Érdemes-e szeptemberben a Balatonhoz menni? Balaton szeptemberben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Érdemes-e szeptemberben a Balatonhoz menni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Érdemes-e szeptemberben a Balatonhoz menni?


2023/08/23

Sokan kérdezik, milyen a Balatonnál ősszel? Meleg-e a víz még, lehet-e fürdeni szeptemberben? Mit lehet csinálni itt egyáltalán ilyenkor? Mutatjuk! 
 

Érdemes-e szeptemberben a Balatonhoz menni?

Voltál már a Balatonnál ősszel?

Sokaknak a Balaton csak a strandról és a pancsolásról szól, ami kétségtelenül jó móka, de én, aki 46. nyaramat töltöm itt, egyszer voltam a strandon idén. Ahogy teltek az évek, rájöttem, hogy a Balaton sokkal több annál, mint a pancsolás és a strand. Ez nem jelenti azt, hogy szeptemberben (sőt, néha még októberben is), ne lehetne fürödni a Balatonban! Mutatok egy ábrát, érdemes ezen elgondolkodni! 

 

Az alábbi ábrán a Balatonra jellemző napi hőmérséklet maximumok és minimumok átlagát látod. Tehát egy átlag, amiban benne van szeptember 1. és 30. is. 

 

Balatoni átlaghőmérsékletek havi lebontásban

 

Ha összehasonlítjuk a hónapokat, látható, hogy a szeptember melegebb, mint a május, és csak kicsit hidegebb, mint a június. De ami még fontosabb: szeptemberben kevesebb csapadék esik, mint júniusban, júliusban vagy augusztusban! És ez nagyon fontos egy nyaralás szempontjából! Mutatom is a Balatonra jellemző csapadék ábrát:

 

Átlag csapadék a Balatonnál

Ami mindehhez még hozzájárul, szemben a kora nyári időszakkal, az a teljesen átmelegedett víz és talaj. Idén nyáron nagyon sokáig nem melegedett fel rendesen a tó vize, most azonban nagyon klassz meleg. Ha az idő alkalmas rá, ezt sokáig tartani is tudja. Én fürödtem már október 9.-én is a Balatonban! 

 

Mit lehet csinálni a Balatonon ősszel?

Szóval fürdeni lehet, ha az idő az elmúlt évekhez hasonlóan meleg lesz szeptemberben, legalábbis nagy valószínűséggel. De mit érdemes, mit lehet még ilyenkor a Balatonnál csinálni, és hova érdemes ősszel menni? Lapozz kérlek a következő oldalra egy kicsit lejjebb tekerve, és mutatjuk! 


Balaton utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Kreuz

Ejtsd: krajc. Az a hajó, amelyik kreuzol, széllel szemben halad. Teljesen széllel szemben nem...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.