Strukturálisan is átalakul a Balaton- komoly fejlesztések a Balatonnál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Strukturálisan is átalakul a Balaton

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Strukturálisan is átalakul a Balaton


2021/01/30
VN

Sokszor beszámoltunk már ilyen-olyan apró fejlesztésekről, szépítésekről, változásokról, amiket véghez terveznek vinni, vagy éppen már véghez is vittek, de most egy tényleg nagy változásról fogunk beszámolni, ugyanis most az egész struktúrájának fejlesztése a cél. Ugyanis szeretnék fellendíteni a térségeben a felsőoktatási és vállalati együttműködéseket, különböző szektorokat bevonzani, javítani a helyi munkaerőpiac helyzetét, vonzóbbá tenni azt a munkavállalók, különösképpen a fiatalok számára- olvasható a hello Vidéknél.

Strukturálisan is átalakul a Balaton

A Balaton, mint munkahely

A Balaton nagyon népszerű üdülőhely. Nyáron. De mi van az év további napjaival? A Balaton nagyon szezonális dolog, és ez a szezonalitás a munkaerőpiacra is rányomja a bérleget. Sehol máshol nem tapasztalható meg ilyen különbség a nyári és a téli időszak között, mint a Balatonnál.  Ezt szeretnék most kiigazítani, és a turizmuson túl más szektoroknak is otthon teremteni a Balaton partján, ami vonzza majd a munkavállalókat is. Szeretnék a térségbe vonzani többek között a kutató-fejlesztő, IT, kreatív ipari vállalkozásokat és egységeket, miközben ösztönzik a kutatás-fejlesztési és innovációs programokat, és az oktatást is fejlesztik. 

 

A Balaton fejlesztése

A leírtak alapján már voltak ennek a problémának a megoldására irányuló fejlesztések, de a pandémia némiképpen beleszólt a dolgokba. Nem elég, hogy ilyen szezonálisak a viszonyok, még egyet rontott a helyzeten a koronavírus. Gondolj bele, hogy a térség turisztikai vállalkozásainak jelentős része vendéglátás és szálláshely szolgáltatást nyújt a régióba érkező látogatók és turisták számára. De ezek a lehetőségek most teljesen elvesztek. Valahol emiatt is szükség van egy jóval szélesebb spektrumú választékra, kínálati struktúrára.  Azt azonban ki kell emelni, hogy a Balaton térségébe nem lehet környezetkárosító ipari bázisokat, tömegtermelést jelentő ipari, feldolgozó üzemeket telepíteni, ezért más irányban kell gondolkodni. A fő irány a vállalkozások humán erőforrás képzettségének és menedzsment tevékenységének az erősítése jelenti majd a jövőben. A tervek szerint visszaszorítanák a szezonalitást, aminek érdekében bővítenék a turisztikai területen működő vállalkozások által végzett szolgáltatásokat és tevékenységeket. Szeretnék, ha az aktív munkavégzés az év minél több napján lehetséges lenne.

 

A részletes vállalkozásfejlesztési programról a következő oldalon írunk, lapozzatok!


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert...

Laser

Laser vitorlás hajó története 1970-ben tervezte Bruce Kirby. A Laser nagyon hamar...

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a...

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.