5 ok, amiért neked is meg kell látogatnod Sopront, a leghűségesebb városunkat- Sopron látnivalói, Sopron környékének nevezetességei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 5 ok, amiért neked is meg kell látogatnod Sopront, a leghűségesebb városunkat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért neked is meg kell látogatnod Sopront, a leghűségesebb városunkat


2020/08/14
VN
5 ok, amiért neked is meg kell látogatnod Sopront, a leghűségesebb városunkat
Sopron és környékének főbb látnivalói

#3: Mert Sopronban saját bőrödön érezheted a történelmet 

Sopronban, és a környékén kirándulva többször is éreztem magam jó pár évvel ezelőtt, habár nem éltem még azokban az időkben, amelyekről a történelemkönyvekben annyit lehet olvasni Sopron városáról, mégis úgy éreztem, hogy akkor vagyunk. Sopron közvetlenül Ausztria mellett fekszik, kalandos történelme pedig főleg ennek köszönhető. A legendás népszavazást, és az annak eredményeképpen kapott hűség városa címet talán mindenki ismeri, de a hatalmas jelentőséggel bíró Páneurópai Piknik története, ami a Berlini fal összeomlásának egyik előszele volt, és ami történetesen nem messze Soprontól, Fertőrákoson zajlott, számomra is ismeretlen volt, viszont az emlékhelynek köszönhetően, visszacsöppenhettem 30 évvel ezelőttre. Leírni nem lehet azt az érzést, ami egy-egy ilyen alkalommal az emberben kavarog, de átélni mindenképpen érdemes.

 

#4: Mert Sopron már kicsit nyugat

Sopron meglehetősen közel fekszik a Nyugati határhoz, így elég erőteljesen lehet érezni a nyugati szél mindennemű pozitív hatását, sőt akár egy ausztriai röpke kitérőt is lehet tenni. Fejlettség tekintetében más régiókhoz viszonyítva erőteljesen az élen jár, amit nem csak a városhoz közeledve a hirtelen megemelkedett szélerőművek számának növekedésén lehet érezni.

 

#5: Mert Sopronnál jókat lehet kirándulni

Sopron a Soproni-hegység és Fertő tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében épült, minek követeztében szerencsére nagyon jókat lehet kirándulni a környéken, a túra útvonalakat még a gyerekek is élvezhetik, hiszen van nekik kiépített játszótér, kalandpark, de még varázslatos, játékos túraútvonal is kiépítve. Több kilátó is van a közelben, a Károly-kilátó, a Gloriette kilátó, a Várhegy kilátó, illetve a Sörházdombi-kilátó, amiket nemcsak autóval lehet megközelíteni, hanem egy nagyobb gyalogos túra során is meg lehet látogatni. Ezekből a kilátókból egytől-egyik különleges kilátás nyíliik, a városhoz legközelebb lévő Sörházdombi-kilátóból leginkább Sopron kémlelhető, a többiből pedig a Fertő-tóig is ellátni. És ha már a Fertő-tó, akkor ezt is a pro listára kell rakni. Bár felújítási munkálatok miatt a strand zárva, így fürdeni nem lehet még egy jó darabig a hazai oldalon, de sétálni a hangulatos nyaralótelepen és magunkba szippantani egy kis tóparti friss levegőt mindenképpen ajánlatos.  
 

Hogy még inkább meggyőzzünk, mutatunk egy képgalériát is Sopronról és környékéről. Kattintsatok a képre, lapozzátok végig, és likeoljátok a kedvenceiteket!


érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.

Ágy

Ágy

Centomiglia

Centomiglia vitorlás verseny történet Az első Centomigliát a Circolo Vela Gargnano...

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.