Skandia Cowes Week

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Skandia Cowes Week

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Skandia Cowes Week


2008/08/27

Ismét elsöprő siker koronázta az augusztus 2-9 között, immár 182-ik alkalommal megrendezésre került egy hetes Skandia Cowes Week óceáni regatta sorozatot.

Skandia Cowes Week

Nemzetközi versenyfutamok

 


A regattaszervező cég vezetője kiemelte, hogy a vezetése ideje alatt elmúlt 10 évben most először került minden egyes verseny megrendezésre, ugyanis egyet sem kellett viharos szél, illetve szélcsend miatt törölni. Minden osztályban megrendezésre került mind a nyolc verseny. Természetesen nem is lehetett volna hova elhalasztani adott esetben, mivel az egyhetes regatta minden perce be van osztva, naponta 32 verseny rajtja dördül el a Solent egész területét kihasználva versenyzésre. A versenyzők és a látogatók egyaránt pozitív élményekkel távozhattak az idei versenysorozatról.

 

Skandi támogató

 


A szélváltásoknak köszönhetően azonban volt, hogy olyan pályákat kellett kitűzzenek a versenyszervezők, melyek nem éppen a megfelelő szögben nyújtottak szokványos kihívásokat. Idén is a már 14 éve szponzorként szerepet vállaló Skandia támogatásával kerülhetett megrendezésre a verseny, melyen:

 

  • Az Extrém 40-es katamaránok nemzetközi versenyének az iShares kupának az Egyesült Királyság-beli állomása is része az eseményeknek; szombat-hétfőig zajlott a kupa verseny, majd kedd-péntekig a regatta sorozatban versengtek.
  • Augusztus 5-én kedden rendezték meg az Open 60-asok szigetkerülő, jótékonysági célokra 10.000 fontot adományozó Artemis Challenge nevű versenyét.
  • Augusztus 7-én csütörtökön ünnepelték meg a vitorlázó nőket a Liz Earle Ladies’ day keretében megrendezett női versenynapon.
  • Olyan extra osztályok is versenyeztek, mint a J/80-as, Beneteau 40.7-es, negyed tonnások, valamint az összevont onDeck Farr 65-ös és a földkerülő versenyzésről nemrég hazatért Clipper 68-asok.
  • Az utolsó napon még 14 helyezésért kűzdöttek a versenyzők 5-ös erősségű szélben, mely jócskán próbára tette a csapatokat és megérdemelten kerültek gazdára a díjak. Helyenként 30 csomós széllökésekkel, tajtékos hullámokkal kellett szembeszállnia és új javítási költségekkel megbírkóznia a megcsappant mezőnynek.

 


Két csoportban hirdették ki a verseny lezárultával a trófeákat. A Fekete és a Fehér csoport összesítésben nyert csapatai Dean & Dyball (MG346 a 6-os osztályban), illetve a Savage Sailing Team (J/80).

 

Forrás:www.balasailing.com

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.