notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Skandia Cowes Week

hirdetes

Skandia Cowes Week

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ismét elsöprő siker koronázta az augusztus 2-9 között, immár 182-ik alkalommal megrendezésre került egy hetes Skandia Cowes Week óceáni regatta sorozatot.

Skandia Cowes Week

Nemzetközi versenyfutamok

 


A regattaszervező cég vezetője kiemelte, hogy a vezetése ideje alatt elmúlt 10 évben most először került minden egyes verseny megrendezésre, ugyanis egyet sem kellett viharos szél, illetve szélcsend miatt törölni. Minden osztályban megrendezésre került mind a nyolc verseny. Természetesen nem is lehetett volna hova elhalasztani adott esetben, mivel az egyhetes regatta minden perce be van osztva, naponta 32 verseny rajtja dördül el a Solent egész területét kihasználva versenyzésre. A versenyzők és a látogatók egyaránt pozitív élményekkel távozhattak az idei versenysorozatról.

 

Skandi támogató

 


A szélváltásoknak köszönhetően azonban volt, hogy olyan pályákat kellett kitűzzenek a versenyszervezők, melyek nem éppen a megfelelő szögben nyújtottak szokványos kihívásokat. Idén is a már 14 éve szponzorként szerepet vállaló Skandia támogatásával kerülhetett megrendezésre a verseny, melyen:

hirdetes

 

  • Az Extrém 40-es katamaránok nemzetközi versenyének az iShares kupának az Egyesült Királyság-beli állomása is része az eseményeknek; szombat-hétfőig zajlott a kupa verseny, majd kedd-péntekig a regatta sorozatban versengtek.
  • Augusztus 5-én kedden rendezték meg az Open 60-asok szigetkerülő, jótékonysági célokra 10.000 fontot adományozó Artemis Challenge nevű versenyét.
  • Augusztus 7-én csütörtökön ünnepelték meg a vitorlázó nőket a Liz Earle Ladies’ day keretében megrendezett női versenynapon.
  • Olyan extra osztályok is versenyeztek, mint a J/80-as, Beneteau 40.7-es, negyed tonnások, valamint az összevont onDeck Farr 65-ös és a földkerülő versenyzésről nemrég hazatért Clipper 68-asok.
  • hirdetes
  • Az utolsó napon még 14 helyezésért kűzdöttek a versenyzők 5-ös erősségű szélben, mely jócskán próbára tette a csapatokat és megérdemelten kerültek gazdára a díjak. Helyenként 30 csomós széllökésekkel, tajtékos hullámokkal kellett szembeszállnia és új javítási költségekkel megbírkóznia a megcsappant mezőnynek.

 


Két csoportban hirdették ki a verseny lezárultával a trófeákat. A Fekete és a Fehér csoport összesítésben nyert csapatai Dean & Dyball (MG346 a 6-os osztályban), illetve a Savage Sailing Team (J/80).

 

Forrás:www.balasailing.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud... Tovább

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 177

Átlagos értékelés: 4.7