Spanyolország 4 legkisebb települése, ahol tuti nem találkozol turistákkal

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Spanyolország 4 legkisebb települése, ahol tuti nem találkozol turistákkal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Spanyolország 4 legkisebb települése, ahol tuti nem találkozol turistákkal


2024/07/08
ZH

Fedezd fel Spanyolország legkisebb, ám annál bájosabb településeit, ahol elmerülhetsz a helyi kultúrában és természet szépségeiben! Kerüld el a nyári turistatömegeket!

Legkisebb spanyol települések

Legkisebb spanyol települések, ahol szívesen látják a turistákat!


Bár a turisták által gyakran látogatott nagyvárosok, mint Barcelona, Valencia vagy Málaga, évről évre vonzzák az utazókat, Spanyolország kisebb, rejtett települései is rendkívüli bájjal bírnak. Ha nyugodt, nyüzsgéstől mentes nyaralásra vágyunk, érdemes célba venni Spanyolország legkisebb falvait, ahol garantáltan kevesebb turistával találkozunk.


4. Nava del Rey


Spanyolország északi részén, közel a portugál határhoz, elrejtőzik az ország egyik legkisebb települése, Nava del Rey. Régebben a régió legnagyobb hordógyártó központja volt, ezért nem meglepő, hogy a Duero-folyó mentén húzódó Rueda Borút egyik fontos állomása. A helyi gasztronómia népszerűsítése érdekében szervezett út során 12 települést érint, mint például Rueda, Serrada, Tordesillas és Medina del Campo. A környék főként gyümölcsös fehérborairól ismert, de az utóbbi években néhány borászat pezsgőkészítéssel is kísérletezett. Ne hagyjuk ki a Santa María-templom és a San Juan de la Penitencia kolostor megtekintését sem, és szerezhetünk emléket helyi kerámiákból és textíliákból.


3. SabinosaA Kanári-szigetek legnyugatibb szigetén, a Mencáfete Rezervátum területén található Sabinosa alig pár tucat házból álló faluja. A borókaerdőkkel körülvett település mellett található Pozo de la Salud gyógyforrása kiváló lehetőséget nyújt a wellnesszel való kikapcsolódásra. Bár Sabinosa mérete korlátozza a programkínálatot, a helyiek gyakran tartanak zenés-táncos összejöveteleket, amelyeken részt vehetünk, és megismerhetjük a Kanári-szigetek hagyományos ünnepségeit. Gasztronómiai szempontból a tengeri herkentyűk és friss zöldségek mellett a malvasia szőlőből készült fehérborokat is érdemes megkóstolni.


2. RedesRedes kisvárosa Spanyolország északnyugati részén, közel Santiago de Compostela városához található. A tengerparti település már a középkorban jelentős halászati központ volt, így a homokos tengerpartok mellett a tradicionális házak és a Galíciai tengeri fogások jelentik vonzerejét. A kikötő központi helyet foglal el, ahol évente több ünnepséget rendeznek, és különböző vízisportokat is kipróbálhatunk.


1.    FríasSpanyolország legkisebb települését Bilbaótól délre, északon találjuk. Frías alig 300 lakosával, méretéhez képest meglepő módon már 1435-ben városi rangot kapott. A középkorban fontos védelmi és kereskedelmi szerepet töltött be, amit a város hangulatos középkori épületei, például a Castillo de Frías vár, a Puente de Frías kőhíd és a San Vincente Mártir és San Vitores templomok is megőriztek. A helyiek évente középkori fesztiválokat és lovagi tornákat szerveznek, ahol jelmezekben idézik fel a múltat, és ahol a helyi húsételeket, sajtokat és vörösborokat is megkóstolhatjuk.


érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fine dining étterem

A fine dining egyre nagyobb népszerűségre tett szert már hazánkban is, méltán nevezik az...

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Pádli

  Egytollú, rövid evező.

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.