Nyitnak a vidéki strandok: Hogy hogyan lesz megoldva a Social Distancing a vidéki strandokon? Mutatjuk: íme néhány tipp, hogy hogyan strandolj a koronavírus járvány idején

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Hogyan lesz megoldva a Social Distancing a vidéki strandokon?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan lesz megoldva a Social Distancing a vidéki strandokon?


2020/05/05
VN

Szerencsére én Pest megye legeslegvégén lakom, így nekem nincs ilyen problémám, hogy vajon hogyan fogom betartani a social distancing szabályait a strandokon, vagy hogyan fogok pancsolni maszkban és kesztyűben, mert ugye ezek nélkül sehova, de a tőlem 10 kilométerre élő barátaim miatt úgy gondoltam, megírom ezt a cikket, és adok nekik néhány tanácsot, hogy hogyan strandoljanak a koronavírus járvány idején!

Strandok nyitás a koronavírus járvány idején

Most akkor tényleg kinyitnak a strandok?

A kormány döntése szerint május 4-től kinyithatnak vidéken a kerthelyiségek és a strandok, ez vonatkozik a szabadstrandokra, és a kinti medencékkel rendelkező termálfürdőkre is. Azonban a gyakorlatban ez felvet néhány technikai kérdést, hiszen a strandok újra nyitása nem megy egyik napról a másikra, főleg nem úgy, hogy megfeleljenek a fokozott járványügyi előírásoknak. Minden esetben a területileg illetékes kormányhivatalok népegészségügyi főosztályainak engedélyére van szükség abban az esetben, ha egy medencét újra használatba akarnak venni, ezt pedig még békeidőkben is akár több hetes tesztelés előzi meg, amit most még az is meghosszabbíthat, hogy minden fürdő egyszerre szeretne nyitni, egyszerre kell a rengeteg vízmintát bevizsgálni. A legfrissebb információk szerint az első fürdő Zalában nyit május 8-án, viszont több fürdő, csak pünkösdre tervezi az újra nyitást!

 

 

Ki megy ilyenkor strandolni?

De őszintén, ki megy ilyenkor strandolni? Persze tiszta sor, hogy a koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak. Azonban szerintem a strandok egyébként is ketyegő bombák higiénia szempontjából, már kiskoromban annyi minden szabályt meg kellett jegyeznem a strandolással kapcsolatban, mert anyukám szerint, ha valahol, akkor a strandon nagyon sok mindent el lehet kapni, ez alól szerintem a koronavírus sem lehet kivétel. Persze én értem, hogy jön a jó idő, a gyerekkel is nehéz bírni, meg a gyógyvíz egyébként is jót tesz az ízületeknek, de tényleg jogos az, hogy strandolni elmehetünk, de iskolába nem? 

 

Tippek strandoláshoz a koronavírus járványban!

#1: Ne menj!

Oké, feltehetőleg nem lesz tömeg, mert a turizmus továbbra sem dübörög, bár ki tudja, mennyien fognak útra indulni egy-egy népszerűbb fürdőbe. Illetve habár még most nincsenek részletes szabályzások, maximális létszám, igénybevehető szolgáltatások, szigorított higiéniai előírásokkal kapcsolatban, feltehetőleg lesznek. De a legjobb, ha egyelőre te sem mész strandolni! Vagy csak én tartom abszurdnak, hogy heti egyszer rettegve, maszkban, kesztyűben, két tubus kézfertőtlenítővel indulok el boltba, de pár nap múlva valaki strandolni indul, mert ugye én biztos nem, hiszen Pest megyében élek!

 

#2: Tarts megfelelő távolságot!

Ha mégis mész, tarts megfelelő távolságot, bár nem tudom, ennek egy strandon van-e bármilyen értelme. A strandoknak maguknak kell kialakítaniuk egy rendszert, aminek köszönhetően a vendégek a másfél méteres előírt távolságot tartani tudják. De láthatjuk, hogy a bolti felfestések sem valami hatékonyan működnek, én egyszerűen nem hiszem, hogy ez a medencékben másként lenne. Mindenesetre tartsd a távolságot!

 

#3: Papucs nélkül sehova!

De egyébként is, ki az, aki papucs nélkül egy lépést is mer tenni a strandokon? Hát most meg végképp nem szabad, hiszen minden egyes felület veszélyes lehet!

 

#4: Fertőtlenítés!

Szerintem egyébként is alap, hogy minden medencébe menetel, és hazaindulás előtt zuhanyozni kell, hazaérve pedig minden strandon használt ruhaneműt, textíliát, beleértve a törölközőket és plédeket is azonnal ki kell mosni, és ez most is jól jöhet!
 


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének...

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.