Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker


2009/07/29

Forrás: vitorlazas.hu

Az elmúlt hétvégén, 2009.  július 24-26 között rendezték meg az ötödik Szepezd Kupát 69 versenyző és 61 hajó részvételével.

 

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

Szepezd Kupa 2009 - Fiatalok rendezték idén is

A rendezvényt, mint az elmúlt években, fiatalok bonyolítják le Sándor András és Böröcz Bence vezényletével. Eleinte a kánikula és a szélcsendes időjárás jellemezte a versenyt, majd a szombaton megérkezett hidegfront erős észak-nyugati szelet hozott. A végeredmény 6 futam után alakult ki, és a változatos körülmények között az esélyesek győzedelmeskedtek.

 

Szepezd Kupa 2009 - Rekord számú nevező

 

Újra rekordot döntött a nevezők száma. A füredi, tihanyi, révfülöpi, keszthelyi és fűzfői versenyzők mellé az idei versenybe bekapcsolódtak a csopaki és a balatonföldvári fiatalok is. Természetesen a Fertő tavi egyesületek is szép számban képviseltették magukat. A péntek délelőtti színes megnyitón beszédet mondott Márton József, Balatonszepezd polgármestere, majd a helyi fiatalok táncelőadását tekintették meg a versenyzők. Halasztással indult a verseny a szél hiánya miatt, de a gyerekek nem búslakodtak, ugyanis a szervezők gondoskodtak a parti elfoglaltságokról is: a különböző játékok mellett a meleg enyhítésére fagylaltot osztottak, közérdekű közlemény keretein belül. A kora délutáni órákban gyenge dél-keleti szélben szállhatott vízre a Szepezd Kupa mezőnye, ám a szellő elállt, így kellemeset fürödtek a versenyzők. Újra parti halasztás következett, míg megérkezett a 10-12 csomós észak-keleti szél, amiben délután egy kellemes futamot teljesítettek a fiatalok. Este következtek a változatos parti rendezvények: érdekes előadások kötélugróktól, a szlengről és a Balaton természeti értékeiről. Mindezt követte a vacsora és az esti filmvetítés.

 

Szepezd Kupa 2009 - Erős szélben is lelkesen

 

A szombati napon megérkezett a várva-várt hidegfront. Rövid halasztás után, délben rajtolt el az első futam. A szél egyre erősödött, olykor a 30 csomós erősséget is meghaladta egy-egy lökés, de a gyerekek lelkesen, erejüket próbára téve küzdték végig a két futamot. A verseny után újra sok program várta a fiatalokat: láthattak extrém kerékpáros bemutatót, vitézpróbán mérhették össze erejüket, majd a vacsora után koncert és napi képvetítés következett.

 

Szepezd Kupa 2009 - Eredmény

 

A verseny utolsó napjára maradt az északi, csak kicsit gyengébb kivitelben, így a 15-20 csomós szélben még három futamot teljesíthettek a versenyzők. A végeredmény hat futam után alakult ki, egy kiesővel. A legnépesebb osztályban, a 46 hajót számláló Optimist mezőnyben az ifjúságiak között Vadnai Benjamin (BYC), a serdülők között pedig Gyapjas Zsombor (BYC) győzött a Székely Szilvia emlékére rendezett szepezdi regattán. Cadet osztályban a 8 induló közül Kristóf Julianna és Németh Márton (BYC) szerezte meg a győzelmet, ezzel egy évre elnyerték a Szepezd Kupa vándordíjat. A legidősebbek között, a 7 fős Laser Radial osztályban Hirschler Karolina (SÉP) diadalmaskodott. A díjkiosztón az összes versenyző vitorlás könyvet kapott, a dobogós helyezettek a serlegdíjazás mellett értékes tárgyjutalmakat nyertek, a lány versenyzők idén is egy-egy virágcsokorral tértek haza. Az eredményhirdetést követő kukoricaparti után mosollyal az arcán tért haza a sok gyerek, jelezve az igényt a folytatásra.

A fiatalok korrekt versenyt vívtak, óvás nem volt, és talán a friss szélnek is köszönhetően, kirívó szabálytalanság nem történt a vízen, így fütyülésre sem volt szükség. Ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg támogatónak, egyesületnek, edzőnek, segítőnek a közreműködést, külön kiemelve Balatonszepezd Önkormányzatát.

 

Szepezd Kupa 2009 EredményMagyar Nemzeti Cadet Osztályszövetség

 

 

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási...

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt...

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.