10 ok, amiért neked is látnod kell Szantorini szigetét egyszer élőben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 10 ok, amiért neked is látnod kell Szantorini szigetét egyszer élőben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

10 ok, amiért neked is látnod kell Szantorini szigetét egyszer élőben


2024/03/01

Hófehérre meszelt épületeivel és tűzhányóival Szantorini a legjellegzetesebb Görög szigetek közé tartozik, és aki látott már legalább egy-két képet róla, az pontosan tudja, hogy miért. Akár a görög konyha, a világhírű építészeti remekek, vagy épp a hamisítatlan görög, tengeri táj vonzz ide, egyszer neked is el kell látogatnod Szantorinire. Íme tíz ok, amiért neked is látnod kell egyszer Szantorini szigetét!

Szantorini szigete érdekességek

1. Sehol nem látsz olyan naplementéket, mint Szantorinin

 

Habár sok helyen gyönyörködhetünk bennük, Szantoriniről tényleg úgy tartják, hogy a világ leggyönyörűbb naplementéit tártja az ide érkezők szemei elé. A legjobb naplemente-kémlelő település Oia, ami – nem meglepő módon – minden este megtelik turistákkal, akik szeretnék megcsodálni, vagy lencsevégre kapni a páratlan természeti jelenséget. A népszerűség egyik átka, hogy a helyi éttermek és szállások ára is az egekbe szökött a környéken. Ha szeretnéd elkerülni a legnagyobb tömegeket, akkor Firostefaniból is nagyszerű kilátás nyílik a naplementékre.

 

 

2. A romantikus hangulatot nem lehet szavakba önteni

 

Szantorini szigetén gyönyörű naplementék, mennyi borok és hófehér települések garantálják a romantikát az ide érkező szerelmesek számára. A helyi (és a módosabb külföldi) párok előszeretettel kötik össze itt az életüket, ezért ne lepődj meg, ha lépten-nyomon egy-egy fényképezkedő jegyesbe botlasz.

 

 

3. Képeslapra illő tájakat csodálhatsz meg

 

Szantorini településeinek nagy része egy nyugovóra tért tűzhányóra („caldera”) épült, aminek köszönhetően az épületek és utcák több szintben helyezkednek el egymás felett. Az egész rendkívül látványos hatást kelt, habár az úttestek és a járdák is meglehetősen meredekre sikerültek.

A sziget fővárosaként működő Firában például mindössze háromféleképpen lehet feljutni a kikötőtől a központig: drótkötélpályán, több száz lépcső megmászásával, vagy szamárháton. Azonban még ha a kényelmesebb útvonalat is választod, akkor is fel kell készülnöd rá, hogy mindenütt lépcsők fogadnak majd, szóval ennek megfelelően pakolj magadnak cipőket!

A közelben egy aktív tűzhányó is megcsodálható, amit hajóval lehet megközelíteni.

 

 

4. Elképesztő spirituális hangulata van

Szantorini szigetének csupán egy aprócska töredéke képviseli a katolikus vallást, a többség ugyanis a görög ortodox egyházhoz tartozik. Függetlenül attól persze, hogy vallásos-e vagy, vagy sem, a sziget spirituális hangulata téged is magával ragad majd.

Szantorini szigetén, különösen a kisebb falvakban, rengeteg háznak saját kápolnája van, amelyek felhúzásában a helyiek gyakran segítenek egymásnak. Ezeknek a kápolnáknak jellegzetesen kék kupolájuk van, így könnyű észrevenni őket az egyébként fehér épületegyüttesek felett.

 

 

5. Óriási hiba kihagyni a helyi ízeket

 

A halak és a tenger egyéb gyümölcseinek kedvelői garantáltan elégedetten térnek majd haza Szantorini szigetéről, de aki itt jár, az mindenképpen kóstolja meg a muszakát és a szuvlákit is! A sziget tele van fogadó stílusú étkezdékkel, de Oiában és más helyeken is találni előkelőbb éttermeket.

Szantorini borai díjnyertesek, így aki itt jár, az ne hagyja ki a borkóstolási lehetőségeket. A legtöbb turista Santót látogatja meg, ami csodás kilátásai miatt érthető is, de megannyi kisebb borászat közül is válogathatsz, ha szeretnéd elkerülni a tömegeket.
 

A következő oldalra is hagytunk még egy pár jó okot, meg egy hangulatos videót is Szantorini szigetéről, lapozzatok!


érdekesség kultúra luxus tenger, óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design...

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.