Magyar csapat az SSL Gold Cup-ban - A Sámánok nevű magyar vitorlázó csapat sikeresen jutott a Star Sailors League Gold Cup nyolcaddöntőjébe, remek teljesítményükkel kiemelkedtek a 56 nemzet közül!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Magyar vitorlázó csapat tarolt a SSL Gold Cup nyolcaddöntőjében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyar vitorlázó csapat tarolt a SSL Gold Cup nyolcaddöntőjében


2023/11/23
NA

A magyar vitorlázó csapat, a Sámánok, éllovasaként lépett a legjobb 16 közé a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, ami a hajózás szerelmesei számára valóságos csemege. A verseny a vitorlázók csapat világbajnokságaként is emlegetett esemény, amelyet a Kanári-szigeteken rendeztek meg.

SSL Gold Cup Sámánok

A magyar vitorlázó csapatnak nagy ellenfelekkel kellett szembenézniük

 

Az esemény döntőjébe a Sámánok már a legjobb 32 között bekapcsolódtak a küzdelembe, ahol összesen 56 nemzet csapata mérte össze erejét ugyanazzal az SSL 47-es hajóval. A csoportok négy futamot rendeztek, és az utolsó futam dupla pontszorzóval számított be. Berecz Zsombor vezette együttese rendkívül eredményesen szerepelt, a második és negyedik részversenyen is elsőként értek célba. Ezáltal összesítésben 17 ponttal vezettek Tahiti (15 p), Finnország (11) és Bermuda (7) előtt.


A következő kihívás a nyolcaddöntő volt, ahol a magyar csapat számára a kiemelt Egyesült Államok és Argentína, valamint Malajzia jelentették az ellenfeleket. A várakozások magasak, és a csapat reménykedik abban, hogy további sikerek születnek a verseny során.

 

A magyar vitorlázó csapat vezetője büszke csapatára 

 

A Sámánok vezére, Berecz Zsombor, aki a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes lett, büszke kapitányként irányítja a magyar csapatot. A két kormányos pedig nem más, mint a Repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, és Bakóczy Róbert. A további csapattagok sem kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, mint a csapatvezetők: Németh Áron, Adorján Csaba, Lillik Ákos, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Takácsy Levente és Tomai Balázs mindannyian kiváló vitorlázók, akik elkötelezetten készültek a versenyre.


A magyar hajózásra büszke nemzetként figyelemmel kísérjük a Sámánok teljesítményét, és a nyolcaddöntőkben való szereplésükkel egyértelművé vált, hogy a magyar csapat méltó ellenfele a nemzetközi vitorlázó elitnek. Hajrá, Sámánok! A magyar hajós közösség szorít értetek!


érdekesség verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es...

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál.

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.