Skandia Cowes Week

hirdetes

Skandia Cowes Week

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ismét elsöprő siker koronázta az augusztus 2-9 között, immár 182-ik alkalommal megrendezésre került egy hetes Skandia Cowes Week óceáni regatta sorozatot.

Skandia Cowes Week

Nemzetközi versenyfutamok

 


A regattaszervező cég vezetője kiemelte, hogy a vezetése ideje alatt elmúlt 10 évben most először került minden egyes verseny megrendezésre, ugyanis egyet sem kellett viharos szél, illetve szélcsend miatt törölni. Minden osztályban megrendezésre került mind a nyolc verseny. Természetesen nem is lehetett volna hova elhalasztani adott esetben, mivel az egyhetes regatta minden perce be van osztva, naponta 32 verseny rajtja dördül el a Solent egész területét kihasználva versenyzésre. A versenyzők és a látogatók egyaránt pozitív élményekkel távozhattak az idei versenysorozatról.

 

Skandi támogató

 


A szélváltásoknak köszönhetően azonban volt, hogy olyan pályákat kellett kitűzzenek a versenyszervezők, melyek nem éppen a megfelelő szögben nyújtottak szokványos kihívásokat. Idén is a már 14 éve szponzorként szerepet vállaló Skandia támogatásával kerülhetett megrendezésre a verseny, melyen:

hirdetes

 

  • Az Extrém 40-es katamaránok nemzetközi versenyének az iShares kupának az Egyesült Királyság-beli állomása is része az eseményeknek; szombat-hétfőig zajlott a kupa verseny, majd kedd-péntekig a regatta sorozatban versengtek.
  • Augusztus 5-én kedden rendezték meg az Open 60-asok szigetkerülő, jótékonysági célokra 10.000 fontot adományozó Artemis Challenge nevű versenyét.
  • Augusztus 7-én csütörtökön ünnepelték meg a vitorlázó nőket a Liz Earle Ladies’ day keretében megrendezett női versenynapon.
  • Olyan extra osztályok is versenyeztek, mint a J/80-as, Beneteau 40.7-es, negyed tonnások, valamint az összevont onDeck Farr 65-ös és a földkerülő versenyzésről nemrég hazatért Clipper 68-asok.
  • hirdetes
  • Az utolsó napon még 14 helyezésért kűzdöttek a versenyzők 5-ös erősségű szélben, mely jócskán próbára tette a csapatokat és megérdemelten kerültek gazdára a díjak. Helyenként 30 csomós széllökésekkel, tajtékos hullámokkal kellett szembeszállnia és új javítási költségekkel megbírkóznia a megcsappant mezőnynek.

 


Két csoportban hirdették ki a verseny lezárultával a trófeákat. A Fekete és a Fehér csoport összesítésben nyert csapatai Dean & Dyball (MG346 a 6-os osztályban), illetve a Savage Sailing Team (J/80).

 

Forrás:www.balasailing.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ... Tovább

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 177

Átlagos értékelés: 4.7