Az osztrák utánpótlás csapattal és a horvát edzővel folytatott közös munka sikeresnek mondható

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Végetért a a 3. spliti edzőtábor a 470-es válogatott keret részvételével

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Végetért a a 3. spliti edzőtábor a 470-es válogatott keret részvételével


2009/02/18

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Február 10-15. között zajlott a 3. Spliti edzőtábor a 470-es válogatott keret számára.
A magyarok az osztrák utánpótlás válogatottal együtt edzett Ivan Bulaja horvát edző vezetésével.


Ivan Bulaja horvát edző vezényletével zajlott a 3. spliti edzőtábor.

Az edzőtábor célja vízi alapozó edzések a hajókezelés/technikai képességek fejlesztése volt.

A tábor egy remélhetőleg később is folytatódó közös felkészülési munka kezdeti, megismerkedési lépése volt. Az osztrák utánpótlás csapattal és a horvát edzővel folytatott közös munka sikeresnek mondható. Ivan jól felkészült edző, szakmailag és pedagógiailag is magas szinten vezette a foglalkozásokat, minden szempontból hasznosak voltak a közös edzések.

Az osztrák csapat tagjai hasonló szinten állnak, mint a mi versenyzőink, céltudatos, fegyelmezett versenyzők, akik jó partnereik lehetnek a magyar csapatnak a jövőben is. Az időjárás nem nevezhető ideálisnak, hideg északi szél (Bora) fújt erős befújásokkal, amiben nagyon kihűltek a versenyzők. Mivel az osztrák csapat szombaton befejezte a tábort, az előrejelzés pedig vasárnapra még hidegebbet, és erősebb szelet prognosztizált, a magyar válogatott keret is lerövidítette az edzéseket egy nappal. Sigmond András szövetségi kapitány nagyon meg van elégedve a 470-es csapattal, most dolgozott velük először, és úgy gondolja, nagyon tehetségesek és lelkesek a fiatalok.

A hétvégére tervezett összevont edzőtábor (laser, finn, 470) elmarad a rendkívül hideg miatt. A következő edzésre március 1-8. között kerül sor.

Résztvevők (470-es válogatott keret):

Szamodi Tamás - Bárdos Mihály (BYC)
Váradi Imre - Serke Áron (BYC)
Valamint két osztrák 470-es páros

Napi programok:

7:45-8:15 reggeli torna
8:30-9:00 reggeli
10:00-11:00 előző napi edzések kiértékelése, video, elmélet
12:00-16:00 technikai előkészület, vízi edzés
17:00-18:00 kondi edzés
19:00-20:00 vacsora

 

Dátum Idő Vízen töltött órák száma Szélerő (csomó)
Február 11. szerda 14 -16 2 1-3
Február 12. csütörtök 13-17 4 20-25
Február 13. péntek 13 - 16 3 15-30
Február 14. szombat 12 - 15 3 25-35

Vízen töltött óraszám összesen: 12 óra

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...

Karabíner

A karabíner rugós csat, elengedhetetlen felszerelés a hajósok és túrázók számára....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.