notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az osztrák utánpótlás csapattal és a horvát edzővel folytatott közös munka sikeresnek mondható

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Végetért a a 3. spliti edzőtábor a 470-es válogatott keret részvételével

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Végetért a a 3. spliti edzőtábor a 470-es válogatott keret részvételével


2009/02/18

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Február 10-15. között zajlott a 3. Spliti edzőtábor a 470-es válogatott keret számára.
A magyarok az osztrák utánpótlás válogatottal együtt edzett Ivan Bulaja horvát edző vezetésével.


Ivan Bulaja horvát edző vezényletével zajlott a 3. spliti edzőtábor.

Az edzőtábor célja vízi alapozó edzések a hajókezelés/technikai képességek fejlesztése volt.

A tábor egy remélhetőleg később is folytatódó közös felkészülési munka kezdeti, megismerkedési lépése volt. Az osztrák utánpótlás csapattal és a horvát edzővel folytatott közös munka sikeresnek mondható. Ivan jól felkészült edző, szakmailag és pedagógiailag is magas szinten vezette a foglalkozásokat, minden szempontból hasznosak voltak a közös edzések.

Az osztrák csapat tagjai hasonló szinten állnak, mint a mi versenyzőink, céltudatos, fegyelmezett versenyzők, akik jó partnereik lehetnek a magyar csapatnak a jövőben is. Az időjárás nem nevezhető ideálisnak, hideg északi szél (Bora) fújt erős befújásokkal, amiben nagyon kihűltek a versenyzők. Mivel az osztrák csapat szombaton befejezte a tábort, az előrejelzés pedig vasárnapra még hidegebbet, és erősebb szelet prognosztizált, a magyar válogatott keret is lerövidítette az edzéseket egy nappal. Sigmond András szövetségi kapitány nagyon meg van elégedve a 470-es csapattal, most dolgozott velük először, és úgy gondolja, nagyon tehetségesek és lelkesek a fiatalok.

A hétvégére tervezett összevont edzőtábor (laser, finn, 470) elmarad a rendkívül hideg miatt. A következő edzésre március 1-8. között kerül sor.

Résztvevők (470-es válogatott keret):

Szamodi Tamás - Bárdos Mihály (BYC)
Váradi Imre - Serke Áron (BYC)
Valamint két osztrák 470-es páros

Napi programok:7:45-8:15 reggeli torna
8:30-9:00 reggeli
10:00-11:00 előző napi edzések kiértékelése, video, elmélet
12:00-16:00 technikai előkészület, vízi edzés
17:00-18:00 kondi edzés
19:00-20:00 vacsora

 

Dátum Idő Vízen töltött órák száma Szélerő (csomó)
Február 11. szerda 14 -16 2 1-3
Február 12. csütörtök 13-17 4 20-25
Február 13. péntek 13 - 16 3 15-30
Február 14. szombat 12 - 15 3 25-35

Vízen töltött óraszám összesen: 12 óraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Volvo Ocean Race verseny

  Volvo Ocean Race történelem A Volvo Ocean Race (korábbi nevén Whitbread...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!