notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

1930 óta Provance szívéből a Plantin gondoskodik a gasztronómia csúcsát képviselő kiváló minőségű szarvasgombákról. A környék legkiválóbb darabjait nagy hozzáértéssel Christopher Poron és Nicolas Rouhier válogatják össze a szezon szombatjain azon a híres

hirdetes

A szarvasgomba specialistája

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

1930 óta Provance szívéből a Plantin gondoskodik a gasztronómia csúcsát képviselő kiváló minőségű szarvasgombákról. A környék legkiválóbb darabjait nagy hozzáértéssel Christopher Poron és Nicolas Rouhier válogatják össze a szezon szombatjain azon a híres richerenches-i vásáron, ahol esetenként belőlük akár egy-egy tonna is új gazdára talál.

A szarvasgomba specialistája

 

 

 

 

A Plantin

 
A Plantin nem csak a környék legkiválóbb minőségű szarvasgombáival foglalkozik. Választékában számos egyéb alapanyag is szerepel, mint a szárított kucsmagomba, rókagomba vagy éppen a vargánya. Tény azonban, hogy a cég arculatát valóban a különféle szarvasgombák határozzák meg. Kínálatukban többek között megtalálható friss, szárított vagy különféle olajokkal, ecetekkel ízesített változata is.
hirdetes

Plantin Truffles

 

A szarvasgombákról néhány szó

Plantin Truffles
 
A több mint 100 fajta szarvasgomba közül a fekete a leginkább keresett , melyet nemes egyszerűséggel Provance feketegyémántjának is neveznek. Mérete elérheti az alma nagyságáét, súlya pedig a 60 g-ot. Fellelhető Spanyolországban és Olaszországban is, de a legnagyobb mennyiségben Dél-Kelet Franciaország Provance tartományból származik.
 
 
Régen disznókat használtak még a szarvasgomba felkutatására kiváló szaglásuk miatt, de mivel a kitúrás után automatikusan bele is haraptak megsértve ezzel az ép szarvasgombát, a szakértők hamar áttértek a kutyákra, melyeknek szintén rendkívül jó a szaglásuk, viszont - a disznókkal ellentétben - épen hagyták azokat.
hirdetes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál. Tovább

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 235

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia