Katamaránnal a Föld körül, a sorozat első része!

hirdetes

Katamaránnal a Föld körül, I.rész

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem régen egy olyan poszt került ki Facebook oldalunkra, melyben írról írtunk, hogy ketten nekivágnak a tengernek, és egy katamaránnal hajózzák körbe a Föld vizeit. Amolyan „hajónapló”-val fogunk időről időre hírt adni róluk. Íme az első rész. :)

Péterék nekivágnak Smileyval a nagyvilágnak!

Péter, és felesége mindig is mentek, utaztak, kirándultak újabb és újabb helyek felé, Á-ból B-be, C-ből D-be, és így tovább. De a víz, a tenger, a víz alatti világ, és az áltla árasztott nyugalom valahogy mindig vonzotta őket, mint valami mágnes.

Na meg persze a napsütés, a mediterrán környezet, és a többi. Aztán egy napon megfogalmazódott bennük egy kérdés. 

Mi lenne, ha egyszer nem a földről néznék a vizet, hanem fordítva? 

Első, katamaránnal kapcsolatos élményük épp egy nyári napon történt, amikor is lehetőségük nyílt 7 napot eltölteni egy ilyen kéttörzsű hajón. És ez alatt az egy hét alatt fogalmazódott meg az, hogy ez az az életforma, amelyben önmagukra leltek,a mélység, és a gondtalanság érzése rabul ejtette őket, és döbbenettel nézték, mennyivel másabb a vízről megközelíteni a természetet. 

hirdetes

 

Péter, felbuzdulva az élményeken, azonnal működésbe helyezte agyának kerekeit, hiszen rögtön álmodozni kezdett arról, milyen is lehet egy hajó kapitányaként élni, és egész nyarakon át a vendégeket chartereztetni.

 

Sajnos azonban nem ilyen egyszerű ám a dolog, hiszen anyagi vonzatai is vannak, mint minden másnak, és másfél-kétmillió euró nem olyan könnyen elérhető egy átlagember számára.

Így hát további gondolkodás, és megoldás keresés után döntöttek úgy, hogy önerőből kell megoldani a dolgot, amelyeket hosszas előkészületek, nézelődések, utánajárások előztek meg, valamint Péter részt vett egy horvát motoros és kishajóvezetői oktatáson, ami egész gyorsan meg is lett. 

 

 

Ezután kezdődött meg a megfelelő hajó keresése, az ő esetükben egy katamaráné, ám ez sem olyan egyszerű, még interneten sem.

hirdetes

Végül hosszas keresgélés után bukkantak rá egyre Spanyolországban, ám hosszú út, és jó barátuk segítsége árán sem sikerült a dolgot nyélbe ütni. Hiszen amilyen pofásan nézett ki a hajó kívülről, annál borzalmasabb volt belülről.. Így hát csalódottan, de hazaindultak, és folytatódott a kutakodás.

Majdnem egy évvel később, az internet legtávolabbi szegleteiben nézelődve lelt rá Péter mostani otthonukra, melytől egy nyugdíjba vonuló úr szeretett volna megválni, egészségügyi okok miatt.

Péter azonnal írt is az idősödő bácsinak, s így került hozzájuk egy Prout Snowgoose katamarán, Smiley.

 

Folytatásért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek szerelem tenger,óceán utazás

Szótár

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,... Tovább

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes