5+1 hihetetlen sporttény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A sporttörténelem legérdekesebb tényei, eseményei

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A sporttörténelem legérdekesebb tényei, eseményei


2020/10/09

Rengeteg érdekességről hallhatunk és olvashatunk a sporttörténelemben, de van egy-két olyan tény, amiről a legnagyobb sportkedvelők sem hallottak még. A most következő cikkünkben bemutatunk nektek 5+1 érdekes sporttényt.

Sporttények

Micheal Phelps több olimpiai aranyérmet nyert, mint 161 egész nemzet

Az egyik legcsodálatosabb sport trivia tények a történelem, Micheal Phelps tartja a minden idők legtöbb olimpiai aranyérmével rendelkezik, 23 darabbal. Phelps a 2016. évi riói olimpiát követően másodszor vonult vissza a versenyúszásból, ahol öt arany- és egy ezüstérmet nyert. 31 éves korában teljesítményét egyedülálló eredménynek tekintették egy sportoló számára, amely jóval meghaladja a férfi úszók tipikus csúcsát.

 

A szauna világbajnokság éves kitartásverseny volt Finnországban, 1999-től 2010-ig

Az egyik legfurcsább sporttény, hogy létezik egy szaunavilágbajnokság. Az esemény Finnországban kezdődött, de Svédországban felbukkant a finn változat off-shootje, ahol Ari Petroff 5 órát és 10 percet töltött egy szaunában, hogy országos bajnok legyen. A szélsőséges körülmények között történő szaunázás súlyos egészségügyi kockázatot jelent, ezért minden versenyző saját felelősségére vett részt a versenyen, és alá kellett írniuk egy űrlapot, amelyben beleegyeztek, hogy nem lépnek fel jogi lépésekkel a szervezők ellen.

 

A Tour de France „íratlan szabályokkal” rendelkezik a jó sportolás előmozdítása érdekében

A Tour de France nem hivatalos szabályai sok érdekes sporttényt tartalmaznak. Fontos részét képezik a sport kultúrájának és működésének. Leginkább azért, mert a szabályokat maguk a versenyzők gyakorolják és érvényre juttatják, ezáltal lehetővé téve a versenyzők számára, hogy kormányozzák magukat, és az etosz érzetét keltsék közöttük. Hosszú csalási múltja ellenére a hivatásos kerékpározás a szakmán belül is a megtisztelő versenyzés szellemiségével bír. Ami ironikus, tekintve, hogy a Tour íratlan szabályai a versenyzők számára többet jelenthetnek, mint a hivatalos előírások. Végső soron a nem hivatalos szabályok egyfajta természetes igazságosságot vagy rendet biztosítanak, amelyet belülről meg lehet őrizni, és az ilyen szabályok és faji illemtan építheti a társadalmi kohéziót magában a versenyben. Ha téged is érdekel a többi érdekes sporttény, akkor mindenképpen lapozz a következő oldalra!


sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek...

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Sunfish vitorlás hajó

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.