belső átszervezésekkel és hatékonyabb gazdálkodással, újabb támogatók bevonásával, illetve a kiváló versenyeredményeknek köszönhetően a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával sikerült ledolgozni..

 

Hosszútávú fejlődést alapoznak meg a nagyhajós és kishajós osztálypolitikában megkezdett változtatások, fejlesztések. Az edzőképzésben és az oktatásban elindított programoktól a szakmai színvonal emelkedése várható, ami megalapozhatja, hogy a jövőben is olyan sikereknek örülhessünk, mint az elmúlt két szezonban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal immár szerződésben is rögzített partneri kapcsolat jó reményt ad arra, hogy a hajózást érintő szabályozások ésszerűsítésében is szerepet kap az MVSz, ezzel is javítva vitorlás környezetet.

 

Erős a vitorlázás tönegsport bázisa. Legalább huszonötezren vitorláznak a versenysporton kívül. Elérésük és segítésük is fontos cél, bizottság alakult számukra hasznos programok kidolgozására.

 

A Balatonon 2015-ben is több rangos nemzetközi esemény kerül megrendezésre!  Az MVSz igyekszik jelentősebb versenyeit turisztikai eseménnyé fejleszteni, amihez jó partner a Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Fehjlesztési Tanács is.

Magyar Vitorlás Szövetség

Utána Bodnár Imre szólt az Orfűi vitorlázás fejlesztéséről. Sokoldalú összefogással igyekeznek minél több embert, minél több fiatalt a vitorlás sportnak megnyerni. Az Orfűi Vitorlás Egyesület az elmúlt években fejlesztéseket kezdett, amelyben jelentős állomás lesz 2015, amikor pályázaton nyert pénzekből mólóépítés és létesítmény-fejlesztés valósul meg. Sikerült népszerűvé tenni az Orfűi Vitorlás Napokat, és növekszik a kis tavon rendezett versenyek, vitorlás események népszerűsége is.

 

Nagy Csaba a Baranya-megyei Közgyűlés elnöke is az Orfűi fejlesztéseket méltatta. A vízisport élet fejlesztése azért is nagyon fontos, mert a környék lakosságának megtartásában komoly szerepet játszhatnak a sokszínű lehetőségek.

 

Az eseményről bőségesen találhatók sajtóanyagok, hosszabb és rövidebb beszámolók, illetve szerkesztőségi célra szabadon felhasználható nagyfelbontású vitorlás képek az MVSz honlapjának sajtóoldalán a következő címen:

http://www.hunsail.hu/hu/hirek/esemeny/mvsz-sajtotajekoztato---sajtoanyagok

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 5.0

sport