Ezeket a gyakorlatokat végezd el a SUP-on, ha kezdő vagy!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > SUP Fitness a vízen – 5 egyszerű gyakorlat kezdőknek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

SUP Fitness a vízen – 5 egyszerű gyakorlat kezdőknek


2022/08/05
ZH

Tudtad, hogy egy intenzív SUP fitness edzéssel akár 500 kalóriát is elégethetsz óránként? Most hoztunk pár gyakorlatot, amiket kezdőként érdemes begyakorolni, hogy a későbbiekben még több gyakorlatot végezhessünk el SUP-ozás közben! Lássuk!

sup gyakorlatok

SUP Fitness gyakorlatok kezdőknek


Ha Te is kipróbálnál valami új edzésformát és, ha már úgy is nyár van, akkor miért ne a SUP Fitness legyen az? A SUP-ozás közismerten az egyik legjobb olyan edzésforma, amivel a tested minden porcikáját egyszerre dolgoztathatod meg, miközben kellemesen hűsölhetsz a vízen vagy a vízben is néha. Egy SUP vásárlás, tehát mindenképp megéri, főleg, ha sok időt töltötök vízparton a nyár folyamán! Most hoztunk nektek pár gyakorlatot, amit mindenképp érdemes beiktatnotok egy SUP Fitness edzésbe!

 

1.    Booty Booster

Kezdj mély guggolásban, a lábak csípőszélességben legyenek egymástól, a combok párhuzamosak a deszkával, a könyökök érintsék meg a térdeket, tartsd a lapátot mellkas szinten, tenyérrel kifelé. Emelkedj fel, miközben magad elé emeled a lapátot. Végezz 30 ismétlést.

 


2.    Hasizom twister

Feküdj arccal felfelé a fedélzetre, egyenes lábakkal, tartsd az evezőt, széles kézzel a combnál. A hasizmokat feszítsd meg ülésig, hajlított térdekkel, miközben fordítsd el a törzset és evez a jobb oldalra; ismételd meg az ellenkező oldalon és csinálj 10 párt.

 


3.    Oldal fekvőtámasz

Feküdj a jobb oldaladra egymásra helyezett lábakkal és behajlított térddel, bal tenyér a fedélzeten a mellkas előtt, jobb kéz a bal vállon. Nyomd a bal kezed a deszkába, hogy olyan magasra emeld a törzsed, amennyire csak tudod. Ereszkedj vissza a kiinduláshoz. Végezz 30 ismétlést és ismételd meg az ellenkező oldalon is.

 


4.    Hullámvéső

Állj terpesz szélesen a deszkán és evezz magad előtt a jobb oldaladon, bal kézzel fogva a felsőt, a jobb kezét 2 lábbal lefelé, az evezőt enyhén vízbe mártva, pengéje merőleges a testre. Gyorsan forgasd el a törzset jobbra, amíg úgy nem érzed, hogy a hasizmok bekapaszkodnak, majd balra, hogy az evezőt 1 ismétlés erejéig mozgasd a vízben. Ezt csinálhatod ameddig csak bírod, akár egy másik helyszínre is átevezhetsz, hogy ott folytathasd az edzést.

 

5.    Csípőemelés

Feküdj arccal felfelé a SUP deszkán, a lábakat egyenesen emeld fel a csípőtől, és a kezeddel a tábla mindkét oldalát fogd meg a fejeddel egyvonalban. Emeld fel a csípődet a deszkától úgy hogy közben nyújtva maradnak a lábaid, forgasd a jobb csípőt a bal váll felé. Lassan engedd le magad a kiinduló helyzetbe, majd ismételd meg az ellenkező oldalon 1 ismétlésig, és ebből is mehet a 10-10 mind a két oldalra!

 


+1 Egyoldalas evezés ülve

Ülj a deszkára nyújtott lábakkal, enyhén hajlított térddel, tartsd az evezőt a jobb oldalon vízbe mártott végekkel; helyezd a bal kezed egy fél méterre az evező tetejétől, a jobb kezed pedig egy kicsit több mint egy méterrel lejjebb a tengelyen; nyújtsd ki a karokat. Húzd át a lapátot a vízen, húzd addig, amíg a könyökök 90 fokos szögben nem állnak! Ezzel a gyakorlattal vissza is evezhetsz oda, ahonnan indultál és akár csinálhatsz még egy kört az egész edzésből!


Balaton érdekesség sportKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is.

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért....

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.