notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Spirit Kupa 2010 – Cél a Kornati-szigetek! 2010. szeptember 4-10, Murter, Jezera, Horvátország

hirdetes

Spirit Kupa 2010

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Idén újra rajtol, az immáron öt éves tradícióval rendelkező Spirit Kupa, Zboray Mercedes tengeri emlékversenye, a tengeri és balatoni vitorlázásra egyaránt szakosodott Mediterran Yacht Charter szervezésében. Szeptember 4-10. között - amikor a víz és a levegő hőmérséklete fürdőzésre; az esték pedig mulatásra csábítanak - számos magyar vitorlázó méri össze tudását és kitartását tengeri körülmények között a dalmáciai Kornátok ékszerdobozra emlékeztető szigetvilágában.

Spirit Kupa 2010

Spirit Kupa 2010

 

Hagyományőrző szellemiség, sportos flotta, izgalmas útvonal, kimagasló színvonal, egyedülálló szolgáltatások.


Verseny flotta, sportos mezőnynek

 

A magyar tengeri charter vitorlázás női úttörője, Zboray Mercedes emlékének dedikált regatta ízig-vérig a sportosságot tükrözi. Az adriai vitorlázásban méltán népszerű egységes Elan 340-es  flotta minden szempontból kielégíti a kihívásokat kedvelők igényeit. A kimondottan versenyzésre gyártott széria mélyebbet merül az átlagosnál és versenyvitorlázattal látták el, valamint a 34 lábas hajók versenyzésre optimalizált kötélzetet is kaptak. A szervezők ezen felül, természetesen, spinnakert is biztosítanak minden hajóra, hiszen hátszeles szakaszokban is bővelkedik majd a fordulatokkal teli verseny.


Legnagyobb magyar One Design charterverseny


A hajók színvonalát jól mutatja, hogy a 20 hajós flottát idén több komoly horvát, cseh és osztrák verseny is igénybe veszi, de magyar versenyzőknek ilyen létszámú és minőségű egységes hajóosztály először áll rendelkezésre. Így a 2010-es Spirit Kupa lehet a legnagyobb one design regatta a magyar tengeri vitorlázás történetében, hiszen 20 egyforma hajó fedélzetén még soha nem mérkőzött meg magyar mezőny. A hajók 4-7 fő befogadására alkalmasak két külön kabinban és egy tágas szalonban.


Kitartást igénylő, kalandos útvonal

hirdetes


„Mivel nincs új a nap alatt, valamivel színesíteni kell az évről évre egyre több egységet számláló versenyt.” – kezdte Kakas Máté, főszervező. „Ezért rendezünk például egy hajnalban célba érő, éjszakai futamot; de útba ejtünk egy titkos szigetet is, hogy minél jobban megismerjük a Kornatok rejtett szépségeit.” A Spirit Kupa idei kiindulópontja a Murter szigeti Jezera kikötője, majd a Kornati-szigetvilág leghangulatosabb állomásai következnek: Žut és Sali és egy kisebb, elhagyatottabb „meglepetés-sziget” a Kornatokon. A már megszokott hosszabb túrafutamok és pörgős, a kikötők előtt rendezett, azaz „in-port” pályafutamok mellett, egy komoly kitartást és figyelmet igénylő éjszakai navigációs küzdelem is tarkítja az útvonalat. Mindezek színvonaláért Ruják István felel, aki a tallinni Olimpián a magyar vitorlázás egyik legkiemelkedőbb eredményét produkálta, a 9. helyet szerezte meg finn-dingi hajóosztályban és az elmúlt években tengeri versenyrendezőként is elismerést szerzett a magyar vitorlázók között.


Egyedülálló parti szolgáltatások – mobil vitorlajavító műhely


A parti szervezés továbbra is mindent megtesz, hogy az Adria legjobb bulijain vehessenek részt a Spirit Kupa indulói. Így természetesen nem maradnak el a futamonkénti eredményhirdetések és az esti táncos mulatságok sem. Ebben az évben azonban a szervezők figyelme ennél is tovább terjedt. Magyar rendezésű tengeri versenyen először, helyszíni vitorlajavító műhely üzemel majd.  A North Sails Magyarország ugyanis egy komplett vitorlajavító-műhelyt telepít át a rendezőhajóra a verseny ideje alatt, így olyan szolgáltatásban lesz részük a versenyzőknek, ami igazán komfortossá teszi a versenyzést, azaz nem keserítik meg a versenyzés élvezetét az vásznak esetleges apróbb szakadásai.

hirdetes


Díjak


A Spirit Kupa támogatói továbbra is mindent megtesznek, hogy értékes nyereményekért folyjék a küzdelem. A magyar tulajdonú Candor Charter és a Jeanneau Magyarország felajánlása az ingyenes horvátországi hajóbérlés, a Helly Hansen Magyarország pedig értékes vásárlási utalványokkal díjazza a nyertes csapatok tagjait. A HOLT termékek magyarországi forgalmazója a MILO Sails ismét elhozza, bemutatja és természetesen kiosztja az ötletes-praktikus hajófelszereléseit. A Szeremley Pincészet támogatásának mibenléte pedig nem szorul magyarázatra.

A szervezők tehát sszeretettel várnak mindenkit, akit a vitorlázás iránti szeretet hajt és a szél!

 

Bővebb információ és jelentkezés a Spirit Kupa hivatalos honlapján

 

 

Balogh Anikó
Spirit Kupa sajtó
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké Tovább

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 4.7