notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Katamaránnal a Föld körül, a sorozat első része!

hirdetes

Katamaránnal a Föld körül, I.rész

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem régen egy olyan poszt került ki Facebook oldalunkra, melyben írról írtunk, hogy ketten nekivágnak a tengernek, és egy katamaránnal hajózzák körbe a Föld vizeit. Amolyan „hajónapló”-val fogunk időről időre hírt adni róluk. Íme az első rész. :)

Péterék nekivágnak Smileyval a nagyvilágnak!

Péter, és felesége mindig is mentek, utaztak, kirándultak újabb és újabb helyek felé, Á-ból B-be, C-ből D-be, és így tovább. De a víz, a tenger, a víz alatti világ, és az áltla árasztott nyugalom valahogy mindig vonzotta őket, mint valami mágnes.

Na meg persze a napsütés, a mediterrán környezet, és a többi. Aztán egy napon megfogalmazódott bennük egy kérdés. 

Mi lenne, ha egyszer nem a földről néznék a vizet, hanem fordítva? 

Első, katamaránnal kapcsolatos élményük épp egy nyári napon történt, amikor is lehetőségük nyílt 7 napot eltölteni egy ilyen kéttörzsű hajón. És ez alatt az egy hét alatt fogalmazódott meg az, hogy ez az az életforma, amelyben önmagukra leltek,a mélység, és a gondtalanság érzése rabul ejtette őket, és döbbenettel nézték, mennyivel másabb a vízről megközelíteni a természetet. 

 

Péter, felbuzdulva az élményeken, azonnal működésbe helyezte agyának kerekeit, hiszen rögtön álmodozni kezdett arról, milyen is lehet egy hajó kapitányaként élni, és egész nyarakon át a vendégeket chartereztetni.

 

Sajnos azonban nem ilyen egyszerű ám a dolog, hiszen anyagi vonzatai is vannak, mint minden másnak, és másfél-kétmillió euró nem olyan könnyen elérhető egy átlagember számára.

hirdetes

Így hát további gondolkodás, és megoldás keresés után döntöttek úgy, hogy önerőből kell megoldani a dolgot, amelyeket hosszas előkészületek, nézelődések, utánajárások előztek meg, valamint Péter részt vett egy horvát motoros és kishajóvezetői oktatáson, ami egész gyorsan meg is lett. 

 

 

Ezután kezdődött meg a megfelelő hajó keresése, az ő esetükben egy katamaráné, ám ez sem olyan egyszerű, még interneten sem.

Végül hosszas keresgélés után bukkantak rá egyre Spanyolországban, ám hosszú út, és jó barátuk segítsége árán sem sikerült a dolgot nyélbe ütni. Hiszen amilyen pofásan nézett ki a hajó kívülről, annál borzalmasabb volt belülről.. Így hát csalódottan, de hazaindultak, és folytatódott a kutakodás.

Majdnem egy évvel később, az internet legtávolabbi szegleteiben nézelődve lelt rá Péter mostani otthonukra, melytől egy nyugdíjba vonuló úr szeretett volna megválni, egészségügyi okok miatt.

Péter azonnal írt is az idősödő bácsinak, s így került hozzájuk egy Prout Snowgoose katamarán, Smiley.

 

Folytatásért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
Péterék nekivágnak Smileyval a nagyvilágnak!

Smiley:

A Prout Snowgoose néven 1979-ben napvilágot látott hajó a 48.-as sorszámmal rendelkezik, és 10,72 méteres hosszal, valamint majdnem öt méteres szélességgel.

A kilencvenes évekig nem sokat lehet tudni a hajó életéről, ezután felújítják, konyha, vízellátórendszer, stb. stb., ami egy katamaránnak kellhet.

 

 

Mikor Péterék megvették, még Southern Cross néven lebegett a vízen, és halomnyi lom, kacat, szemét került le róla, és lett a szemétbe dobva. 

Smiley regisztrálása nem volt ám könnyű, hiszen ahány ország, annyi -féle folyamat. Végül a tíz biztosítóbol egynél járt sikerrel, majd Görögországban sikerült a nevére is vennie, ám ezt éveken át tartó névtelen lebegés a vízen előzte meg a kikötőben. 

Péterék elméletileg Húsvét hétfőjén indulnak útnak, hatalmas a kavarodás, megy a sürgés-forgás, készülődés, dobozolás, listaírás, nagy a fejetlenség, de hát nem ez előz meg minden utazást? :)

 


Reméljük jó szelük lesz, és sokszor, sok friss információval, élménnyel gazdagítanak minket majd! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a... Tovább

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 226

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek szerelem tenger,óceán utazás