Swan 45 Világbajnokság 2009

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Swan 45 Világbajnokság 2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Swan 45 Világbajnokság 2009


2009/09/08

Forrás: www.yachtexpress.hu

Augusztus 28 - szeptember 4. között került megrendezésre a Rolex Swan 45 Világbajnokság Olaszországban, Cala Galera-n a Yacht Club Italiano és a Circolo Nautico e della Vela dell’Argentario rendezésében. Az ötödik alkalommal megrendezett Világbajnokságon 8 nemzet 17 Swan 45 típusú vitorlása állt rajhoz, hogy elhódítsa a világbajnoki címet.

 

Swan 45 Világbajnokság 2009

Rolex Swan 45 VB 2009 - Első nap

Az első napon csodás napsütés és enyhe, 5-6 csomós déli szél fogadta a versenyzőket, melyben három futamot is sikerült lebonyolítani, miközben a szél késő délutánra kissé megélénkült, s nyugatra fordult. Az első futamot Nico Poons csapata nyerte a Charisma-val (NED), az új-zélandi Ray Davies taktikáját követve, míg a második helyet az előző évi Világbajnok Earlybird ( Christian Nagel & Hendrik Brandis ) szerezte meg a Fever előtt. A következő futamon végig Grant Gordon és Klaus Diederich csapata a Fever dominált, - akik korábban az IRC kategória győztesei lettek a Giraglia Kupán - míg a második helyen a japán Yasha futott be az Earlybird előtt. A szél tovább erősödött, egészen tíz csomóig, így a rendezőség úgy döntött, hogy megrendezi a harmadik futamot is, melyben az Earlybird bizonyult a legeredményesebbnek.

Rolex Swan 45 VB 2009 - Második nap

A második napon azonban már végig Nico Poons csaptata a Charisma jeleskedett, bezsebelve két győzelmet is a megrendezett három futamból, mellyel át is vették az összesített vezetést.
A harmadik napon, halasztást követően gyenge 5 csomós szélben a mezőnynek egy 9.8 tengeri mérföldes túrafutamot kellett teljesíteni. A Charisma ismét remek rajtot tudhatott magának, ám vezető pozícióját ezúttal csupán rövid ideig sikerült megtartania, s az élre RW Bol csapata a No Limits tört, akik a futam végéig meg is tartották előkelő helyezésüket a Blue Nights és a Wisc előtt, míg a Charisma-nak be kellett érnie az ötödik helyezéssel.

Rolex Swan 45 VB 2009 - Harmadik nap

Az utolsó előtti napon a szél is megélénkült, s a 13-16 csomós pöffös szél a címvédő Earlybird fölényét hozta, akik mindhárom futamon elsőként haladtak át a célvonalon, előrébb jutva ezzel az összesített lista harmadik helyezéséig, amit stabil dobogó körüli futameredményeivel továbbra is a Charisma vezetett.

Rolex Swan 45 VB 2009 - Finálé

Poons csapatának az utolsó napon is sikerült megőriznie vezető helyezését, megszerezve ezzel a világbajnoki címet a szintén holland No Limits és a címvédő Earlybird előtt.

Rolex Swan 45 VB 2009 - Végeredmény

1. Charisma – Nico Poons (NED) 30 pont
2. No Limits – RW Bol (NED) 33,5 pont
3. Earlybird – Christian Nagel & Hendrik Brandis (GER)
4. Yasha – Yukihiro Ishida (JAP)
5. FEVER – Grant Gordon & Klaus Diederichs (GBR)

 

A Világbajnokság egyben a hajóosztály versenysorozatának egyik állomásaként is szerepelt, melyben a verseny után az állás a következő képpen alakul:

Swan 45 Versenysorozat állása

No Limits 56 pont
Earlybird 57 pont
TalJ 61 pont
Charisma 77 pont
Iskareen 95 pont

Európai versenysorozat állása

No Limits 127 1=
TalJ 127 1=
Charisma 134
Earlybird 137
Jeroboam Ca'Nova 191

2009. év Világbajnoka

Charisma / Poons Holland

2009. év Olasz Bajnoka

Atlantica Racing / C Perrone

Fotók: Rolex / Carlo Borlenghi és Stefano Gattini

 

Forrás: www.yachtexpress.hu

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.