notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

hirdetes

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az elmúlt hétvégén, 2009.  július 24-26 között rendezték meg az ötödik Szepezd Kupát 69 versenyző és 61 hajó részvételével.

 

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

Szepezd Kupa 2009 - Fiatalok rendezték idén is

A rendezvényt, mint az elmúlt években, fiatalok bonyolítják le Sándor András és Böröcz Bence vezényletével. Eleinte a kánikula és a szélcsendes időjárás jellemezte a versenyt, majd a szombaton megérkezett hidegfront erős észak-nyugati szelet hozott. A végeredmény 6 futam után alakult ki, és a változatos körülmények között az esélyesek győzedelmeskedtek.

 

Szepezd Kupa 2009 - Rekord számú nevező

 

Újra rekordot döntött a nevezők száma. A füredi, tihanyi, révfülöpi, keszthelyi és fűzfői versenyzők mellé az idei versenybe bekapcsolódtak a csopaki és a balatonföldvári fiatalok is. Természetesen a Fertő tavi egyesületek is szép számban képviseltették magukat. A péntek délelőtti színes megnyitón beszédet mondott Márton József, Balatonszepezd polgármestere, majd a helyi fiatalok táncelőadását tekintették meg a versenyzők. Halasztással indult a verseny a szél hiánya miatt, de a gyerekek nem búslakodtak, ugyanis a szervezők gondoskodtak a parti elfoglaltságokról is: a különböző játékok mellett a meleg enyhítésére fagylaltot osztottak, közérdekű közlemény keretein belül. A kora délutáni órákban gyenge dél-keleti szélben szállhatott vízre a Szepezd Kupa mezőnye, ám a szellő elállt, így kellemeset fürödtek a versenyzők. Újra parti halasztás következett, míg megérkezett a 10-12 csomós észak-keleti szél, amiben délután egy kellemes futamot teljesítettek a fiatalok. Este következtek a változatos parti rendezvények: érdekes előadások kötélugróktól, a szlengről és a Balaton természeti értékeiről. Mindezt követte a vacsora és az esti filmvetítés.

hirdetes

 

Szepezd Kupa 2009 - Erős szélben is lelkesen

 

A szombati napon megérkezett a várva-várt hidegfront. Rövid halasztás után, délben rajtolt el az első futam. A szél egyre erősödött, olykor a 30 csomós erősséget is meghaladta egy-egy lökés, de a gyerekek lelkesen, erejüket próbára téve küzdték végig a két futamot. A verseny után újra sok program várta a fiatalokat: láthattak extrém kerékpáros bemutatót, vitézpróbán mérhették össze erejüket, majd a vacsora után koncert és napi képvetítés következett.

 

Szepezd Kupa 2009 - Eredmény

 

A verseny utolsó napjára maradt az északi, csak kicsit gyengébb kivitelben, így a 15-20 csomós szélben még három futamot teljesíthettek a versenyzők. A végeredmény hat futam után alakult ki, egy kiesővel. A legnépesebb osztályban, a 46 hajót számláló Optimist mezőnyben az ifjúságiak között Vadnai Benjamin (BYC), a serdülők között pedig Gyapjas Zsombor (BYC) győzött a Székely Szilvia emlékére rendezett szepezdi regattán. Cadet osztályban a 8 induló közül Kristóf Julianna és Németh Márton (BYC) szerezte meg a győzelmet, ezzel egy évre elnyerték a Szepezd Kupa vándordíjat. A legidősebbek között, a 7 fős Laser Radial osztályban Hirschler Karolina (SÉP) diadalmaskodott. A díjkiosztón az összes versenyző vitorlás könyvet kapott, a dobogós helyezettek a serlegdíjazás mellett értékes tárgyjutalmakat nyertek, a lány versenyzők idén is egy-egy virágcsokorral tértek haza. Az eredményhirdetést követő kukoricaparti után mosollyal az arcán tért haza a sok gyerek, jelezve az igényt a folytatásra.

hirdetes

A fiatalok korrekt versenyt vívtak, óvás nem volt, és talán a friss szélnek is köszönhetően, kirívó szabálytalanság nem történt a vízen, így fütyülésre sem volt szükség. Ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg támogatónak, egyesületnek, edzőnek, segítőnek a közreműködést, külön kiemelve Balatonszepezd Önkormányzatát.

 

Szepezd Kupa 2009 EredményMagyar Nemzeti Cadet Osztályszövetség

 

 

Szepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy sikerSzepezd Kupa 2009 - Ismét nagy siker

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors... Tovább

Behúzókötél

A behúzókötél a vitorlák behúzására, kiengedésére, szélhez való optimális... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.9