Spirit Kupa 2010 – Cél a Kornati-szigetek! 2010. szeptember 4-10, Murter, Jezera, Horvátország

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Spirit Kupa 2010

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Spirit Kupa 2010


2010/05/27

Idén újra rajtol, az immáron öt éves tradícióval rendelkező Spirit Kupa, Zboray Mercedes tengeri emlékversenye, a tengeri és balatoni vitorlázásra egyaránt szakosodott Mediterran Yacht Charter szervezésében. Szeptember 4-10. között - amikor a víz és a levegő hőmérséklete fürdőzésre; az esték pedig mulatásra csábítanak - számos magyar vitorlázó méri össze tudását és kitartását tengeri körülmények között a dalmáciai Kornátok ékszerdobozra emlékeztető szigetvilágában.

Spirit Kupa 2010

Spirit Kupa 2010

 

Hagyományőrző szellemiség, sportos flotta, izgalmas útvonal, kimagasló színvonal, egyedülálló szolgáltatások.


Verseny flotta, sportos mezőnynek

 

A magyar tengeri charter vitorlázás női úttörője, Zboray Mercedes emlékének dedikált regatta ízig-vérig a sportosságot tükrözi. Az adriai vitorlázásban méltán népszerű egységes Elan 340-es  flotta minden szempontból kielégíti a kihívásokat kedvelők igényeit. A kimondottan versenyzésre gyártott széria mélyebbet merül az átlagosnál és versenyvitorlázattal látták el, valamint a 34 lábas hajók versenyzésre optimalizált kötélzetet is kaptak. A szervezők ezen felül, természetesen, spinnakert is biztosítanak minden hajóra, hiszen hátszeles szakaszokban is bővelkedik majd a fordulatokkal teli verseny.


Legnagyobb magyar One Design charterverseny


A hajók színvonalát jól mutatja, hogy a 20 hajós flottát idén több komoly horvát, cseh és osztrák verseny is igénybe veszi, de magyar versenyzőknek ilyen létszámú és minőségű egységes hajóosztály először áll rendelkezésre. Így a 2010-es Spirit Kupa lehet a legnagyobb one design regatta a magyar tengeri vitorlázás történetében, hiszen 20 egyforma hajó fedélzetén még soha nem mérkőzött meg magyar mezőny. A hajók 4-7 fő befogadására alkalmasak két külön kabinban és egy tágas szalonban.


Kitartást igénylő, kalandos útvonal


„Mivel nincs új a nap alatt, valamivel színesíteni kell az évről évre egyre több egységet számláló versenyt.” – kezdte Kakas Máté, főszervező. „Ezért rendezünk például egy hajnalban célba érő, éjszakai futamot; de útba ejtünk egy titkos szigetet is, hogy minél jobban megismerjük a Kornatok rejtett szépségeit.” A Spirit Kupa idei kiindulópontja a Murter szigeti Jezera kikötője, majd a Kornati-szigetvilág leghangulatosabb állomásai következnek: Žut és Sali és egy kisebb, elhagyatottabb „meglepetés-sziget” a Kornatokon. A már megszokott hosszabb túrafutamok és pörgős, a kikötők előtt rendezett, azaz „in-port” pályafutamok mellett, egy komoly kitartást és figyelmet igénylő éjszakai navigációs küzdelem is tarkítja az útvonalat. Mindezek színvonaláért Ruják István felel, aki a tallinni Olimpián a magyar vitorlázás egyik legkiemelkedőbb eredményét produkálta, a 9. helyet szerezte meg finn-dingi hajóosztályban és az elmúlt években tengeri versenyrendezőként is elismerést szerzett a magyar vitorlázók között.


Egyedülálló parti szolgáltatások – mobil vitorlajavító műhely


A parti szervezés továbbra is mindent megtesz, hogy az Adria legjobb bulijain vehessenek részt a Spirit Kupa indulói. Így természetesen nem maradnak el a futamonkénti eredményhirdetések és az esti táncos mulatságok sem. Ebben az évben azonban a szervezők figyelme ennél is tovább terjedt. Magyar rendezésű tengeri versenyen először, helyszíni vitorlajavító műhely üzemel majd.  A North Sails Magyarország ugyanis egy komplett vitorlajavító-műhelyt telepít át a rendezőhajóra a verseny ideje alatt, így olyan szolgáltatásban lesz részük a versenyzőknek, ami igazán komfortossá teszi a versenyzést, azaz nem keserítik meg a versenyzés élvezetét az vásznak esetleges apróbb szakadásai.


Díjak


A Spirit Kupa támogatói továbbra is mindent megtesznek, hogy értékes nyereményekért folyjék a küzdelem. A magyar tulajdonú Candor Charter és a Jeanneau Magyarország felajánlása az ingyenes horvátországi hajóbérlés, a Helly Hansen Magyarország pedig értékes vásárlási utalványokkal díjazza a nyertes csapatok tagjait. A HOLT termékek magyarországi forgalmazója a MILO Sails ismét elhozza, bemutatja és természetesen kiosztja az ötletes-praktikus hajófelszereléseit. A Szeremley Pincészet támogatásának mibenléte pedig nem szorul magyarázatra.

A szervezők tehát sszeretettel várnak mindenkit, akit a vitorlázás iránti szeretet hajt és a szél!

 

Bővebb információ és jelentkezés a Spirit Kupa hivatalos honlapján

 

 

Balogh Anikó
Spirit Kupa sajtó
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is.

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.