Stephen Hawking nem látja derűsen a jövőt - Nyugtalanító jóslatok

hirdetes

Stephen Hawking nem látja derűsen a jövőt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Stephen Hawking nem látja túl fényesen a jövőt. Véleménye szerint ha az emberiség nem figyel oda, az élet a Földön hamarosan elviselhetetlenné válik. 

Stephen Hawking

Stephen Hawking most egy olyan jóslattal állt elő, ami nem hangzik valami megnyugtatóan, főleg akkor, ha a világ legokosabb embere mondja, ezt ugyanis már nem lehet fél vállról venni. De ha végignézünk az emberiség történelmén, vagy akár a jelenen, láthatjuk, hogy úgyse fogja senki se komolyan venni ezeket a jóslatokat, mint ahogy a természet üzeneteit se, azokat a jelzéseket, amik arról árulkodnak, hogy bajban van a Föld. Szerintem nincs olyan ember, aki ne látta volna a Mátrixot, vagy a Terminátort, ahol egy olyan jövőt vetítenek elénk, amiben a gépek veszik át az uralmat. Viszont ha valaki azt mondja, hogy ez akár valóság is lehet, csak kinevetik. Csak az a különbség, hogy ezt most nem akárki mondta, hanem egy hatalmas intelligenciával rendelkező asztrofizikus.

Stephen Hawking

Hawking hatalmas tapasztalattal rendelkezik a gépek világában, hisz ő maga is csak gépek segítségével tud életben maradni: az ő segítségükkel mozog és kommunikál a külvilággal. Viszont a BBC-nek azt nyilatkozta, hogyha nem vigyázunk, akár a közeljövőben is hatalmas bajok történhetnek. Már így is láthatjuk, hogy rohamosan fejlődik a technika: a legújabb telefon már egy éven belül kifutó termék lesz és ugyanez a helyzet a számítástechnikával is. A bajok viszont csak akkor fognak igazán elkezdődni, amikor a gépek megtanulják újraprogramozni magukat, ez ugyanis egy hatalmas „evolúciós löketet” adhat nekik. A következő oldalon a tudós nyilatkozatát olvashatjátok.

Stephen Hawking

“Moore törvénye szerint a számítógépek minden másfél évben megduplázzák a sebességüket és memóriájukat. A veszély az, hogy a számítógépek intelligenciát fejlesztenek ki és átveszik az uralmat. Az embert fékezi a lassú biológiai evolúció és nem tud majd versenyezni a mesterséges intelligenciával”

 

„Ha a távolabbi jövőbe tekintünk, elmondhatjuk, hogy nincsenek fundamentális korlátok: egyetlen olyan fizikai törvényt sem ismerünk, amely kizárná, hogy a részecskék olyan módon rendeződjenek, ami lehetővé teszi, hogy még annál is bonyolultabb számításokat tudjanak elvégezni, mint az emberi agy."

Stephen Hawking

Az elmúlt években különösen gyorsan fejlődött a mesterséges intelligencia kutatása, ami felett ha a tudósok elvesztik a kontrollt, annak katasztrofális következményei lehetnek. Ez most elég bizarrul hangzik, viszont ha belegondolunk, képtelenek vagyunk meglenni elektromos áram és internet nélkül. A fizikus szerint a szakértők nem veszik elég komolyan ezt a problémát, pedig előfordulhat, hogy egy nap arra ébrednek, hogy kicsúszott a kezükből a gyeplő és ez már visszafordíthatatlan lesz. A tudós szerint a gépek képesek lesznek manipulálni a pénzpiacot - ez már önmagában hatalmas probléma lenne, de ezen kívül még ott vannak a fegyverek is, amik ha rossz kézbe kerülnek, az rosszabb következményekkel járhat, mintha kitörne egy világháború.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Beggelés

Az orrvitorla széllel szembeni elfordítása. Tovább

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 5.0

autó