Skóciában több tízezer tó található, amelyek közül összegyűjtöttünk 5 igazán szépet!

hirdetes

Skócia 5 varázslatos tava, amelyeket mindenképp látnod kell!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Skócia az Egyesült Királyság második legnagyobb országrésze mind területileg, mind a népesség számát tekintve. Északról és nyugatról az Atlanti-óceánnal, keletről az Északi-tengerrel, valamint délről Angliával határos. Skócia területéhez több száz sziget és több tízezer tó tartozik, amelyek bejárásához egy élet is kevés lenne. Ennek megkönnyítése érdekében kiválasztottunk 5 igazán méltán népszerű tavat Skócia területéről, amelyeket mindenkinek látnia kell!

Skócia legszebb tavai közül 5 különleges

5. Loch Lomond

A Loch Lomond tó Skócia legnagyobb tava, amelyen rengeteg sziget található. A 39 kilométer hosszú édesvízi tó legnagyobb szélessége 8 kilométer, míg legkeskenyebb része 1,2 kilométer széles. A tavat 37 méteres átlagmélység jellemzi, azonban legmélyebb pontja 190 méter mély is lehet. A tó teljes felszíne, amely elválasztja egymástól Közép-Skóciát és a Felföldet, 71 négyzetkilométeres. A Loch Lomond Skócia egyik legjelentősebb hajózásra és vízisportolásra alkalmas tava. A tavon a legkülönfélébb vízi járműveket is lehet használni, mint például kajakot, kenut, szörföt, jet-skit és motorcsónakot is. A szabadidős tevékenységek kedvelői pedig akár egész nap gyönyörködhetnek az elképesztő látványban, vagy golfozhatnak a golfklubok valamelyikében.

 

Loch Lomond

 

4. Loch Awe

Skóciában a harmadik legnagyobb édesvízű tó a Loch Awe, amelynek területe 38,5 négyzetkilométer. A leghosszabb édesvízi tó jelzőjével is büszkélkedhet, hiszen közel 41 kilométer hosszan terül el átlagosan 1 kilométeres szélességgel. A tó híres pisztránghalászati lehetőségeiről, így igazán kiváló kiránduló hely lehet a horgászok számára is. A Loch Awe több leomlott várat is rejt szigetein, amelyek közül a leginkább fotózott a Kilchurn Castle a tó északi végén.

hirdetes

 

Loch Awe

Skócia legszebb tavai közül 5 különleges

3. Loch Katrine

A Loch Katrine is szintén egy édesvízű tó, amely 13 kilométer hosszú és 1 kilométer széles. Glasgow és a hozzá közel eső városok legfontosabb turisztikai célpontja. A tó nevét a kelta ceathairne kifejezésből kapta, amely szarvasmarha tolvajt és parasztot jelenthet. Történelmileg ezt a kifejezést egy klán harcosainak csoportjára használták, akik fosztogattak és marhákat tulajdonítottak el.

 

Loch Katrine

 

2. Loch Maree

A Loch Maree tó Skócia negyedik legnagyobb édesvízű tava, amely 20 kilométer hosszan terül el egy 28,6 négyzetkilométernyi területen. A tó öt nagy szigetet és több mint 60 kisebbet rejt magán. A Maree nevezetű szigeten megtalálható egy kápolna, egy temető, egy szent kút és egy szent fa maradványa is. A tengeri pisztrángok és lazacok hatalmas számban gyűlnek össze a tó bizonyos öbleiben, aminek köszönhetően a tó rendkívül izgalmas halászati élményt nyújthat.

hirdetes

 

Loch Maree

 

1. Loch Ness

A Loch Ness Skócia legismertebb és második legnagyobb tava. Hossza mintegy 40 kilométer, maximális szélessége 2,7 kilométer, legnagyobb mélysége pedig 230 méter. A hatalmas vízfelszín 56,4 négyzetkilométernyi felületen fekszik, amely 16 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ország legnagyobb térfogatú tava a Loch Ness, a maga 7,4 köbkilométeres térfogatával. A tóban több víz található, mint az összes angliai és walesi tó vizében együttesen. A tó turisztikai ismertségét leginkább az állítólag benne élő Loch Ness-i szörnynek köszönheti, amit a helyiek „Nessie-nek” is becéznek.

 

Loch Ness

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része. Tovább

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes