Katamaránnal a Föld körül, a sorozat első része!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Katamaránnal a Föld körül, I.rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Katamaránnal a Föld körül, I.rész


2016/03/22

Nem régen egy olyan poszt került ki Facebook oldalunkra, melyben írról írtunk, hogy ketten nekivágnak a tengernek, és egy katamaránnal hajózzák körbe a Föld vizeit. Amolyan „hajónapló”-val fogunk időről időre hírt adni róluk. Íme az első rész. :)

Péterék nekivágnak Smileyval a nagyvilágnak!

Péter, és felesége mindig is mentek, utaztak, kirándultak újabb és újabb helyek felé, Á-ból B-be, C-ből D-be, és így tovább. De a víz, a tenger, a víz alatti világ, és az áltla árasztott nyugalom valahogy mindig vonzotta őket, mint valami mágnes.

Na meg persze a napsütés, a mediterrán környezet, és a többi. Aztán egy napon megfogalmazódott bennük egy kérdés. 

Mi lenne, ha egyszer nem a földről néznék a vizet, hanem fordítva? 

Első, katamaránnal kapcsolatos élményük épp egy nyári napon történt, amikor is lehetőségük nyílt 7 napot eltölteni egy ilyen kéttörzsű hajón. És ez alatt az egy hét alatt fogalmazódott meg az, hogy ez az az életforma, amelyben önmagukra leltek,a mélység, és a gondtalanság érzése rabul ejtette őket, és döbbenettel nézték, mennyivel másabb a vízről megközelíteni a természetet. 

 

Péter, felbuzdulva az élményeken, azonnal működésbe helyezte agyának kerekeit, hiszen rögtön álmodozni kezdett arról, milyen is lehet egy hajó kapitányaként élni, és egész nyarakon át a vendégeket chartereztetni.

 

Sajnos azonban nem ilyen egyszerű ám a dolog, hiszen anyagi vonzatai is vannak, mint minden másnak, és másfél-kétmillió euró nem olyan könnyen elérhető egy átlagember számára.

Így hát további gondolkodás, és megoldás keresés után döntöttek úgy, hogy önerőből kell megoldani a dolgot, amelyeket hosszas előkészületek, nézelődések, utánajárások előztek meg, valamint Péter részt vett egy horvát motoros és kishajóvezetői oktatáson, ami egész gyorsan meg is lett. 

 

 

Ezután kezdődött meg a megfelelő hajó keresése, az ő esetükben egy katamaráné, ám ez sem olyan egyszerű, még interneten sem.

Végül hosszas keresgélés után bukkantak rá egyre Spanyolországban, ám hosszú út, és jó barátuk segítsége árán sem sikerült a dolgot nyélbe ütni. Hiszen amilyen pofásan nézett ki a hajó kívülről, annál borzalmasabb volt belülről.. Így hát csalódottan, de hazaindultak, és folytatódott a kutakodás.

Majdnem egy évvel később, az internet legtávolabbi szegleteiben nézelődve lelt rá Péter mostani otthonukra, melytől egy nyugdíjba vonuló úr szeretett volna megválni, egészségügyi okok miatt.

Péter azonnal írt is az idősödő bácsinak, s így került hozzájuk egy Prout Snowgoose katamarán, Smiley.

 

Folytatásért lapozz a következő oldalra!

Péterék nekivágnak Smileyval a nagyvilágnak!

Smiley:

A Prout Snowgoose néven 1979-ben napvilágot látott hajó a 48.-as sorszámmal rendelkezik, és 10,72 méteres hosszal, valamint majdnem öt méteres szélességgel.

A kilencvenes évekig nem sokat lehet tudni a hajó életéről, ezután felújítják, konyha, vízellátórendszer, stb. stb., ami egy katamaránnak kellhet.

 

 

Mikor Péterék megvették, még Southern Cross néven lebegett a vízen, és halomnyi lom, kacat, szemét került le róla, és lett a szemétbe dobva. 

Smiley regisztrálása nem volt ám könnyű, hiszen ahány ország, annyi -féle folyamat. Végül a tíz biztosítóbol egynél járt sikerrel, majd Görögországban sikerült a nevére is vennie, ám ezt éveken át tartó névtelen lebegés a vízen előzte meg a kikötőben. 

Péterék elméletileg Húsvét hétfőjén indulnak útnak, hatalmas a kavarodás, megy a sürgés-forgás, készülődés, dobozolás, listaírás, nagy a fejetlenség, de hát nem ez előz meg minden utazást? :)

 


Reméljük jó szelük lesz, és sokszor, sok friss információval, élménnyel gazdagítanak minket majd! 


érdekességek szerelem tenger,óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak.

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

Kerékpártúra a Balatonon, Alsóörsi indulással

Ha gyakorlott kerékpárosok vagyunk, vagy akár több hetet is lent tudunk tölteni a Balatonnál,...

Bandázsolás

A bandázsolás a kötélvég összefonása, másnéven babázás, vagy fuxolás.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.